Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
pjen
félisten
válasz Essejó #62551 üzenetére
Így van. Hirtelen kellett. A cső bent volt a falban 2 szál koax kábellel. Elmentem Auchanba megvettem a szerelt kábeleket. Rákötöttem a két koaxra a behúzót. Vissza húztam, aztán az egészet lépcsősen rákötöttem a behúzóra. Fél óra alatt meg volt oldva. Nem volt fogom, kábelem és dugóm.
-
Topikgazda
válasz Essejó #62549 üzenetére
Persze, lehet optikait használni, csak jelenleg otthonra csak nagyon korlátozottan van értelme.
Viszont szerintem törvényszerűen ki kell váltania a villanyos átvitelt, mivel nagy mennyiségben gyártva nem drágább (sőt, vélhetően sokkal olcsóbb lesz) és sokkal jobbak a felhasználási paraméterei (a legtöbb).
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
Van egy ilyen kitem TP-Link TL-PA7017P KIT, tökéletesen működik ha veszek még egyet akkor nem vesznek össze egymással?
-
dzsampi
tag
Sziasztok!
Erről a kábelről mit gondoltok? Nagyon tetszik, viszont nem tudom, hogy van-e valami hátránya a vékonyságának. Azt írják, hogy nem árnyékolt. Ez számít valamit?
köszönöm szépen
u.i.: milyen cat6 vagy cat6e kábel ajánlott? szeretnék jó minőségű kábelt az eszközeimhez
-
Reggie0
félisten
válasz MaCS_70 #62553 üzenetére
Szerintem a lezerdioda mindig dragabb lesz es az elettartama is koraltozott. Az SFP-nek sem csak az az ertelme, hogy olyan modult lehet rakni a halozati eszkozbe, ami jol esik, hanem az is, hogy a parezer esetleg tizezer uzemora utan elhasznalodo lezereket kukazni lehessen.
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #62553 üzenetére
Egyelőre úgy tűnik, hogy nincs igazad. Ott van az SFP+, QSFP+, stb. szerver vonalon, mégis 10 Gbps RJ45 csatik születtek. Egyszerűen azért van, mert törékeny az optikai kábel, nehezen szerelhető, nem kompatibilis visszafelé, és az átlagnak elég ez a sávszélesség, ami rézen elmegy.
Plusz rohadt drága az optikai kábel, legalábbis amit én rendeltem. Vettem egy viszonylag olcsót 30k 5 méter, és erről is kiderült, hogy túl olcsó, mert két hónap alatt nem sikerült kiszállítani, és valszeg átverés. Mondjuk ennél a típusnál a csatlakozók teszik ki az ár nagy részét.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
válasz inf3rno #62558 üzenetére
Inf3rno, Reggie!
Jós sajnos nem vagyok, csak okoskodom. Azt látom, hogy miközben hivatalosan kétszer tanultam hálózatokról 2007-ben és 2018-ban, az optikai kábelekről tanultak alapján brutális fejlődés zajlott le paramétereik és előállítási költségeik terén is.
Ráadásul az előállításukhoz nem kell egyre macerásabban kitermelhető fém, az pedig külön áldás, hogy függetlenek az elektromos mizériáktól.
A közelmúltban tanultak alapján a fény jelfeldolgozási lehetőségei sokkal jobbak, mint az áraméi.
Ezért gondolom, hogy tíz év elegendő lehet ahhoz, hogy a fejlődést folytatva megoldjuk a jelenlegi szűk keresztmetszetek problémáit és átállhassunk a jobb technológiára.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #62559 üzenetére
Én már átállok, de nem hiszem, hogy én lennék az átlag fogyasztó. Lehet ilyen szemszögből nézed. :-) A lakásig persze elviszik optikain, de azon belül hát nem tudom. Belenéz a gyerek a lézerbe megvakul, megbotlik a kábelben, aztán kuka az egész, ilyen dolgok jutnak eszembe.
Buliban hasznos! =]
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Sajnos a számítástechnikából a hálózatokhoz értek a legkevésbé, így ne nézzetek nagyon noob-nak, ha hülyeséget kérdezek...
Mivel zártkertben lakok, nincs nálunk ócsó kábeles net bagóért, csak mobilinternet, amihez ugye a szolgáltató ad sim kártyás routert, ami megosztja a netet, így nincs itthon klasszikus router.
A korábbi kínai C&H klímát úgy tudtam app-ban wifin keresztül vezérelni, hogy a jelszó birtokában a telefonnal közvetlenül rácsatlakoztam. 1 hónapja viszont lecseréltem egy Panasonic-ra, amire állítólag nem tudok direktben csatlakozni, csak routeren keresztül. Mit lehet ilyenkor tenni? Vegyek egy routert, amivel a vodás mobilnetet tovább osztom?
Remélem érthető a problémám."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Reggie0
félisten
válasz MaCS_70 #62559 üzenetére
Ez igy van, de a gyakorlatban az uvegszal megsem annyira olcso. Mar 20 eve is azt tanultuk, hogy a reznel ocsobb, de ez maig nem jott el a kis szalszamu kabeleknel. A telkonak lehet, hogy olcsobb egy sokszaz szalas. A feldolgozas ugyanez, lasd thunderbolt. Nem veletlen tertek vissza rezre.
Az teny, hogy savszel EMC szempontbol a legjobb az optika. De feldolgozasnal is elektromossa kell alakitani, a 20 eve varva valt optikailag kapcsolt optikai eszkozok vilaga nem jott el. -
inf3rno
nagyúr
válasz elfelejtette #62563 üzenetére
Nem világos, hogy ezek hogyan működnek, jó lenne, ha küldenél egy típusszámot legalább a klímához. Gondolom vagy cat5e kábellel rá kell kötni direktbe a routerre vagy van valami csoda megoldás rajta, amivel meg tudod adni a wifi jelszót. Bárhogy is legyen, valszeg nem kell venned új routert.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz elfelejtette #62566 üzenetére
Hát akkor csak ki kell választani a wifi hálózatok közül a routeredet. Ha nem vagy biztos benne, hogy melyik, akkor általában a legerősebb jelet adó lesz az, mobillal pl. meg tudod nézni. Ha a jelszót sem tudod, akkor gondolom a default, az meg rá van ragasztva matricával, illetve az SSID is, ha mégsem sikerült kitalálni, hogy melyik wifi hálózat. Nagyjából ennyi a teendő. Utána ahogy nézem wifi access point lesz belőle, és arra tudsz csatlakozni mobillal. Fura egy megoldás. Gondolom kap külön SSID-t, ami eltérő a routeredétől.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
elfelejtette
veterán
Na végül sikerült, köszi a segítséget.
A megoldás az volt, hogy a klíma alkalmazásnak engedélyezni kellett a helyhozzáférést..."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
pjen
félisten
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #62573 üzenetére
Na ezért még sok sok idő fogy eltellni amíg a PH, Origo, BBC, Googlekereső stb kizárólag IPv6-on lesz elérhető..
Mondhatni semmi szükség rá. Ha a szolgáltatók is bevezetnék a portforwardot akkor még 10 milliárdos népességel az évszázad végén is mindenki elégedett lenne az IPv4-el.
-
-
Doky586
nagyúr
válasz MasterMark #62575 üzenetére
Ha feltételezzük azt hogy mindenki egyenlő, nincsenek kévételezettek akkor a nat mögötti user nem fogja elérni a nat mögötti webszervert..
Ha vannak egyenlőbbek az egyenlőknél akkor egyenlőbbeknek osztanak nat nélküli címet. Ez van most, de ez is csak egy ideig fentartható. Ha lenne szolgáltatói portforward a pórnépnek akkor ez korlátlanul fenntartható lenne. Mindössze egy kis fejlesztés kellene, semmi nagy váltás. (hiszen minden IP mögött van még 65ezer port, ha mindenkinek jutna 20db akkor nem panaszkodna egy lakossági előfizető sem)
"NAT-olás is gond"
Miért is..?[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
"már mindenre úgy van használva ahogy arra nem való eredetileg"
Akárcsak peocessoroknál a x86 arhitektúra. Amikor kevés kezdett lenni akkor az intel kidolgozta a teljesen 64 bites IA-64 arhitektúrát. Senkinek nem kellett, ment a kukába.
Helyette a félvér amd64 terjedt el.
Ez a párhuzam talán a ipv4-v6 esetére is megáll. -
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Mesh rendszerben mivel érdemes a jelerősségeket mérni, beállítani?
Kétszintes házban az egy AP már kevés, a kettő meg úgy összeér, hogy a födém környékén átdobnám a klienseket az emeleti node-ra.
Korábban Asus XT8-akkal próbálkoztam, de képtelen voltam jól beállítani (no meg a hülye rövidítések mögötti funkciókra sem jöttem rá, mert googles segítséggel is vagy nem csináltak semmit vagy más lett az eredmény, mint leírás alapján várható volt), így a 2 db SSID-s megoldás lett (volna) a befutó (ha nem küldtem volna vissza az xt8-akat, mert ipari hulladékok voltak).Végül megrendeltem az XT12 2pk csomagot, de jó volna úgy beállítani, hogy ne ragaszkodjanak egymáshoz a kliensekkel, ha már a 2/1 G-s netből csak néhány megabitet képes átvinni.
Külön szívatás, hogy az AP-k nem a ház közepén vannak, hanem az egyik az egyik sarkában, az emeleti pedig a másikban. Bar lehet, hogy ez előny, nem tudom. A cél az, hogy mindenhol a lehető legnagyobb sávszélességgel hasítson a rendszer.[ Szerkesztve ]
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Topikgazda
válasz Kapanyél #62580 üzenetére
Az "átdobás" jelszintjeit be tudod állítani, bár számomra kérdéses, hogy ha mindkét AP jelszintje jó az adott helyen, akkor miért olyan fontos ez. Nagyon precíz definícióra ne is számíts, mert kis különbségek esetén oszcillálni fognak a kliensek, ezért jobb az, ha csak komoly jelerősségprofit esetén vált, addig meg ragaszkodik a még jó gyengébbhez.
MaCS
-
zunga
tag
Sziasztok!
Az alábbi kérdésem lenne:
Adott egy T-com Sagemcom F@st 3896 modem a TV-hez és internethez. 1000 mbps az internet, viszont egy TP LINK Archer T4U AC1300 wifi adapterrel nem tud 260-nál többet a számítógépen. Hogy lehetne kihozni belőle többet? USB 3.0 portba van dugva. -
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #62575 üzenetére
Akkora gond a NAT-olas, hogy meg IPv6-nal is lehetove tettek.
-
MasterMark
titán
-
Reggie0
félisten
válasz MasterMark #62584 üzenetére
Azert meg aludj ra parat.
-
Topikgazda
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Kapanyél
őstag
válasz MaCS_70 #62581 üzenetére
XT8-nál az volt a bajom vele, hogy kettőt hátralépve drasztikusan esett a sávszélesség. 5m-re az AP-tól 30-70 Mbps-t tudott, 2,5 GbE wired backhaullal. Igaz, ezért is küldtem vissza. De jó volna, ha nem csak az antennák mellett tudná az 1,5 Gbps-t, amit a T-s Sagemcom cucc alapból megugrik.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
Elemental
addikt
Azt meg tudnátok mondani, hogy a tp link TL-SG1016DE switch esetében milyen használati értéke van a DHCP beállításnak? Miért jó bekapcsolni?
-
Elemental
addikt
Köszi a válaszokat!
Bekapcsolt DHCP mellett az összes rá dugott eszköz ip-je megváltozik/átkerül egy másik tartományba? A router onnantól rá sem lát a switchbe dugott eszközökre? Olyasmi lehet a működése, mint egy routeré?
-
Topikgazda
válasz Elemental #62593 üzenetére
MasterMArk jól írja: itt nem arról van szó, hogy a switched beleszólna a DHCP-be és bárkinek bármit osztana, hiszen szerintem nincs is benne DHCP-szerver.
Itt kizárólag arról van szó, hogy ő mint kliens a kezelőfelületét milyen módon, milyen IP-címen tegye elérhetővé.
MaCS
-
-
zunga
tag
válasz Gubek-Einste #62587 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök? Nincs fal közte, egy helyiségben van a két eszköz.
[ Szerkesztve ]
-
zunga
tag
-
Elemental
addikt
válasz MasterMark #62594 üzenetére
Akkor ezt félre gondoltam. Köszi az infókat mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest