Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• MaCS_70

Topikgazda

válasz fatpingvin #62332 üzenetére

Érzékeny pontomra tapintottál. A routeres topicokban sokan panaszkodnak a LED-ekre és szeretnék azokat kikapcsolni.
    Na, én vagyok a másik véglet! Ha lenne, külön műszerfalat kapcsolnék a routerre!

MaCS

UI: Valós történet: a szomszéd idős házaspárt nagy nehezen rábeszéltem az intenetre. Azzal sikerült meggyőznöm őket, hogy a kábeltévé+telefon csomag mellé 600 Ft/hó már nem a világ, ráadásul sok ezer forintos telefonszámlájuk volt a külföldi rokonaik felé, pedig spóroltak meg visszahívatták magukat ezerrel. Beüzemeltem náluk egy ATÁ-t egy a rokonok felé, és egy magyar számokra optimalizált díjú VoIP-előfizetéssel, plusz összedobtam nekik egy kis PC-t Skype-pal.

Fél év múlva jött a panasz, hogy jajj, rettenetesen magas a telefonszámlájuk. Kérdem, hogy az meg hogyan lehet, hiszen gyakorlatilag egyáltalán nem kellene a rendes telefont használniuk, csak az alapdíjnak szabadna megjelennie a számlán. Odamenvén aztán látom, hogy modem-router-ATA kihúzva, az egyik telefonkészülék meg a rendes fali telefonaljzatba dugva. WTF???
    "Ja, hát ezt a sok villogó dobozt kihúztuk, mert idős emberek vagyunk, többször ki kell járnunk éjjel, ezek meg annyira villogtak, hogy megijedtünk tőle! A telefont meg visszadugtuk a régi helyére, és így is működött, de mondtad, hogy más sokat telefonálhatunk olcsón..."

Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák