Új hozzászólás Aktív témák

  • stefi68

    addikt

    Sziasztok!

    Tv vétel van tervben.
    Eddig csak LCD-ben gondolkodtam, de az LG és Samsung topikokat kb. 1 hónapja követve kicsit elbizonytalanodtam. Főleg a felhősödés rémiszt meg. Van aki azt írja, hogy átlagos viszonyok közt alig észrevehető, valaki meg azt, hogy ez miatt visszacserélte az új tv-jét, de amit kapott helyette az is rémisztően felhős. Szóval a frász verne ki, ha kifognék egy jócskán felhős darabot és azután szenvedhetnék a cserével. Valahol ki sem cserélnek LCD-t ez miatt.

    Néha - néha felmerül 1-1- hozzászólás, hogy aki igényes tv néző (és itt nem a tv adásra gondolok) az nem vesz LCD-t. Persze az ilyen hozzászólókat mindig le is hurrogják. Elsődlegesen a fogyasztást és a beégést hozzák fel a plazmák hibájaként.
    Az első úgy tudom már nem olyan veszélyes jelenség.
    A fogyasztással kapcsolatban van egy kérdésem.

    Hirtelenjében összehasonlítottam a Pana három 42"-os (nagyobb sajna nem fér el, még ez is alig) modelljét: ST50E-X50-UT50E
    Az átlagos teljesítményfelvételnél 130 W körüli adatok szerepelnek, míg a teljesítményfelvételnél 270-290 W.
    Az előző érték egy ugyanilyen méretű LCD TV 70 W körüli fogyasztásához képes nem nagy tétel, a második értékhez képest már jelentős. Hogyan kell ezeket a fogyasztásokat értelmezni?

    Továbbá, az 1. hszt.-be beleolvasva szerepel a "bejáratásos" időszak. Mennyire kell ezt komolyan venni? Vagy ez a régebbi típusokra volt csak érvényes? (ha jól emlékszem az 1. hsz. már pár évvel ezelőtt íródott)

    A három Pana típust összehasonlítva a panelon, a kontraszton és az árnyalaton kívül sok különbséget (laikusként) nem látok. Ezek az értékek egyelőre nem sokat mondanak. Az ST50E-nél a 8 db. hangsugárzó az külső hangdobozban van? Plusz ugye van még egy mélynyomó, mondjuk az a maga 80 mm átmérőjével nem tűnik túl combosnak. Erről mit lehet tudni?

    Esetleg tudtok a Panán kívül más gyártót is ajánlani? A méret miatt a Samu kiesett, mert ahogy néztem ott nincs 42"-os.

    Köszi előre is....

    ◄--- A vaknál is vakabb az, aki nem lát a szemétől ---►

Új hozzászólás Aktív témák