Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz m3ss #84469 üzenetére

    "bar gondolom nem kritikaert jottel"

    A konstruktív kritika jó, abból lehet tanulni - szemben egy "nagyon gyenge képek" kommenttel.
    Jól látod, én ezt a valósághoz közelebb álló vonalat preferálom; a sarki fényes képeken is ezért nem húzom feljebb az előteret, mert igazából vaksötét volt, egy felhúzott előtér nem az volt, amit láttam, tapasztaltam, éreztem. Stokksnessnél baloldalt a tábor lámpái és az úton az autósok fényei zavartak bele a képbe, azért kényszerültem ilyen szögre; másnap, amikor már megtaláltam a víz sekélyebb részén hol lehet gumicsizma nélkül is bemenni, hogy szimmetrikusabb legyen az eloszlás, akkor viszont beborult, teljesen felhős lett az ég, nem látszott az auróra. Ha a nappalira gondolsz: mindenütt állt valaki állvánnyal, kocsival, ez volt még a legtisztább kép, mielőtt újra eltűnt a felhők között a Nap, és utána már nem voltak ilyen színek... Tudom, magyarázkodás, lehetett volna nem kirakni is, de annyira tetszettek a fények a hegyen, még a béna kompó ellenére is.
    Az utas kép jogos, vághattam volna más arányba.
    Igazából az út második felére elfáradtam, belefáradtam a folyamatos széllel küzdésbe, frusztrált, hogy csak csigalassúsággal tudok haladni, na meg kaptam totál váratlan, "ilyen nincs és mégis van" esélyű lelki gyomrost, utána már nem tudtam olyan jól fókuszálni. Az út első felében voltak a jobb képek, de való igaz, hogy ott sem erőltettem meg magam kreatívabb szögekkel, kompókkal.
    Amúgy a cikkbe a képeket nem én válogattam, szerintem jobbak is lettek volna az albumban, pl. nappali Stokksnessből a másikat tettem volna ki, utas képből a kettővel utána lévő egyenes út a hegy felé, kitettem volna még a jeges és Reynisfjara közötti ködbe tűnő hegyet, vagy a vízen tükröződő Kirkjufellt.

    Jahno: én az asszony véleményét osztom :) Nekem ez már túlságosan elragaszkodott a valóságtól, inkább fotó-alapú digitális művészet, mint fotó.

    Mazsi: köszi :)

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák