Új hozzászólás Aktív témák

  • tzahola

    csendes tag

    Sziasztok!

    Újdonsült opelosként szeretnék segítséget kérni tőletek (:
    Múlt héten vettem egy 2010-es Astra J-t, 1.6-os benzines turboval.
    A kocsi az elmúlt hónapokban egy mélygarázsban állt, de a tulaj időnként megjáratta hogy ne merüljön le az akksi. Műszakilag minden rendben volt, szervizlámpák nem villogtak, minden pöccre ment úgyhogy megvettem és egy kb. 45 perces városi úton hazahoztam. Másnap indulás előtt kicsit pakolásztam a kocsiban meg beállítgattam a kezelőszerveket, médialejátszót stb., közben ráadtam a gyújtást hogy ne pusztuljak meg a melegben. Kb. 10 perc után elégedetten indultam volna, viszont a kulcs elfordításával nem indult a kocsi, csak az indítómotor kattogott elöl ahogy próbálta megforgatni a tengelyt. Gondolatban bazmegoltam egyet hogy sikerült lemerítenem az akksit... Levettem a gyújtást, rápróbáltam még kb. 5-ször mire nagy nehezen beindult. Ekkor a műszerfalon egymás után feldobta kb. az összes szervizüzenetet, kezdve a menetstabilizátortól a fényszóróvezérlésen át a parkolóasszisztensig, hogy mindet szervizelni kéne. Mivel azonban ennek ellenére minden rendeltetésszerűen működött, ezt betudtam a lemerült akksi okozta elektromos zavarnak.
    Megtettem egy kb. 40 km-es utat, közben félúton parkoltam is, akkor pöccre indult a kocsi. Másnap reggel viszont megint ugyanazt a jelenséget produkálta; erőlködik az indítómotor, kb. 4-5 próbálkozás után tudta beindítani a kocsit, viszont most csak egy "Low Battery" üzenetet produkált a műszerfalon. Szintén észrevettem hogy az első indítás után nem működnek az ablakemelők. Néhány perc járás után viszont normálisan indul és az ablakemelők is működnek.
    Kérdés: mi okozza ezt? A végét járja az akkumulátor? A generátor nem hiszem hogy szar lenne, mert útközben lerobbanás nem volt, a töltésjelző nem ég menet közben; a reggeli első keserves indítás után rendesen üzemel. Esetleg az éjszaka folyamán valamelyik fogyasztó bekapcsolva marad és leszívja az akksit? Ez elvileg nem szabadna hogy előforduljon a kulcs kivétele után; plusz rálátok a kocsira éjjel és nem világít semmi... Szerdára már van időpontom szervizbe, de ha addigra teljesen meghal az akku akkor nehezen jutok el oda :D
    Mit gondoltok, csak az akksi a gond?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák