Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewBlase
senior tag
Üdvözletem!
Tesóm szeretné a két számítógépét összekötni, hogy a netes gépen lévő adott program adatbázisához hozzá lehessen férni a másik, nettel nem rendelkező géppel. Magyarán a két géppel szeretné (ő és a munkatársa) ugyanazt a programot és adatbázist használni. (A programban van ilyen lehetőség.) A két gép kb 3-3,5 méterre van egymástól.(Képek a gépek szabad portjairól: [kép] [kép] )
Anno a régi időkben ezt megoldottuk soros kábellel, de az már nincs minden gépen. Gondoltam, akkor sima USB kábel jó lesz, de ahogy olvasgatom, crosslink kábel kellene hozzá.
Segítenétek megoldást találni?Miért mindig én???
-
Alex91
félisten
válasz AndrewBlase #55053 üzenetére
Kezd azzal, hogy az internetes gepbe teszel meg egy halokartyat...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
őstag
válasz AndrewBlase #55055 üzenetére
Sziasztok!
Esetleg egy ilyen switch?
Vagy nem szeretnétek, hogy a másik gép is az interneten legyen?[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
Topikgazda
válasz AndrewBlase #55057 üzenetére
Attól még lehet egy olyan hálózatba kötni aminek van az internet felé kijárata.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
válasz AndrewBlase #55057 üzenetére
Felteszem W10 van a két gépen. Egyszerüsítsd a dolgod azzal, hogy a hálózattal nem kell szórakoznod. Úgyis elég szívás rábeszélni két w10-et az egyiken lévő adatbázis közös használatára.
A W10 ilyen engedély beállítására lehet itt link hamarabb kapnál választ, mert sok helyen bele kell nyúlni a lelkivilágába. Csoport házirendtől kezdve. 1xűbb lenne ha az adatbázis egy mindkét gépre felcsatolt hálózati meghajtón lenne.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
zetecR
addikt
-
Topikgazda
válasz zetecR #55060 üzenetére
Szinte nem is kell FW, csak a beállításhoz.
Ha nem nyúlsz semmihez, a LAN-portok között magától megy a switch-üzem. De ha nagyon korrekt akarsz lenni, és nem kell AP-üzem, akkor kikapcsolod a wifit, meg eleve a DHCP-szervert.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Lenne egy technikai kérdésem, van 2db PoE képes Mikrotik router-em ebből az egyik feladóval van megtáplálva.
Viszont szeretnék közéjük egy switch-et rakni és nincs szükség Mikrotik szintűre viszont jó lenne akkor már valami PoE+ os eszköz. Ez mennyire lehet megfelelő a számomra?
[link] TL-SG105PE“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Topikgazda
-
Borisz76
veterán
Sziasztok.
Konnektorba dugható Repeater-t / Jelismétlő-t keresek.
Cél, hogy egy adott helyen ahol már nagyon gyenge a térerő.....több legyen. Szinte csak weboldalak nézegetése,olvasása a cél. Esetleg massenger üzenetek , néha YT bambulása.Olcsó de még is stabil eszközt tudtok e ajánlani ?
Ezt néztem elsőre....Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
Topikgazda
válasz Borisz76 #55067 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2.4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router lenne használva?Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél.
Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (pl Asus több eszköze) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá.
Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha megoldható akkor inkább az a javasolt, hogy kábeles kapcsolattal használjál egy második wifi router-t AP módban.
A repeater-t olyan helyre kell tenni ahol az eredeti wifi jel még viszonylag jól fogható mivel a vételi erősség egyenes arányban áll az elérhető sebességgel vagyis a gyenge jel = alacsony sebesség. A repeater működés során alapból lesz egy link sebesség feleződés is így a gyenge jel/alacsony sebesség esetén ez még további csökkenést fog eredményezni akár a teljesen használhatatlanságig is.
Alternatív megoldás lehet a Powerline használata de az nagyban függ az áramhálózat állapottól és kialakításától.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
galaxys80
veterán
Nem tudom, hogy jó helyre írok.
Régebbi problémám, hogy időnként jelentősebben visszaesik a netsebességem. Speedtest-ben ez jól látszik. Van, hogy az a jelenség, hogy felugrik maxra a sebesség, majd fokozatosan zuhan vissza. Aztán 20-30 perc és visszaáll a teljes sebesség.Nemrég cseréltem routert, de a jelenség továbbra is megmaradt.
A logban többször jelentkeznek a következő sorok:
WAL_DBGID_SECURITY_MCAST_KEY_SET
[UNSPECIFIED] vap-0(ath1)sif_wlan_tx_overflow_event: TX overflow event sent.
[UNSPECIFIED] vap-0(ath1):TX OVERFLOW!A tegnap esti teljes log: [link]
Van valakinek ötlete mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz Gubek-Einste #55066 üzenetére
Köszönöm!
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Borisz76
veterán
válasz Gubek-Einste #55068 üzenetére
Köszönöm a válasz ...ezekkel tisztában vagyok.
Munkahely. Családi házas övezetben üzemel lassan 30 éve.
Routerhez nem férek hozzá.
Csak a Wifi-hez kaptunk jelszót.
Router az irodában. Tégla építésű házban.
Közvetlenül mögötte még 2 helyiség ahol jó a térerő .
Ezután van a műhely mely vasoszlopos szerkezetű.
Nagyából így fest :
A térerőt nem mértem még.
Irodában jó.
Kis műhelyben elfogadható.Konnektorok fej magasságban a falon vannak.
Repeater-t csak munkaidőben dugnám be, hogy erősítsen kicsit.
Hordozni fogom...nem akarom ott hagyni.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
törölt tag
Üdv!
Ha nem jó helyre irok kérlek irányitsatok oda ahol releváns a kérdésem. Kaptam szolgáltatói routert, angol menü konkréta Sagemcom f@st 5670 (uj tipus, wifi 6 képes) és nem találok rajta olyant hogy szabad port nyitás upnp alapon, hol és hogyan tudom megtenni? Megjelenik ugyan Rule menüben, portokkal de apply-gombra h nymok pirosan villna, és invalid-ot jelez. Hogy tudnám szabályként ellfogadtatni -
törölt tag
-
Topikgazda
-
törölt tag
válasz MasterMark #55075 üzenetére
Ezt nem tudtam, köszi, csak amit nem lehetett Apply-olni az eddig szürke volt (tulajdonképpen engedélyeztem volna az upnp-t, mivel megegyzezett a gomb a többi helybenhagyandó/okézó gombokkal). Köszönöm a választ!
-
lanszelot
addikt
Hello,
Elköltöztem, és azóta a printer nem tud emailt küldeni /HP 4730 mfp/.
Másik helyen nem volt gond. Nem lett elállítva, se semmi.Arra gondolok, hogy a hálózaton valami blokkolja a printer email kimenő portját.
/gmail port587/
Hogyan tudom ellenőrizni, hogy blokkolva van-e a port?
/printert hálózaton elérem, úgy kell beállítani, tehát a pirnter a hálózaton van/
Tehát valami a kimenő email-t blokkolja, csak nem tudom mi, illetve, hogy blokkolja e valami.
Printer Kábellel van a hálózaton. -
MasterMark
titán
válasz lanszelot #55078 üzenetére
Normál esetben nem szoktak SMTP-t kiengedni a szolgáltatók, hogy ne kerüljenek az ő címei feketelistára spamolás miatt adott esetben.
Ilyenkor SMTP kimenetre használd a szolgáltató smarthostját.
Vagy a szolgáltató saját email szerverével küldj ki levelet.[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
Hompi01
tag
Sziasztok olyan problémám lenne, hogy Vodafone otthoni internet használata során vagy 1-2 vagy több nap alatt az internet hálózat megszűnik. Ha belépek a router beállításaiba és új IP-t kérek megjavult megint pár napig.
A router ből egy 220-as elosztón megy a net a földszinte ahonnan csatlakozik a PC-be. Mióta ezt használom van ez a probléma. (ez pár hete van)
"Együtt erő vagyunk, szerteszét gyengeség."
-
lanszelot
addikt
válasz MasterMark #55079 üzenetére
Ezért szeretném ellenőrizni, hogy blokkolja e valami a kimenő portot.
Csak nem tudom hogyan kell.
Hogyan tudom ellenőrizni hogy a kimenő portot blokkolja e valami? -
MasterMark
titán
válasz lanszelot #55081 üzenetére
nmap -p 25,465,587 -v smtp.gmail.com
Nagyobb általánosságban: portquiz.net
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
lanszelot
addikt
válasz MasterMark #55083 üzenetére
Ezt a parancssort terminal ba adom ki?
Mit kapok vissza ha nyitott, mit ha blokkolt? -
lanszelot
addikt
Sikerült ellenőrizni
Parancssorba be kell írni
telnet smtp.google.com 587telnet alapból nincs W10 re telepítve, telepíteni kell
Ha 220 -at ír akkor blokkolva van.Blokkolva van, a szolgáltató portja pedig nyitott, theát azt kell használnom.
Mindenkinek köszönöm a segítséget
-
geleati
tag
Sziasztok, ebben kérnék segítséget: [link]
Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
meili
tag
Sziasztok!
Kétszintes lakásba szükségem volt két routerre, hogy le tudjam fedni rendesen a 2 szintet. Az alsó szintre betettem egy ASUS RT-AX58U-t fő routernek, az emeletre pedig egy ASUS RT-AC65P-t access pointnak. Az access pointra csatlakozva is van net, tehát a művelet sikeres volt, viszont maradtak kérdéseim.
A fő routernek van két SSID-n elérhető hálózata: "foldszint_2G" és "foldszint_5G"
Az acces pointnak is van két SSID-n elérhető hálózata: "emelet_2G" és "emelet_5G"Jól sejtem, hogy ha a mindkét router azonos frekvenciáján működő SSID-jának egyanazt a nevet és jelszót adnám, akkor is két különböző hálózatnak fogja látni, és hiába erősebb az emeleti router jele az emeleten, de ha a földszintit még mindig látja a laptop, akkor sem fog átcsatlakozni a fenti routerre, ha felmegyek az emeletre?
Van arra mód, hogy mindig automatikusan az erősebb jelű hálózatra csatlakozzon a laptop, és ne manuálisan kelljen váltani, ha átmegyek egyik szintről a másikra? -
Topikgazda
Jól látod. Az erősebb jelhez történő automatikus átcsatlakozáshoz arra alkalmas eszközök kellenek, mint pl. egy mesh hálózat.
Az azonos SSID használata ezt nem oldja meg, ellenben kellemetlen problémákat tud okozni.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Mittu88
senior tag
Sziasztok!
Próbáltam google-t, de 10 perc után feladtam, mert nagyon nem ajánlották a "találatok", amit szerettem volna csinálni (erről lejjebb írok).
A lényeg, hogy van egy pc-m win 10 pro-val, egy NVMe SSD-vel (rendszer partíció), meg SATA-n egy SSD és egy HDD pluszban.
A SATA SSD-t üresre formáztam és szeretném úgy megosztani a majdani tartalmát, hogy internetről elérhető legyen (windowsos gépekről, de ha másról is el lehetne, az se hátrány).
Ehhez a szolgáltató adott már publikus IPcímet, meg port forwardingot állítottam be a távoli bekapcsoláshoz (működik).
A cél, hogy a haverom távolról tudjon fájlokat módosítani azon a partíción úgy, hogy vele egy időben én is dolgozok a gépen. Mivel könyvelési adatbázis lenne rajta, fontos az adatbiztonság!
Az én "profi" ötletem az volt, hogy csinálok egy meghajtó megosztást port forwardinggal, de amikor rákerestem, azt írták, hogy valószínű biztonsági okokból már a router sem fogja engedni, mert finoman szólva is kérdéses a biztonsága.
A másik, amire kerestem a FreeNAS (TrueNAS) oprendszer, de letöltés közben elgondolkoztam, hogy tud-e az futni úgy, hogy közben én windows-ba vagyok bejelentkezve közbe. (gondolom egyszerre csak 1 oprendszer tud futni, de lehet, hogy eljárt az elméletem felett az idő)
Úgyhogy inkább rákérdezek nálatok, mielőtt pár nap alatt lenullázom az idegrendszeremet. Ti hogy oldanátok meg?
-
geleati
tag
Sziasztok, ebben tud valaki segíteni? [link]
Eddig működött a dolog, de más probléma miatt resetelte a szolgáltató az ONT-ot.Soha ne dobj vízbe alkálifémet!
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Ismerősnek próbálnék segíteni modem - router fali kábeles összeköttetésében, de elakadtunk. A következő a felállás:
3 szoba, mindegyikben fali koax és RJ-45-ös aljzat. Nappaliban koaxon megy be a net a UPC-s modem/routerbe, ahonnan ethernet kábelen megy "vissza a falba" a jel. A hálószobákban lévő fali RJ-45-ös aljatokra viszont hiába kötöttem egy (TP-Link) routert, nem látják egymást, egyik eszközön sem villog a led a kellő portok mellett. (A fali aljzatokat és az eszközöket összekötő kábelek tuti jók, kihagyva a fali kábeleket a képletből, minden megy, ahogy kell.)Én néztem be valamit, és kéne még állítani, szerelni valamit? Vagy csak szimplán rossz a fali kábelezés?
A kábelezést lakásfelújítás keretén belül nemrég csináltatták, most teszteltem volna, hogy működik-e...
Van ötletetek, hol lehet a hiba?
Meizu MX3 32GB
-
Soma01
veterán
válasz kutkut #55097 üzenetére
Kapcsolatot sem jelez a router vagy a CB? (ja, nem villog/világít a led, akkor nincs kapcsolat)
Ha minden (3) szobában van RJ45-ös fali csati, akkor azoknak a kábeleknek hol van a másik vége? Vagy a nappaliban két fali csati is van és két külön szobában van a másik végük? (hálószobák)Ha nincs kapcsolat akkor azt kell megkérdezni, aki csinálta. Lehet, be sincs kötve.
[ Szerkesztve ]
-
mezis
félisten
válasz kutkut #55097 üzenetére
Üdv.!
Ahogy már írták, meg kellene nézni a fali csatlakozókat. Ha rendben vagy nincs hangulat hozzá, akkor ketté kellene vágni egy összekötő (patch) kábelt, az egyiknél vezeték végeket csupaszolni, PÁRONKÉNT összesodorni, ezt bedugni egy fali aljzatba, az összekötő kábel másik felével és egy műszerrel meg keresgélni a fali aljzatoknál a "zárlatot" az érpárok között. Műszer hiányában egy zseblámpa elemmel (teleppel) kis izzóval "lámpázni" is lehet.
[ Szerkesztve ]
mezis
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- PlayStation 5
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AliExpress tapasztalatok
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vicces képek
- Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Sigma 150-600mm Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- MICROSOFT SURFACE LAPTOP 2 - MEGKÍMÉLT ÁLLAPOTBAN (ajándék tok + USB hub)
- Újszerű Asus TUF F15 FX506HE - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB -512GB - RTX 3050 Ti - 2 év gar
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Samsung Galaxy Buds 2 Pro, vadonatúj, bontatlan, 2026.03.07.-ig garis
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest