Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • djalmasi

    tag

    Halihó.

    Volna egy egy kisebb problémám, ha nem tévedek (spekuláció) akkor a TP Link router műveli ezt, de nem vagyok benne biztos ezért gondoltam inkább megkérdezem.

    Adott egy szolgáltatói eszköz (név szerint: Technicolor FGA2233), ennek az eszköznek a wifi szórása és stabilitása teljesen megszűnt létezni úgy 2 hónapja, ez annyit takar, hogy rendszeresen ledobálta az eszközöket, random kitiltott konkrétan egy adott eszközt, a hálózat nem volt elérhető de közben vezetéken volt internet, vagy egyszerűen képtelen volt bármit lekérdezni. Volt visszaállítás STB, de a negyedik telefonálás után meguntam hogy ignorálnak.

    Beszereztem Wifi helyettesítésre egy TP-Link Archer AX55 AX3000 eszközt, gyári eszközön wifi off, lan port 4-en cat5e kábelen wan-portba, eszköz felismeri a hálózatot és pár kattintással máris gond nélkül hozza a hálózatot (saját DHCP szervert használva, nem a szolgáltatóét).

    Nos a problémám az, hogy van több okos tv és okos eszköz a házban (lámpa, led, stb), a vezetékes eszközök maradtak a szolgáltatóin (mivel csak ott van 2,5g port).
    Ezek az okos eszközök a hálózatra csatlakozástól számítva maximálisan 5 percig elérhetőek (pl yeelight lan control) és onnantól nem kezelhető, vagy alapjában véve egyáltalán nem kezelhető (pl egy tv). Arra gondoltam, hogy azért mert router és nem access point módban van, de megpróbáltam átállítani és semmi nem változott (így a szolgáltatói osztotta a DHCP-t). Próbáltam keresni a beállításokban és fórumon is, hogy csinál-e bármiféle "away, idle" módba kapcsolást az olyan eszközökre amik nem igazán bonyolítanak túl nagy forgalmat (a lámpa kvázi semmit nem bonyolít), de abszolút semmit nem találtam.

    A vezetékes gépről a tv-re való távoli tükrözés windowsból az teljesen megszűnt létezni, sehogy nem látja a pc, de a tv-ket amiket nem lát a telefon néha-néha életre lehet úgy kelteni, hogy pl elindít az ember egy youtubet, netflix vagy hbo max alkalmazást és akkor már látja.

    Valakinek van esetleg bármi ötlete, hogy mit kellene megpróbálnom? :F

Új hozzászólás Aktív témák