Új hozzászólás Aktív témák

  • JanR

    addikt

    válasz Jim Tonic #27177 üzenetére

    Nem vagyok én semminek az elrontója, még nincs letisztázva a dolog. Ami szinte biztos, hogy 2 hónapon belül veszünk egy újabb autót, de még nincs pontosítva, hogy milyet. Én Opel párti vagyok, így azokat nézem elsősorban (vagy is csak ezt), ezen belül is a Signumot és a Vectra C kombit. Első körben a kiszemeltjeim a 2.2 direct és a 2.0T volt, csak a 3.0 V6-t dícsérték már több helyen. A két benzinest már próbáltam, a 2.0T nagyon tetszik, de a fogyasztásától félek, igaz nincs messze a 2.2 üzemanyag szükségletétől. 8 éves autót a terv, de ez maximum 10 évig elmehet.

    A 3.0 V6-nál mi számít sok kilométernek? 200e, 300e? Nagyon ritkán előfordul, hogy csak városban is használjuk, azt meg ugye a diesel kevésbé szereti, de leginkább pályázni és hosszútávra tervezem a kocsit (bár ha jön a baba ez még változhat).

    Ha a szívemre hallgatnék 3.2 V6 alatt meg sem állnék, csak ugye nem a szívem az egyetlen tényező, amire alapoznom kell :) Relatív, nem annyira foglalkoztat a fogyasztás, hogy most 6 liter, vagy 10, sosem számolgattam petákra az üzemanyag költséget, de azért elszállni sem szeretnék vele. Ami leginkább fontos az a megbízhatóság, hogy ha el kell "ugranom" egy jó távoli célpontba (tegyük fel, hogy 1400 km-re lévő városba), akkor annyi legyen a gondom a kocsival, hogy megtankolom, meg esetleg az ablakmosó folyadékot megnézem, hogy van-e benne elég (természetesen az olaj és egyéb apróságokat a kötelező szervizeknél cseréltetem - ezekre mindig is figyeltem).

    Inkább úgy irányul a kérdésem, ha megvennék egy 3.0 cdti-t, amit 10e (vagy nem tudom mennyi km-ként kell) km-ként elvinném olajcserére és a kötelező szervizeket is megkapná, akkor megéri megvenni? Hogy látod? Megbízhatóság és komfort. Ja és az autó nem garázsban tartott lenne sajnos (ezen is szeretnék majd változtatni a későbbiekben - de fedél van felette!).

    Jó hosszú írás, de szeretek utánajárni a dolgoknak, mielőtt valamit veszek, főleg így, hogy 5-6 évre tervezem a kocsit.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák