Új hozzászólás Aktív témák

  • Szada85

    aktív tag

    válasz WP14 #73738 üzenetére

    Azért a teljes okos autókig még van időnk, alapvetően én is a vezetési élmény miatt (is) vezetek, ergo engem is mindig az ezt adó autók fognak vonzani, de emellett látok ebben potenciált. Pl az ilyen radaros-távolságtartós tempomatok egy hosszú ( pl nekem egy 10 órás hazaút ) úton biztosan segíthetnek.

    Ha nagyon vészmadárkodni akarunk, végülis az újabb autókban sincs már sok közöd közvetlenül a "vezetéshez", potmétert nyomkodsz "gáz" matricával, a Giuliában pl. ugyanígy potmétert nyomkodsz a fékezésnél, és a kormányművek közül is már fossá van szervózva, szenzorozva minden, szóval te bent ülsz a kis buborékodban, és az ottani gépészkedés hatására - a szenzorok, szervómotorok jóváhagyásával - reagál az autó. :)

    Az általad említett alkalmatlan sofőrök miatti veszélyhelyzetek is talán részben elkerülhetőek lesznek idővel, mert az orvosi, mentális alkalmasságot szerintem soha nem fogják vizsgálni, egyszerűen nem "üzlet", mert így többen szereznek jogsit, többen vesznek autót, több üzemanyag, a társadalom fogyaszt, mindenki boldog.

    Több olyan helyzetet is el tudok képzelni, ahol segíthetnek majd az ilyen autók ( illetve ha egyszer megvalósul a HUB is, hogy az autók bizonyos mennyiségben "kommunikálni is fognak tudni " a többi járművel ):

    Például az autópályán belső sávban városnézőknél is, amennyiben a HUB segítségével a hátulról jövő autó "kommunikál" az elöl szöttyögővel, akkor jön a jel, szöttyögőnk autója a radarokkal szétnéz, ha jobbra a sáv szabad, akkor sorol is ki, ha pedig valamiért nem, akkor máris megy vissza a jel, hogy nem OK, és akár az érkező autó jelezhet neked sofőrnek, hogy lassíts, vagy akár lassít is. Mert állítom, hogy pl az Autobahnon is ilyenek miatt vannak ezek az elasztikus dugók, amikor vereted 180-nal, majd hírtelen satufék, megállsz, majd indulsz tovább, mindez talán azért mert valaki odabent 130-cal Punisher-t játszott.

    Vagy ugye hányszor van, hogy a másik oldalt történt incidenst bambulva rongyolsz bele az előtted haladóba, ott már egy ilyen radaros kütyü is megmenthet.

    Szóval az ilyesmi support egyszer talán a jövőben működhet is, elég sok ilyen dolgot közelről is látok munkám végett, nem lesz minden rossz, a mi fajta benzinvérűeknek pedig mindig ottlesznek az oldschool mechanikus dögök. :)

    Sci-fi perceinket hallották, megyek én is kicserélem az akksijaimat, meg nyomok magamon egy Firmware-frissítést...:DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák