Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Charlito
csendes tag
Egyszerűen nem értem ezt a nyomtatót. Canon MG5350. Most nyomtattam ki vele egy játék dvd borítóját, minden hiba nélkül. A játék dvd-jét is "festeném" meg, és erre megint nem nyomtat a dvd-re feketét! Ahol feketének kellene lennie ott mindent fehéren hagy. Utána lapra újból nyomtatok, lapra természetesen jó. Nem értem meg hogy miért nem nyomtat feketét...Ötlet?
-
Charlito
csendes tag
Most újra kinyomtattam lapra, de a fekete nem fekete hanem sötét lilából próbálta megcsinálni. Sírba visz. Hozzá teszem utángyártott patron van benne, de mindíg az volt benne. Eddig ink cartridge tip.-ú vettem bele, most viszont a nagy dupla feketének a márkája ezPrint. Ennyit jelentene, hogy utángyártott a patron?
-
TA68
őstag
válasz Charlito #8405 üzenetére
Orink, Vox (az Orink gyártja), IT Media saját néven forgalmazott patronja, ami szintén Orink, Tatrix, Procolor, stb....
A lényeg, hogy megbízható gyártótól származzon és csak chip-es patront szabad használni.(#8406) Mr. Teddy : Az a baj vele, hogy semmi infó a gyártójáról, és rettenetesen ingadozik a minősége. Néha van benne olyan széria is, ami tönkreteszi a fejet.
[ Szerkesztve ]
-
Charlito
csendes tag
Erről az utángyártott patronokról vélemény? [link]
-
Mr. Teddy
őstag
Most egy újabb, visszatérő problémám volna. PDF-ből nyomtatunk, és van hogy teljesen jó, van hogy a karakterek teljesen rosszak lesznek, ékezetek, szimbólumok nem passzolnak. Régebbi nyomtatóval is már előfordult ez a gond, de most az új Epson WP-4525-ös gép is van hogy így nyomtat. Nincs valakinek ötlete, hogy miképp lehet ezt a gondot orvosolni?
Amit találtam, hogy win7-en van egy PDF nyomtató, amiben a beállításokat lehet olyanra választani, hogy a pdf beépített betűtípusát is használja nyomtatásnál. Viszont windows xp-nél ilyet nem találtam. Maximum olyan van, hogy képként nyomtassa a pdf-et, de ekkor a 100 oldalas pdf-ből csinál vagy 1gb-nyi adatot, amit át akar küldeni, és iszonyatosan kifagy a gép, ez az út tehát nem járható.
Valakinek esetleg valami ötlet?
@TA68: most pont a kezembe akadt egy ezPrint doboz, azon rajta van az iso9001 jelzés, "manufactured by iso9001 certified plant". Igazából ahány utángyártott patron akadt a kezemben, egyik sem volt pofára megbízhatóbb számomra. De az tény, hogy lutri az utángyártott, ezt a kockázatot vállalni kell.
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Nyomtatót szeretnék venni, tanácsra volna szükségem.
Orvosi rendelőbe lesz, sok sok receptet kell majd nyomtatnia, de néha napján teljes A4-es oldal is.
Valami multifunkciósat szeretnék, mert scennelésre is szükségem van illetve fénymásolásra.
Első kérdés lézer vagy tintasugaras? Én a tintasugaras felé hajlok, ha csak nagyon nem akartok arról lebeszélni olyat vennék.
Melyik az a nyomtató, ami a legjobb áron nyomtat 1 oldalt? Tehát olcsó bele a patron és azzal sokat kinyom.
Fekete-fehérben lesz nyomtatás, színes nem annyira fontos.
Árban minél olcsóbb legyen, nem kell hogy wifis legyen és nem kellenek egyéb extra szolgáltatások sem, e-print, kártyaolvasó semmi, csak nyomtasson gyorsan és gazdaságosan (Bár ahogy nézegettem ezek a funkciók már benne vannak a mai gépekben ami nem baj, de csak ezek miatt nem fizetnék többet)
üdv
-
TA68
őstag
válasz Mr. Teddy #8410 üzenetére
Rálehet írva az ISO, de nem jelent semmit, ha nem tudni, hogy ki gyártja. A nagy minőségi szórás azért van, mert olyan tintával töltik a patronjaikat, amilyet olcsón éppen be tudnak szerezni.
"tény, hogy lutri az utángyártott, ezt a kockázatot vállalni kell."
A kockázatot minimálisra lehet csökkenteni azzal, ha nem nevesincs cégek patronjait használja az ember. Ezek a kínai gyárak már több mint 10 éve ontják magukból a patronokat a világ minden részébe: [Orink] [Tatrix] Ezek csak példák, van egy jó pár. Persze mindenki olyan patront használ, amilyen neki szimpatikus.
Ismerős nevek Global Partners-nél:[link]
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
azért csak óvatosan ezzel az ajánlgatással meg, hogy 10 éve ontják magukból. Az ISO sem garancia mindenre, pláne nem a 9001
Amiket te ajánlottál azokról is hallottam már épp elég rosszat. A legnagyobb gond ezekkel a cégekkel a kiszámíthatatlan minőség. Van hogy egy ideig minden rendben aztán egyszer csak sz.rt kapsz. Sőt az sem ritka amikor egy bejáratott nevet egyszerűen lemásolnak (azaz hamisítják az után gyárottat). Az életbe nem fogod megtudni, hogy most ez hamis volt, vagy csak rossz.
Mr. Teddy: karakterhibával akkor szoktam találkozni mikor egy portra több nyomtató van feltelepítve. Ez nem a pdf vagy a nyomtató hibája, hanem nem a megfelelő módon kapja a készülék az információt.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz werszomjas #8411 üzenetére
szia
Én is tintásat javaslom a lézerek nem szeretik a receptet hosszú távon.
Ha a legolcsóbban nyomtatót keresed akkor az EPSON M100
ez tintás, csak fekete festéket tartalmaz, és kb 1 ft-ért nyomtat egy A4-es oldalt, 1 receptet meg olyan 40 fillér környékén.
a gép bruttó ~70 000 Ft viszont tartalmaz 11 000 oldalra elegendő fekete festéket, úgyhogy ha azt is az árba kalkulálod akkor a nyomtató sem drága
-
-
Mr. Teddy
őstag
Az a furcsa, hogy volt korábban egy másik hálózati nyomtató, és annál is ugyanazok a PDF-ek rosszalkodtak. És rendre az ékezetek másztak el, mintha valami karakterkódolási hiba lenne, de sajna, hogy mikor csinálja, mikor nem, azt nem sikerült még megfigyelnem. Első körben meglesem a portot, hogy nem-e ütközik, aztán nem tudom. Furcsa az egész nekem, nincs valamerre ilyen általános karakterkódolási vagy egyéb beállítás? Régebben mintha XP-ben megtaláltam volna. Csak akkor miért nem fixen csinálja a hibát, agyam eldobom.
-
zka67
őstag
válasz werszomjas #8421 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de az M100-as nyomtató csak sima, maximum 90g-os papírt kezel, a receptek pedig ennél nehezebb papírból vannak.
-
zka67
őstag
válasz werszomjas #8421 üzenetére
Találtam egy táblázatot a vény nyomtatásra tesztelt és ajánlott nyomtatókról:
A receptnyomtatásra alkalmas és tesztelt nyomtatók listája
A teszt 2009-es, tehát ezek a nyomtatók már nem kaphatók, de mindnek van utóda, pl. az OKI B430D helyett az OKI 431D, a Kyocera FS1100 és 1300 helyett az FS1120D és FS1320D és így tovább.
[ Szerkesztve ]
-
epzon
őstag
válasz werszomjas #8424 üzenetére
Természtesen az M100 nem csak 90g-os papírt kezel, jómagam is adtam már el egy párat recept nyomtatásra és eddig sehol semmilyen panasz nem volt.
A lézereknél leginkább a költségeket nézd meg. 5-6 ft egyet sem találsz.
A Hp officejet lenne még alkalmas, de ott 1, drágább a lapköltség, 2, színes patront is használ -
atala
addikt
"A legnagyobb gond ezekkel a cégekkel a kiszámíthatatlan minőség. Van hogy egy ideig minden rendben aztán egyszer csak sz.rt kapsz."
Ezt igazolni tudom. Évekig Procolor patronokat használtam, minden gond nélkül. Mindig 3-4 garnitúrát vettem. Egyszer csak nagyon szar lett. Folyt magától a patron, és a ruha matrica felvasalása után egy mosás után lekopott a festék...stb.
Most vettem tölthető patronokat, és IT media-s tintát. Ez jó, csak túl erősek a színek. Be kellene kalibrálni a színt.
Már várom, hogy meg legyen a pénzem egy Epson L800-ra, és öröm lesz a nyomtatás. :-) -
TA68
őstag
" Évekig Procolor patronokat használtam, minden gond nélkül.Mindig 3-4 garnitúrát vettem. Egyszer csak nagyon szar lett."
Évekig negyed áron nyomtattál, aztán kifogtál egy szar szériát. Hát istenem, aki utángyártott patront használ annak számolnia kell ezzel is, vagy vegye meg az eredetit.(vagy vegyen 200 forintos patront, majd megtudja mi a minőség) -
atala
addikt
Nem is háborogtam ezért. Ezt csak arra írtam, hogy nem megbízható a minősége. Lehet, hogy évekig jó, de egyszer csak nem azt kapod amit eddig. Sok mindent kipróbáltam már kisebb nagyobb sikerrel. A legközelebbi nyomtatóm egy epson L800 lesz, és talán végleg megszűnik a gond.
-
kaszas19
senior tag
Sziasztok.
Venni akarok az Epson sx215-tös nyomtatóhoz CISS rendszert auto resetes chippel ellátva.
A kérdésem hogy mennyire megbízhatóak ezek a chippek? mennyi esély van arra hogy idővel nem fogadja el a patronokat? biztosra akarok menni és nem akarok zsákbamacskát venni. -
SAMYka
senior tag
Üdv
Nem tudom hogy jó helyen járok e de ha nem akkor remélem legalább útba igazítást kapok.
Van egy Canon LBP-810 lézer nyomtatóm amit nem szeretnék cserélni mert tökéletesen működik de W7X64 driver hiányban szenvedek.
Tud e valaki valami megoldást hogyan lehetne működésre bírni?
KöszönömPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
localhost
Közösségépítő
Átmeneti megoldásként vennék néhány ezer FT-ért egy printszervert (ami nem is kell hogy win7x64 kompatibilis legyen!), rádugnám a nyomtatót, a printszervert pedig becsatlakoztatnám az otthoni hálózatba.
Ez azzal az előnnyel IS jár, hogy az otthoni hálózat bármely gépe képes lenne nyomtatni, annélkül, hogy a te gépednek be kellene lennie kapcsolva.Lehet, hogy nem a legideáálisabb helyzet, de 100%-osan működő megoldás!
[ Szerkesztve ]
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
SAMYka
senior tag
válasz Csavarnyuzo #8434 üzenetére
W7 32bit alatt használtam de a bővítés miatt kell a 64bit
Új router beszerzésén is gondolkozom (asus n66u) ezen van usb és használható printszerverként de ha nem fogom tudni használni akkor a falnak megyekPH! Tábor - ...mert megérdemlem...
-
localhost
Közösségépítő
Erről annyit, hogy az ÉN ESETEMBEN (ez nem biztos, hogy rád is vonatkozik!!!) win7 32 bit alatt printeszerverről egy olyan lézernyomtatóval nyomtatok a (a fiam meg win8 x 64-ről) aminek már VISTÁHOZ SEM volt drivere...
valahogy tehát megoldható, de kulcsrakész, fiókból elővehető "Így tedd működővé a nyomtatódat" leírást nem tudok adni.¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
senior tag
Sziasztok,
Szines tintasugaras nyomtatóknál minek tudható be az a jelenség, hogy egy-egy kép kinyomtatásánál nem kívánt módon hol rózsaszínes - hol halványkékes árnyalattal rontja el a képet, a kép egyes részeit a nyomtató?
Ahogy észrevettem ez nem csak egy-egy nyomtatónál előforduló jelenség/hiba.. lehet köze pl az újratöltött vagy utángyártott patronhasználatnak? vagy valami színbeállítás nem jó?
-
privacy99
senior tag
Sziasztok!
Azt hogyan lehet elérni, hogy az akármilyen programban mondjuk 10cm x 6cm-es dokumentumot akkorában is nyomtassa a nyomtató? Azt el tudom érni, hogy egyet kinyomtat úgy, mert a program maga megcsinálja, amiben készítem a doksit. De ha ez egy névjegy, abból nekem kell 100db, a programban ilyen lehetőség nincs. Marad tehát, hogy kiexportálom vmilyen képformátumban, és külsős progikkal nyomtatom ki(windows nyomtatás cucca pl.). Ez eddig oké.
Viszont, amikor nyomtatok képet, csak pár méretből választhatok, a 10cm x 6cm nyilván nem lesz ott, csak 12 x vmi, tehát amik alapból vannak.Valahogyan lehet oda egyéni méretet is felvenni, hogy abban nyomtasson?
Előre is köszönöm szépen a segítséget!
-
privacy99
senior tag
Köszönöm, értem. Viszont elfelejtettem írni, hogy egy A4-es oldalra nyomtatnék többet. Tehát akkor mondjuk PS-ben csinálok egy 10cm x 10cm-es fekete négyzetet, és ebből szeretnék 100-at kinyomtatni úgy, hogy egy A4-es oldalon annyi legyen, amennyi csak elfér. Tehát ne használjak el egy teljes fotópapírt egyetlen 10 centis négyzetért. Ami a probléma, hogy a nyomtatásnál nincs 10 x 10es beállítás, csak teljesen mások, így a 10 x 10es négyzet vagy nagyobb vagy kisebb lesz, ami nem jó, mert nekem pont 10 x 10es kell.
-
ReSeTer
senior tag
Üdv! Van nekem egy Samsung scx-3400 lézernyomtatóm, és az a gondom vele, hogy így kb 1 hónap után elkezdte gyűrni a lapok utolsó negyedét. Teljesen hullámos lesz. Amikor benézek oda, ahonnan jön a lap, azt látom, hogy a henger fel-le mozog forgás közben, de lehet ez teljesen lényegtelen.
Lehet ez attól, hogy sima fénymásoló lapra akarok nyomtatni? Ma próbáltam egy elvileg "laser" papírt, ami semmivel se drágább mint a fénymásoló a4, és ugyanúgy meggyűrte.
Mi a helyzet a 2 ezer forintos lapokkal? -
Csavarnyuzo
őstag
válasz ReSeTer #8445 üzenetére
Akkor szokott ilyen probléma jelentkezni, ha valamelyik "görgősor/henger" nem továbbítja megfelelően a papírt a mögötte lévő -a papír mozgási irányában mögötte lévő- "görgősor/henger" pedig tolja. Ekkor a papír nem fér el másképp csak ha meggyűrődik. Ez akkor érvényes, ha az A4-es lapot függőlegesen tartod és a gyűrődések vízszintesek.
Szerk.: a papírt kiadó résznél le/be van csukva minden rendesen? Esetleg okozhat nagyon nedves papír is hasonló jelenséget.
[ Szerkesztve ]
A pirosat kell elvágni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
Sziasztok!
XP-s gépre hozzá tudok úgy adni USB-s nyomtatót, hogy a nyomtató jelenleg nincs itt? Terepen lesz használva, rácsatlakoztatva, de csak itt helyben tudjuk rendszergazda joggal beállítani. Mármint tisztában vagyok vele, hogy hogyan kell csinálni, csak az USB miatt vagyok gondban, mert olyan lehetőség nincs a kiválasztható portok között.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
keyman
tag
Üdv!
Valaki találkozott már hasonlóval?
Samsung scx 4500 multi, az utolsó scannelt oldalt folyamatosan nyomtatja.
Áramtalanítottam, pc nélkül is csinálja, nem lehet ezen valahogy reset-et nyomni?
Van valakinek valami ötlete?Előre is köszönöm....ha valami érdemi válasz születne megkérhetném a kedves hozzászólót, hogy privátba is elküldje mert azt hamarabb megkapom.
Üdv!
A jómodor nem szégyen!
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz Csavarnyuzo #8449 üzenetére
Telepítettem a gyártó oldaláról leszedett drivert a varázslóval, ami kimondottan usb-hez való. Viszont az már itthon jutott eszembe, hogy utána lehetséges, hogy hozzá kellett volna adnom a nyomtatót, és akkor már ki tudtam volna választani az usb portot. Vagy ezt vajon elvégzi magától, ha telepítve van a driver a varázslóval?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- Szólánc.
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.