Új hozzászólás Aktív témák

  • mohabá 007

    aktív tag

    válasz sergiooo #46941 üzenetére

    „..Neha mikor meleg a motor rangat..:((
    Mikor? Hirtelen gázadásra,motorfékre,összevissza mindegy neki? :F
    Amit leírok,csak annak mondanak valamit,aki saját maga bütykölgeti a gépet.Egy hibára választ várni úgy,hogy kérdezel,de a hibát úgyis a szerelő fogja kijavítani,nem sok értelme van.Ez esetben keresse meg,,javítsa ki,azért fizetsz,oszt jóvan.Kezdésnek néhány tipp,ha sk.bütykölés fennforgásos esete áll elő: :D

    -Ha az oxigénszonda (lambdaszonda) úgy romlik el,hogy több oxigént mutat, mint amennyi a valóság, akkor az elektronika csökkenti a motorba jutó friss levegőt, így hirtelen gázadáskor a motor megtorpan,az alapjárat is ingadozik.Ha kevesebb oxigént mutat, gyengébbnek érzed az autót. Akár 15%-kal is megnőhet a motor fogyasztása. (nem minden esetben van sárga lámpácska)
    -Hasonló tünetek vannak,ha rossz a vízhőmérséklet jeladó.Ha bemelegszik akkor elkezd rángatni, illetve nehezen is indul be melegen.A meleg motor a sok benzinnel nem tud mit kezdeni, rángat tőle,illetve nehezen,csak gázzal indul,mert lenyomott gázpedálnál sokkal több levegőt tud beszívni a motor.
    -MAP szenzor (légmennyiség mérő) Ha hibás, a motor gyorsításkor, ill. motorfék üzemmódban rángathat, túlfogyaszt, alapjárati problémák merülhetnek fel.
    -Az AGR egy idő után elkoszolódik, a szelep megragad. Jönnek a rángatások.(tisztítás sose árt)
    Kezdésként talán ennyi. :) (röviden,pár szóban leírva) :DDD

    [ Szerkesztve ]

    Murphy fel lett véve a céghez és keményen dolgozik. Vectra B 1.8 16V ( X18XE )

Új hozzászólás Aktív témák