Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz Mercutio_ #79472 üzenetére

    "De szerintem kezdünk már nagyon elmenni OFF-ban én itt részemről le is zárnám, remélem amiket írtam építő szándékként vetted"

    Köszi, értékelem, de sajnos több ponton is elbeszélünk egymás mellett.
    Anyám is ezzel szokott jönni, hogy menjek vissza dolgozni, mert anyagilag nem éri meg fotózni, csak rengeteg időm megy el rá. De az anyagilag-oldal nem érdekel, inkább csinálok valamit, amit szeretek (fotózás), mint megyek vissza PM-nek, amit igazából sosem szerettem csinálni, és már a fizetésre se vagyok ráutalva (főleg, ha a fotózásból is lenne valamennyi bevétel - az sem érdekel, ha nem arányos a beletett munkával).
    Igen, vannak olyan projektek, amik kizárnak egy kötött munkarendet (ha valami ritka jelenséget elkapni napokra elmegyek a hegyekbe itthon vagy a környező országokban - gyakran se térerő, se áram), évekig próbáltam csinálni munka mellett, munka után este ki, hajnalban vissza, tudom, hogy csak szívás és kompromisszumok vannak így.
    A nézettség nem keverendő a láthatósággal (igen, sejtem, hogy kár volt beleírni azt a részt, hogy miért nem látom az IG hasznát a fotós Fb-oldalammal szemben, úgy látom ez teljesen félrevitt). Nem a lájk-vadászat a cél (sőt, a lájkvadász giccs az pont elég sokat le tud vonni egy szakmaibb ember szemében), hanem egyáltalán az, hogyha valaki ajánl valaki másnak, ő meg felteszi magában a kérdést, hogy azkiaz, rákeres, akkor találjon valami releváns, prezentálható anyagot, esetleg referenciákat is.
    A fotóriporter-képzés vezetője, akivel tegnap beszélgettem, mondta, hogy a sajtófotó pályázaton induljak, a soron következő még nincs kiírva; viszont addig is próbáljak minél több pályázaton indulni - ezért kérdeztem, hogy van-e összegyűjtve lista, esetleg értékelés, hogy melyik értelmes, melyik pedig lehúzás ami csak az ingyen-fotókra és a jogdíjfizetés elkerülésére megy. Az, hogy a díjazott fotókat, meg egyáltalán a beküldött pályamunkákat átnézem és próbálok belőle tanulni, az magától értetődő.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák