Új hozzászólás Aktív témák

  • zsigus

    őstag

    válasz Ijk #5007 üzenetére

    Nem igazán lehet már japánban gyártott termékkel találkozni Európában. A gyártóknak nem éri meg japánban gyártatni, csak az otthoni piacra szánt termékeket, mert ott van Kína.
    De az EU-ban kapható termékeket leginkább EU-ban is gyártják/szerelik össze, mert még Kínából sem éri meg behozni, olcsóbb ha legalább itt rakják össze, valamelyik uniós országban, az adók miatt.

    5008 BaLee: És szerinted ezek jó dolgok, amiket itt leírtál? Pl. az, hogy olyasmire beszélik rá az embereket aminek semmi hasznát nem veszik, de még több pénzt húznak le róla? Vagy az, hogy olyan dolgokkal h*lyítik meg az embereket mint a LED TV?

    Ennek az lesz az eredménye, hogy olyan valódi innovációt hozó vállalatok mennek majd tönkre mint a Sony, akik azért letettek már nem egy-két dolgot az asztalra, és még ebben a számukra igen válságos időszakban is újítanak pl. egy 4k-s projektort, vagy szemüvegbe épített HD képernyőt és hasonló dolgokat.

    Majd ha a hasonló vállalatok eltűnnek akkor lesz igazán "fejlődés", mert sok százmillió dollárt nem fognak majd fejlesztésre költeni, mert nincs ellenfél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák