Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
epzon
őstag
válasz -szabi- #9287 üzenetére
de a kép eredeti mérete(méretaránya) és a papír mérete a legritkább esetben esik egybe
ezért
1, vagy torzítja a képet a program
2, vagy levágja valamelyik oldalltszóval hely van, de akkor a méret nem lesz a KÉP eredeti mérete, ezért próbáld meg kikapcsolni az aránytartást.
-
artiny
őstag
A nyomtatom nem veszi figyelembe a beallitasaimat.
Mégpedig azt hogy fekete-feheren nyomtasson. Excellben pl. a grafokon kéken nyomtatja a pontokat, pdf.eket van hogy zolden nyomtassa ki.(be van allitva hogy feketefeher legyen es leokezom a windowsos nyomtatot hasznalom a propertiesnal a nyomatasnal.
Canon mp 980)
-
Attorney
újonc
Sziasztok!
Egy Samsung SCX-4655F típusú nyomtatóval kapcsolatban kellene nekem egy kis segítség. A nyomtató az utóbbi időben a nyomatok szélét számomra megmagyarázhatatlan okból "összekoszolja". [link]
A koszolás már a nyomtatóhoz adott minta toner használata során is megjelent, akkor úgy gondoltam, hogy a minta toner töltöttsége miatt lehet. Nemrég azonban cseréltem benne tonert egy utángyártottra, de a koszolás továbbra sem szűnt meg. Annyit még észrevettem, hogy nyomtatás után a laptálcában maradó lapon már van egy kis koszfolt. A nyomtató kb 1,5 éves, még összesen 1000 oldalt nem nyomtattam vele.
Mit kéne vele csinálnom, hogy "tiszta" legyen a lap?Köszönöm
-
asuspc96
őstag
Helló!
Van egy Lexmark Interact S605-öm...wifiről működtetem 2 gép között...az érdekessége csak annyi, hogy mind a kettőre ugyan azt telepítettem föl, mégis csak az egyik kezeli a nyomtatót...ennek mi lehet az oka ?
-
mrgergoke
aktív tag
Sziasztok!
Megint én vagyok
HP F2180-as nyomtató utángyártott fekete patronnal, színes nincs benne. Ha szegélyezett lapot nyomtatok a szegélyen a nyomtatófej szélességében jobbra-balra el van csúszva egy-egy csík. Kb. 2 tized milliméter az eltérés, egyszer jobbra, egyszer balra van elcsúszva, és így az egyenestől nagyon messze van a szegély. Ugyanez látszik a betűkön is. Némelyik sor széltében el van csúszva, azaz a betűk alja mondjuk el van tolja 2 tized millivel jobbra, és kicsit dőlt hatása van, de leginkább hülyén néz ki. Ez az utángyártott patron hatása, vagy a nyomtatóé?
Köszi a válaszokat!https://rendeljkinait.hu/
-
pusszycat
nagyúr
válasz mrgergoke #9308 üzenetére
Izé, elvégezted a nyomtatófej beállítást mikor cserélted a patront?
asuspc96: és ha az egyik gépet elzárod akkor is?
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
zka67
őstag
válasz pusszycat #9309 üzenetére
Színes patron nincs neki benne, hogy és minek állítaná be a nyomtatófejet?
(#9308) mrgergoke: szerintem te vázlat módban nyomtatsz. Próbáld meg a nyomtatás minőségét nagyobbra állítani.
[ Szerkesztve ]
-
mrgergoke
aktív tag
Köszi a tippeket , szólok, ha van változás!
https://rendeljkinait.hu/
-
Csak.TnT
tag
sziasztok. Van egy Canon Mp540 nyomtatóm amit kaptam használtan, szinte új fólia is rajta, de valamiért B200-as hiba fogad, win8at használok driver-ét sem engedi feltelepíteni. Néha kibe kapcsolgatom felnyitom lezárom eltűnik a hiba de ha valamit megnyomok párszor megint b200-as hiba. Esetleg tudja valaki mi lehet vele? köszi előre is.
"Csak is a PitBull mert a telepi kutyáknak egy forintot nem ér a vérük."
-
pusszycat
nagyúr
válasz Csak.TnT #9313 üzenetére
Kérjük, próbálja ki a következőket, hátha meg tudjuk megoldani a problémát:
1.. Nyissa ki a nyomtató.
2.. Vegye ki az összes tintatartályt a nyomtatóból.
3.. Emelje fel a szürke fékpedállal oldalán a tinta tartály tartóba.
4.. Óvatosan távolítsa el a nyomtatófej a kocsiból egység.
5.. Helyezze a nyomtatófej vissza és rögzítse a kart lefelé.
6.. Helyezze az összes tintatartályt a nyomtatóba.
7.. Zárja le a fedelet, és kapcsolja ki a nyomtatót.
8.. Húzza ki a hálózati a nyomtatóból. Hagyja bekapcsolva húzva körülbelül 5-10 percig.Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi Redmi Pad 4/128 GB, Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/105 kg.]
-
DrJános
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete írtam, hogy a HP F2180-as nyomtatóm betegeskedik. Akkor tanácsként kábelcserét és némi olajozást kaptam mivel fekte festékem fogyóban volt próbához az lett tanácsolva, hogy vegyem ki és a gép majd szépen kikeveri a színesből.
Hát így is tettem illetve majdnem így. Olaj és kábel megvolt de a hiba marad. Ez után jött, hogy valami oknál fogva nem a feketét kaptam ki a gépből hanem a színeset, ezután jött a nyomtatás és a gép gyönyörűen nyomtatott mint mindig amíg elő nem jött a hiba. Ekkor már erős volt a gyanúm de a biztonság kedvéért fekete ki Színes be és go a nyomtató megint előhozta a "szokásos" tüneteket két sor között félév várakozás és a nyomtatás is gyenge minőségű (ezt korábban a festék hiányának minősítettem). Nem is vártam meg míg végez vissza a fekte és a gép megint "megjavult" (bár ekkora elfogyott a tinta.)
Rá 1-2 napra sikerült is vennem patront de csak fekete volt és csere után remekül és szépen nyomtatott.
Viszont színest csak most sikerült vennem és úgy néz ki, hogy az is rendbe jött.Azért írtam le a tapasztalataimat, hogy ha másnál is előjön ez a hiba akkor hátha tudok ezzel segíteni, és neki is rendbe jön a nyomtatója.
Köszönöm mindenkinek a segítséget különösen zka67-nek ha ő nem lett volna nagy valószínűséggel jókora kiadásban lett volna részem.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
Csak.TnT
tag
válasz Csavarnyuzo #9315 üzenetére
Keresgéltem elég sokat. Ezt már próbáltam, ha egésznap ezt csinálom akkor talán egyszer eltűnik a hiba de amint akarok valamit csinálni pár gombnyomás és meg felugrik hogy b200:/
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csak.TnT #9317 üzenetére
Akkor viszont 90%-os esély van rá, hogy a masina a kukában fogja végezni gazdasági totálkár miatt.
Szerk.: még annyit lehet, hogy a b200 hiba jelzésekor pontosan megnézed a villogásokat és összeszámolod, hogy melyik szín mennyit villog. Ebből lehet következtetni a pontos harver hibára.
[ Szerkesztve ]
A pirosat kell elvágni.
-
zka67
őstag
válasz DrJános #9316 üzenetére
Szia, én is köszönöm a részletes leírást a megoldásról, megmondom neked őszintén, én még nem találkoztam ilyen patronhibával, mindenesetre megjegyeztem
Viszont, ha eredeti HP a hibás patronod (ha jól emlékszem azt használsz), és nem teljesen üres, valamint a patronon levő lejárati időn belül vagy, akkor nyugodtan vidd vissza a boltba, ahol vetted, ők majd elküldik a HP-hoz bevizsgálásra, és nagy valószínűséggel fogsz kapni helyette egy teljesen teli, új patront. (A HP garanciát ad minden patronjára, amíg ki nem ürül vagy le nem jár a szavatossági ideje).
A bevizsgálás és a csereengedély kiadása el fog tartani egy jó darabig, 6-8 hét körül szokott lenni. Ha kicserélik, mindenképp olyan patront válassz, aminek a lejárati ideje még jó soká lesz, mert úgyis van most színes patron is a gépedben. Vagy ha esetleg egy kisebb számtech boltban vetted és ismernek ott, akkor kérd azt, hogy majd ha szükséged lesz rá, akkor fogod elhozni az újat.
[ Szerkesztve ]
-
DrJános
aktív tag
Igazán nincs mit.
Végül is azért írtam be mert én sem hallottam, még ilyen hibáról, sem itt a fórumon sem a kollégáim között.
Hát az a patron már rég nincs meg, még aznap kivágtam mikor rájöttem, hogy az a rossz, mondhatni rajta vezettem le a feszültséget. Meg erről a HP garanciáról nem is emlékszem, hogy hallottam volna, sőt eddig még a patron lejártáról se halottam, de mivel minden lejár így logikus, hogy a festék is.
Úgy néz ki ma is tanultam újat.
Köszönöm szépen még egyszer.
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
zka67
őstag
válasz DrJános #9320 üzenetére
Hát az a patron már rég nincs meg, még aznap kivágtam mikor rájöttem, hogy az a rossz, mondhatni rajta vezettem le a feszültséget.
Ez a gyorsabbik megoldása az ügy lezárásának, egyébként teljesen megértelek
Mindenesetre itt a link, ahol elolvashatod a garanciális csere menetét:
-
Csak.TnT
tag
válasz Csavarnyuzo #9318 üzenetére
szia. 10-9 arányban villog felváltva pirossal kezdve, utána kezdődik előröl. :S
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csak.TnT #9322 üzenetére
Bár nem az 540-es könyvéből van de sztem ugyanaz:
10 times: VH monitor error [B200] - The print head voltage is abnormal.
Part replacement:
- Print head and logic board (Replace them at the same time.)
- Power supply unit
Az első eset gazdasági totálkár, de én a másodikba sem vágnék bele.A pirosat kell elvágni.
-
artiny
őstag
Letezik olyan program amivel tudok mindent nyomtatni? (pl nyomtatok word-t akkor ez a program jon elo vagy ha kepet,pdf.et)
Az alap windows nem mukodik mindig jol,nem akar szotfogadni a nyomtato nekem. Pl nyomtatok egy nem tul elessen(kezzel irt scanelt papirt) a nyomtatasnal van hogy sarga foltok a feketevel keverve jonnek elo a kinyomtaton papiron.Ezt pdf bol nyomtattam ki.
Ha viszont printscreent keszitek es wordbe teszem akkor jol kinyomtatja.csak mivel tobb laprol van szo ... faradalmas lenne az osszes lapot be prnt.screenezni...hogy rendessen, fekete feheren tudjak nyomtatni
canon mp980
[ Szerkesztve ]
-
Lac99
tag
Sziasztok!
Canon Pixma IP5200 nyomtató. Tegnap nyomtattam egy nagyobb mennyiséget, 50 oldalt. Az utolsó előttinél kiírta a gép, hogy a nyomtató nincs csatlakoztatva, ellenőrizze a kábeleket. Lenéztem és láttam, hogy nem világít. Próbáltam visszakapcsolni, de nem reagált rá.
Ma hazaérvén először az USB kábelt dugtam át a számítógépen egy másik csatlakozóba, de továbbra sem kapcsolt be. A tápkábelt kicseréltem egy másikra, ekkor bekapcsolt. Viszont nem úsztam meg ennyivel: nyomtatnék, erre azt írja ki, hogy "a nyomtató foglalt". Ekkor vettem észre, hogy az elején erőteljesen villognak a ledek: 20-szor a zöld, 20-szor a narancssárga, hosszan a zöld; majd újrakezdi. Utánanéztem a kézikönyvben, ez a következő hibát jelenti:20 times
Other hardware error [6500]
- Logic board ass'y (QM2-2733) *1*1: Before replacement of the logic board ass'y, check the waste ink amount (by service test print or
EEPROM information print). If the waste ink amount is 7% or more, also replace the ink absorber kit
(QY5-0152) when replacing the logic board ass'y.Lehet ezt még javítani, vagy innentől kezdve kuka?
-
blac
tag
Sziasztok!
Egy HP Laserjet 5 nyomtatás helyett. 41. 2 hibaüzenetet ad.
A szervizen kívül lehet vele kezdeni valamit? -
Cyberslider
őstag
Hello! Utángyártott toner-nél mik a tapasztalatok? 85A kéne 1102 HP-hez. Néztem ecopixelt, meg valami multiprint-et. Ecopixelesben van dupla töltöttségű is (1600 vagy 3000 oldal).
Tapasztalatok ezekkel? Vagy szinte mindegy melyiket választom?https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
toki87
tag
Sziasztok!
Canon MP270 nyomtatóm hirtelen nagyon hangos lett. Továbbra is szépen nyomtat, de mikor beállítja a nyomtatófejet, olyan mintha a görgők közt lenne valami vagy túl közel lennének nemtom. Köszörülő hangot ad ki. Nyomtatás közben már nem olyan feltűnő, de nyomtatás előtt nagyon hangos. Tudnátok valamit javasolni -
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Az Epson D120 mennyire volt jó nyomtató a maga korában? (úgy látom már nem igazán lehet kapni) És a mostaniakhoz képest minőségben nagyon el van maradva?
-
hollozoli
tag
Sziasztok!
Egy Canon Pixma IP2700-asom van, de már nagyon unom, hogy csak gyári Canon patront fogad el, ami egy vagyon.
Kinéztem karácsonyra egy HP Deskjet 1050-et, olyan 11 000 forint magasságában:
De nem tudom, mi vár rám, mint Hewlett-Packard tulajdonosra?
Van utántöltés vagy utángyártott patron?Várom a tanácsokat!
üdv:
hollozoli
-
félisten
Sziasztok! Úgy jött ki a lépés, hogy hozzá tudnánk jutni egy Canon PIXMA iP1800- hoz olcsón. Imsert helyről jönne. Pár oldalt nyomtattak vele és nagyon régóta áll. Szó szerint új. Megéri ez a masina? Ha igen mennyit érhet? Tegyük fel a partonja kuka. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
félisten
-
hollozoli
tag
válasz Kolondrum #9337 üzenetére
Hát ezt nem tudom megmondani, egy multifunkciós HP, ami szkennel másol és nyomtat, az 11000 forint, az IP1800-as csak nyomtat, de azt nagyon olcsón.
Én megadnék érte 8000-et is. De te tudod.
Ha 6000-ért odaadják, az tényleg jó ár érte. De előtte keress rá az utángyártott patronra, hogy lehet-e még kapni hozzá!
[ Szerkesztve ]
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz hollozoli #9336 üzenetére
Elmesélnéd, hogy milyen fej ment 5 év után tönkre benne? Csak mert nincs benne külön fej...
Természetesen az is baromság, hogy az IP2700 nem eszi meg az után gyártott patront. Max. Te vettél bele olyanokat, amiket nem fogad el.
Kérdésedre a válasz: Ha a Hp-t választod, akkor azzal is ugyanúgy fogsz szívni az után gyártott patronokkal mint a Canonnal. Vagy rászánsz időt és pénzt és megtalálod azt fajtát ami jó -egy ideig-.A pirosat kell elvágni.
-
hollozoli
tag
Engem viszont a HP Deskjet 1050 multifunkciós tintasugaras nyomtató üzemeltetési költségei érdekelnének.
-
hollozoli
tag
válasz Csavarnyuzo #9341 üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, mert nem vagyok nyomtatószerelő.
Elvittük egy Canon szervízbe Budapesten, és ott azt mondták, hogy drágább lenne megjavítani, mint ha veszek egy újat, és akkor dobtuk ki.
Nekem az rémlik, hogy azt mondták, hogy a "fej ment benne tönkre.
-
hollozoli
tag
válasz Csavarnyuzo #9341 üzenetére
Viszont az IP2700-as még megvan, de nekem csak gyári patront fogadott el, még utántöltöttet sem.
Érdekelne, hogy tudsz-e olcsó patronos helyet?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz hollozoli #9344 üzenetére
Ja ok ha szerviz mondta, akkor nem csoda, nagy részük kókler bagázs. Viszont abban igazuk van, hogy nem éri meg javíttatni ezeket.
Szerencsére kimaradok a tintás bizniszből, így nem keresgéltem még tintalelőhelyet, de nem is a bolt, hanem a forgalmazott patron minősége számít.A pirosat kell elvágni.
-
félisten
- téves
[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
mc-4
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Canon LBP5050 nyomtatóm ami a napokban elkezdett magenta háttérrel nyomtatni mindent.
A sima dokumentumokat és a képekben is minden piros, látszik az eredeti is csak piros háttérrel :-(
Mit lehet vele csinálni?Köszi!
-
func93
senior tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani 20-23.000 ft körül mono lézernyomtatót?
"Nem lehet összekötni a pontokat a jövőt fürkészve, az összefüggések csak utólag visszanézve látszanak." - Steve Jobs
-
PNP
őstag
Üdv,
Adott egy "Hp laserjet m1212nf mfp" készülék, ami rendszeresen csíkosan nyomtat (függőleges sávokban enyhén, vagy erősen halvány a szöveg), ami néhány oldal erejéig megjavul, ha kézzel megmozgatom a tonert (ami amúgy nem üres). Mi lehet a baj?
Új hozzászólás Aktív témák
- Gitáros topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- PlayStation 5
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Star Citizen
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Elektromos autók - motorok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nők, nőügyek (18+)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest