Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz Picturemaker #58978 üzenetére

    Fontos különbséget tenni a ghost és a beégés közt. Sokan összekeverik, vagy azt hiszik egy és ugyan az. e nem.

    Ha te tartósan nyomatsz egy jó világos, vagy netán rikító színű csatorna logóval ellátott adást, akkor az el kezd szép lassan ghostot csinálni a TV-be. Ez a plazma gáz egyenlőtlen eloszlása miatt alakul ki. A ghost idővel elmúlik, ha mást nézel és a logo már nem lesz ott. Pl letolsz egy BD-t. Vagy pár óra más csatorna - mindegy.

    Ha viszont makacs módon tolod ugyan azt, minden nap, akkor előbb utóbb maga a foszfor réteg fog egyenlőtlen módon elhasználódni - na ez a beégés és ezt már az Úr sem csinálja vissza.

    A ghost hajlam változik a model évek közt, de még model éven belül a készülékek sem egyformák. Ahogy sikerül. Van akinek nagyon ghost hajlamos TV-je van - nekem pl volt egy ilyenem - van akinek meg sosem jön elő a jelenség. Nekem extrém ghost hajlamos TV-m volt - beégést még sem szedtem össze - sőt még tartós ghostom sem lett, mert tudtam, hogy ne nyomassam a Nicleodont a gyereknek non-stop.

    Nem el bagatellizálni akarom a dolgot- mert bizony el lehet intézni egy plazma TV-t - lásd bankokban a deviza kijelzőt... de azért azt sem szabad állítani, hogy ez egy iszonyatos mummus és mindenki óvakodjon a plazmától!

    Itt bárki csukott szemmel azt mondja erre, hogy inkább kicsit vigyázok hogy ne égessem be a TV-met, de cserébe folyton iszonyatos képminőségem van. Az LCD nem ghostol (egyébként be lehet égetni azt is- de ez mondjuk extrém) viszont cserébe folyton mindenféle egyéb gagyizások vannak képminőségben.

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák