Új hozzászólás Aktív témák

  • Byk01

    senior tag

    válasz Freddy76 #9927 üzenetére

    Én Párizsban azt tapasztaltam, hogy ha látják rajtad, hogy próbálsz franciául beszélni (értsd bonjour-ral, esetleg bonsoir-ral köszönsz, használod a s'il vous plait-t), de látja, hogy ennél tovább nem nagyon jutsz, akkor készek átváltani ők is angolra.
    Egyszer bementünk egy kávézóba (délután 4-kor télen, bonjour-ral köszöntünk, ebből le is vették, hogy nem vagyunk helyiek, mert bonsoir volt a válasz), és kikértünk két kávét franciául. A pultos egyből mondta (persze szintén franciául), hogy üljünk le, amíg kész lesz. Aztán amikor álltunk volna fel, hogy odamenjünk, intett, hogy majd a pincér kihozza. Ennek ellenére csak a pultos kiszolgálásról szólt a számla (az ugye olcsóbb, kb. fél ár ahhoz képest, mint ha a pincér hozza az asztalhoz). Közben bejött egy olasz pár, és persze olaszul köszöntek, kértek, stb. Na nekik nem volt ilyen extra a kávéhoz :)

    Szóval érdemes pár szót, kifejezést megtanulni, ha odamegy az ember, de nem kell folyékonyan beszélni franciául.

    "Az obi, amivel lelátsz a víz alá halakat fotózni a halszem (halszemlélő objektív rövidítése)." - .mf "A jövő mi vagyunk: a fiatalok és az emberek." - Drotár Adrienn

Új hozzászólás Aktív témák