Új hozzászólás Aktív témák

  • _seth_

    veterán

    válasz Jim Tonic #19790 üzenetére

    "Egyrészt ólomakkunál az általánosan elfogadott töltőáram az a kapacitás tizede (vagy magasabb)." Teljesen egyetértek, azonban ez az autón kívüli töltésre igaz, figyelve a max 55 fokos hőmérsékletet, a gázkibocsátást és a töltőáram feszültségét.

    Ellenben nekem pl 100 amperes generátor van az autóban, hogy ez pont mennyivel tölt nehéz kérdés, mivel ebből a 100 amperből elsőnek a fogyasztók lecsípik a magukét majd a többit fordítja töltésre, de kétlem, hogy nekem pl a gyári akkum 55 aH-s és akor 5,5 amperrel töltene. Mivel külső akku töltővel egy akku feltöltése nem teljesen hanem használható szintre is órákig tart a megfelelő azaz tizednyi áramerősséggel, ugyanakkor egy lemerült akkus autót bebikázva egy másikról majd alapjáraton hagyva is ha csak 30 percet megy így már másnap indul gond nélkül. Egyébként pedig gondolhatod, hogy nálam sem a kezdeti gyári kapacitást fogyott el két év alatt... tölti az szépen, annyi van, hogy nagyobb akkut értelemszerűen tovább tart feltöltenie ugyanakkor kis távon is a nagyobb akku arányosan nézve kevesebbet merül. Nagy akku egyetlen hátránya: súly, de ez max versenyzőknek számít valamint akkor amikor még a boltból ki kell cipelni, a másik az ára. Jah, természetesen normális minőségű akkukról beszéltem nem újonnan is hulladékokról. Az állandó kis távokon szaladálás ami valóban 1-2 km majd autó leállít, indít ismét oda pedig alapból nem érdemes valami nagy csúcs akkut berakni és nagy haszna anyagila nincs a nagyobb akkunak. A kicsi hamarabb tönkremegy, hamarabb lemerül, a nagy tovább bírja de annyival többe is kerül. Egyébként az akkumulátor gondok több mint felében bebizonyosodik, hogy az akkut max a rossz töltés teszi tönkre mivel az eredeti probléma a generátornál keresendő de egy akkut hamarabb levesz mindenki a polcról csak amikor az új akku is pár hét alatt lemerül akkor gondolkoznak, hogy lehet jobb lett volna beszaladni egy szervizbe és rámérni a töltésre vagy csak egy multimetert rákötni, és egyből kiderül ha nem elegendő a fesz.

    Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Új hozzászólás Aktív témák