Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok!Köszönöm az eddigi segítségeket. Sikerült külterületen értelmes korlátlan netet varázsolni, nektek is hála.
Lenne egy újabb megoldandó gond. Szomszédék egy UPC stickkel neteztek eddig. Viszont a gyerekeket hazaküldték suliból, semmire sem elég a mobilnet. Reggel átmentem segíteni nekik, de nem mentünk sokra. A telefonjaikon meg a sticken is lement a havi keret... Nagyon gyengén, de tudják fogni a wifimet az udvarukon. Gyorsan felmentem neki rá, had tanuljanak. Kellene valami eszköz ami az én wifim jelét fogja és a házukban felerősíti és osztja, mint egy wifi router. 50 méter van a két ház között, 1-1 fal esne a két eszköz közzé. Ötlet?
Köszönöm szépen a segítséget előre is!
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Asus 65P routerremmel régi probléma, hogy a letöltési sebessége lassú. Felettem a legújabb firmware-t, csináltam egy gyári visszaállítást, mindent hagytam alapon, de nem javult a letöltés. DIGI 100/100-am van. A feltöltés jobb lett. Az hozza a vezetékest. Beállítottam az 5GHz-re ajánlottat, még nem tettem 100-ra, mert magától 112 volt, de ettől sem lett jobb. Mit kellene beállítani, hogy hozza a régi letöltési eredményeket? Érdekes módon, akkor a feltöltés volt rosszabb.
Lehetséges az, hogy elromlott a router wifije, egyáltalán hallottatok arról, hogy egy router wifijének a "letöltése" romlott el, miközben a feltöltés tökéletes? Megnéztem laptopról is, ugyanaz, olyan mintha a letöltés maximálva lenne 50Mbps-re. Egyébként ilyet lehet roueren beállítani hasonlóan a torrent klienshez? Tényleg úgy néz ki, mintha valami ilyen lenne.
Asus router topikban még ketten jeleztek ilyen gondot, egyiknél az Openwrt másiknál korábbi firmware visszarakása jelentette a megoldást.
Lehet mi valami egyedi hibás routert kaptunk, vagy valahogy a firmware települt hibásan, "letöltéskorlátozva". Fura, hogy senki másnak nincs ilyen hibája. Router szériaszáma: K3IOHX000125, HW Ver:01.[ Szerkesztve ]
-
gahor72
aktív tag
Sziasztok!
Beírom ide is hátha... Mitől lehet, h ha elmegy a net (digi😁) vagy újra indítom a routert, a nas nem hajlandó újracsatlakozni hozzá, ezáltal a netre. Csak a nas újra indítása segít. UPNP természetesen nincs engedélyezve sem a nason sem a routeren.
Üdv -
mezis
félisten
válasz Bikkrom #55603 üzenetére
Ha nincs sűrű növényzet közben, pl. két ilyen, eresz alá szerelt kültéri egységgel megoldható a biztonságos, elegendően gyors WiFi kapcsolat, de a legegyszerűbb, leggyorsabb, legolcsóbb megoldás a már említett UTP kábel.
[ Szerkesztve ]
mezis
-
mezis
félisten
válasz pinnacle #55608 üzenetére
Bár a meteorológiai radarok a 120 - 130-as csatornákon zavarnának, azért próbálkozz más csatornákkal, különböző sávszélességekkel.
mezis
-
válasz gahor72 #55605 üzenetére
A routeren ugye van foglalva a NAS Mac adresse alapján IP a nas-nak? És a port átirányítás is be van kapcsolva? Egyébként nem tudom miért természetes az ha az UPNP ki van kapcsolva, jó elvileg van egy biztonsági kockázata, de én szeretek veszélyesen élni. A Nason kell jól beállítani a tűzfalat, nekem pl terület alapú szűrése van, csak Mo-i IP-ről fogad csatlakozást.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
seger
addikt
válasz pinnacle #55604 üzenetére
Mikor beírtam a milyen routert topikba, csak az asus routereket nyomatták, hogy csak az az ajánlott. Vettem is, nem is egyet végül mindet kihajítottam, mert mind lassú volt. Végül egy tplink ax20 lett a befutó. Azóta is hiba nélkül ketyeg mind vezetékes mind wifi használaton
-
-
inf3rno
nagyúr
Ja valamiért ez a mániájuk, hogy az Asus a jó. Azt hiszem végignéztem én is és rászántam 1-2 napot, és ugyanez jött ki, hogy az Asus olcsóbb, mint a többi ugyanolyan feature-ökkel. Legalábbis papíron ez van. Wifi terén a külön router és GrandStream AP mellett kötöttem ki végül. Még az Ubiquity AP-ket dícsérik. Ilyen minden egybe routernél talán mindegy is, hogy melyiket választod, ha nem a nagyon drága kategória.
Buliban hasznos! =]
-
gahor72
aktív tag
válasz Essejó #55611 üzenetére
Így használom már évek óta, a transmission is fut rajta, virtuáli gép, stb. Pontatlanul fogalmaztam:ha elmegy a net, vissza csatlakozik, kap ip-t is. De a webes csatlakoztatáshoz szükséges portok zárva vannak a nas szerint. A router portfw szerint jó. qnap a nas. 5-6 portfw kell a működéshez(TM, qnap ddns, stb) de egyik sem jó ilyenkor. Cak ha újra indítom.
Üdv -
-
pinnacle
nagyúr
Szerintem firmware hiba lesz, csak az a furcsa, hogy kevés embernek okoz problémát. Max rate 54, nem azt jelenti, hogy 54Mbps a maximum sebesség? Ha valaki tudja nézze meg legyen szíves az InSSider-rel, hogy neki mit jelez.
seger, igen én is azért vettem mert az Asus a legjobban ajánlott router, de másnak meg nincs gondja. Nekem olyan is volt, hogy a Samsung J5 2017 telefonom ha csatlakozott, kidobta a 100 csatornáról, ahol pedig jobb volt az adás 5GHz, mint 2,4GHz-n. 100-on olyan jó a vétel, hogy a 4 szobás panelben, szinte mindenhol, mint a router mellett.
[ Szerkesztve ]
-
-
Topikgazda
válasz inf3rno #55615 üzenetére
"Ja valamiért ez a mániájuk, hogy az Asus a jó. "
Valamiért...
Talán nem egészen ok nélkül. Akiknek valamiért "ez a mániája", azoknak azért akad némi tudása/tapasztalata ezen a területen.
Nekem az Asusszal eddig nagyon kedvezőek a tapasztalataim, amit az elmúlt kb. 7 év több tucatnyi routere alapján merek kijelenteni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #55618 üzenetére
Visszaraktam a 2020/06/18, 3.0.0.4.382.52272 firmwaret, ami másnak segített.Gyári visszaállítás, újraindítás is megvolt. Semmi változás. Illetve annyi, hogy a lakás legrosszabb vételű helyén a földön is majdnem annyi a letöltés, mint a router mellett.
Úgy néz ki vihetem vissza, remélem kicserélik, megjavítják. Mondjuk tényleg furcsa ez a wifin lévő letöltés "korlátozás."
Egyébként a Rate 54M, nem azt jelenti, hogy a csatlakozott eszköznek max 54Mbps letöltést engedélyez. Akinek jól működik nézze meg legyen szíves, neki mennyit jelez. -
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #55620 üzenetére
Írtam, hogy én is ugyanerre jutottam néhány nap böngészés után. Én mondjuk úgy döntöttem, hogy hobbi projektnek építek egy saját routert mITX vagy uATX alapon vagy veszek egy Mikrotiket és veszek hozzá külön AP-t. Ha nem lennének ilyen hülye ötleteim, és csak egy SOHO router kellene, akkor Asust vennék én is nagy valószínűséggel.
Buliban hasznos! =]
-
nyepi
tag
-
Topikgazda
Az a baj (vagy tán nem is akkora baj...), hogy márkákból nem túl széles a választék, ellenben a típuskínálat elég kaotikus.
Van az Asus és a TP-Link, amelyek boltban kaphatóak, ezeken kívül meg jobbára rétegigények. A Mikrotik és a Ubiquiti már a profik játszótere, a Netgear alig van jelen és drágának tűnik, és persze van pár olcsó márka, amelyeket simán le lehet adni az egységsugarú felhasználónak -- és tulajdonképpen működnek.
Mi itt olyan jelenségekről, hibákról beszélgetünk, amelyeket a legtöbben soha nem szúrnának ki.
Nálam az Asus mellett pl. nagyon komoly érv a VPN-kezelés oda-vissza. Meg tudnám oldani egyéb eszközökkel is, de így, hogy a routerekben vannak a szerverek és a kliensek, amelyek nagyon szépen teszik a dolgukat, azért baromi praktikus, pár kattintással ki tudtam alakítani a családon belüli virtuális hálózatot.
MaCS
-
inf3rno
nagyúr
válasz MaCS_70 #55629 üzenetére
Igen, a VPN nálam is szempont, hogy ne a szerveren menjen, hanem a router csinálja. Lehetőleg wireguard-al, mert az messze nem terheli úgy a vasat, mint az openvpn. Cégeknek home office-nál ez még nyomósabb érv lehet egyik vagy másik router mellett.
Buliban hasznos! =]
-
Topikgazda
válasz inf3rno #55631 üzenetére
Nagyon várom / vágyom már a routerben ketyegő WireGuardra!
Jelenleg OpenVPN-ezek, ami éppenséggel elfogadható, de egy-egy nagyobb szinkronizálásnál jól jönne a gyorsabb kapcsolat.
RPI-n próbálkozom a WireGuarddal, de egyelőre több a kudarc, mint a siker. Egy helyen kéne két internetkapcsolat, hogy mindkét végponthoz közvetlenül is hozzáférjek.
MaCS
-
Topikgazda
Jelenleg az egyik lakhelyen egy AX92, a másikon meg egy AC87 megy, de tavaly nyáron shiftelődött át a 87-es az N18 helyére. Az ott nagyon falusi környezet, meglepő módon a szomszéd faluból jön a legerősebb konkurrens 2,4 GHz-es jel, a netsebesség pedig 30-80 Mbps. Egyáltalán nem érzem a különbséget a két eszköz között.
Sőt! Még tavaly kíváncsiságból visszatettem az AX92 helyére az N18-at, és a feleségemnek sem tűnt fel a váltás, pedig az ő notebookja AC-s wifivel megy.
MaCS
-
Multibit
nagyúr
válasz inf3rno #55638 üzenetére
Nincs értelme fejleszteni, amíg a kliensek...
A másik ok, amiért - szerintem - felesleges csillaghajó wifi-re gyúrni, az az, hogy amihez igazán kell a sebesség és stabilitás, az úgyis dróton megy. Milyen célra kell egy telefon, vagy tablet esetén több száz Mbps? A fórumok egyik kedvenc buzzword-je az "overkill". Na, ez az igazi overkill. Ja, hogy sokan kábelpótlónak hiszik a wifi-t? Az az ő bajuk. -
inf3rno
nagyúr
-
Multibit
nagyúr
válasz inf3rno #55640 üzenetére
mint a 10, amit szintén nem használok ki
Nekem is eszembe jutott korábban a 10 Gb/s itthoni hálózat építése, de aztán hamar kigyógyultam belőle Majd, ha a PC-kben általános lesz a 10 Gbps hálózati csatoló (még ma is sűrűn építenek be 100 Mbps szarokat a laposokba), amíg nem lesz alapértelmezett a 10 Gbps switch a piacon, amíg nem kopnak ki a lassú háttértárak, addig nem érzem szükségét a "sok gigás" LAN-nak. -
inf3rno
nagyúr
válasz Multibit #55641 üzenetére
Ja a 10-es réz RJ45-ön az fos, arra én se váltanék. Ezek használt szerver alkatrészek, SFP+ csatlakozós van most a 10-hez, a 40-hez meg QSFP+ lesz. A PC-be is ilyen kártyát raktam, működik a 10 memóriából memóriába. Lemezről már inkább csak 3 körül van, pedig tudnia kéne az SSD-nek többet is. Majd kipróbálom mirrorral, hogy mi a helyzet, hogy az SSD korlátoz e vagy valami más. A mirror-nál elvileg dupla olvasási sebesség elérhető, szóval azzal még SATA3-al is elvileg kihasználható a 10 Gbps. Később ha mindent felújítok, akkor teszek majd be NVMe SSD-ket mindenhova, és az már a 40-et is ki fogja használni, de az még odébb van. Egy ideje már nézegetem a routereket, hogy milyet vegyek a szolgáltatói eszköz helyére, de persze amíg 0.5-ös a net, addig sok értelme nincsen gigabit felettiben gondolkodni. Viszont szeretnék egy kicsit hálózatozni és tűzfalazni, ezért úgy döntöttem, hogy összeszórok egy routert, és persze a LAN forgalmát is azon akarom átvezetni, hogy ne direktbe menjen a PC és a szerver között, szóval abba meg dual portos QSFP+ kártya megy majd. A netnél egyelőre marad rá a gigabites kapcsolat vagy teszek gigabites transceivert egy SFP+ kártyába, de később bármikor fel tudom fejleszteni, ha gigabit fölé kerül a net, csak attól függ, hogy elfér e az alaplapon még egy kártya. Szóval ezt a routert olyan 10 évre tervezem, vagy akár tovább is, ha bírják az alkatrészek.
Buliban hasznos! =]
-
-
Topikgazda
válasz E.Kaufmann #55643 üzenetére
Tán Ubiquiti-vonalon is láttam már megjelenni a Wireguardot, meg elvben eleve a Linux-kernel is tartalmazza. Az utóbbiban számomra legalábbis az az érdekes, hogy ezt többen biztonsági résnek tartják.
Mindenesetre szurkolok neki. Meg a SoftEthernek is, de róla valahogy már régóta nem hallottam.
MaCS
-
headhunter
addikt
Hasonló program elérhető Windows 10-re?
-
MasterMark
titán
-
flash-
veterán
Pc-router összekötésére melyik szerelt hálózati kábelt ajánlanátok?1. 5m
Cat6 vagy 7,konkrét márka?(1gigabites net, es elég sok a mas kabel ill wifi router a kozelbe tehat gondolom valami jobban védettet kellene alkalmazni)
-
headhunter
addikt
válasz MasterMark #55646 üzenetére
Bővebb információt láttam a Mac OSX-es programon, mint a sima iperf3-nál.
Linuxra sincs hasonló?
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
RTL8125b kártyánál, ilyen eredményt kapok: [link]2.5Gbps-hez képest "fals" adat, "reális" a videóban is látható 2300-2400Mbps lenne?
Ethernet: [link] , [link]
LanSpeedTest: [link] , [link] , [link]
Realtek Diagnostic: [link] , [link][ Szerkesztve ]
-
válasz flash- #55647 üzenetére
Másfél métert bármelyik Cat5e röhögve visz talán még 10gbit-es rezes kapcsolat esetén is.
Ami van a boltban olcsóért
Amivel mégse megy a gigabit sem, azt nyugodtan hozzá lehet vágni a kereskedő fejéhez vagy más testrészéhez, hogy használja fojtogatós szexhez a kedves nőismerőseivel, még ha vérrokoni kapcsolatban is vannak.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest