Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #9450 üzenetére
Igen, raw 9100 a router ip-jén (192.168.1.1). Továbbra is keresek valami megoldást, de a google mindenhol azt hozza, hogy ilyen beállításokkal menni kellene neki.
Egy helyen leírják, hogy próbálkozhatunk a cups-ot feltenni a routerre, de annak nincs elég hely.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Hali
Igen, én is tudom, én is HP-t használok, és én is mondtam ezeket a tulajának... DE nem hisz nekem, vagy nem tudom... Megmutatom majd a válaszodat, és akkor talán el is hiszi...
Elvileg ki lett takarítva, a csövek is kitisztítva stb...
Érdemes lenne eredetit betenni? Van olyan patron ami lejárt benne, amit kiír a gép... Az egész állományt lenne értelme lecserélni, de most vett bele UGY patront, azokat amik kifogytak
15e lenne bele a szett, de akkor már gondoltam arra, hogy vegyen annyiért egy normálisabb új nyomtatót... Mert lehet, hogy már menthetetlen a nyomtató..[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #9452 üzenetére
megtaláltam a megoldást. Az eszközbeállításnál a generic helyett ki kellett választani a pontos típust.
-
zka67
őstag
válasz A-l-i-e-N #9453 üzenetére
Szia, olyan nincs, hogy menthetetlen egy nyomtató, de olyan van, hogy többe kerül rendbe hozni, mint egy újat venni. Ez most épp az utóbbi kategóriába esik, ha igaz amit írtál, hogy csak azokat a paronokat cserélte u.gy-ra, amik kifogytak.
Ez a legnagyobb hiba, amit el lehet követni, hirtelen nem is tudok olyan nyomtatót, amelyik működne fele eredeti, fele u.gy. patronnal. Ha jól emlékszem erre a nyomtatóra, ebben a fej külön van a tintatartálytól. Márpedig ha így van, és patroncserekor elkezdte feltölteni a fejet tintával, akkor azon az új patron se fog sokat segíteni, mert rá fog menni egy készlet, mire kipucolja belőle az u.gy. tintát.
A fejet ki lehet szedni a nyomtatóból és ki lehet oldani belőle a tintát, de ehhez kell némi szakértelem és szerencse is, hogy utána működjön az új készlet patronnal. Ez a nyomtató már sosem lesz olyan, mint eredeti állapotában volt.
Már csak azt várom, hogy ráadásul fekete-fehér doksikat akart vele nyomtatni az illető
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #9455 üzenetére
Nyomtató beállításai/eszközbeállítások (utolsó előtti fül). Véletlenül bukkantam rá.
Az IP és a port, meg a típus is változatlan maradt.
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! A Nyomtatómhoz vásároltam tölthető patron szettet . Az lenne a kérdésem az illetékesktől, hogy egy ilyen szettet hányszor lehet megtölteni tintával? Van-e úgymond élet-, időtartam, amikor cserélni kell egy ilyen szettet, vagy nem?
-
fer
őstag
Ameddig a nyomtató felismeri, vagy a chip tönkre nem megy! Vagy esetleg eresztene valahol!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
szabifotos
senior tag
Nagyjából egyet értek. Ha valaki nem nyomtat sokat, nem biztos, hogy megéri ugy. tintát használni.
Bár mi számít nagyobb mennyiségnek.... Én sem nyomtatok havi több ezer oldalt és mégis szükségem van, és használom is az általam linkelt, jó minőségű ugy. tintát.A "fotónyomtatásra nem használunk ugy. tintát dologgal" szintén nem értek egyet. Nekem több fotó is csüng a falon hosszú ideje, sőt áztattam már vízbe is a teszt kedvéért és semmi bajuk. Bár ez már inkább a papírnak is köszönhető!
De nyilván kell egy kis jártasság a dolgokhoz. Eleinte nekem is voltak problémáim, amíg nagyon kezdőként merültem bele a dolgokba. (Egyébként én ciss-t is használok, szóval nem töltögetek.) -
fer
őstag
válasz szabifotos #9464 üzenetére
Szerintem is jó az ugy. tinta fotóra, nekem is van jó pár nyomtatott fotóm, és nem venni észre rajtuk a fakulást, pedig kinyomtattam próbából néhányat újra!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
zka67
őstag
válasz A-l-i-e-N #9460 üzenetére
Szia, az alábbi két nyomtató közül bármelyiket nyugodtan megvehetik, ezek a nekik való nyomtatók. Itt egybe van a fej a tintatartállyal, ami azt jelenti, hogy ha kifogy a patron és tesz bele egy újat, azzal gyakorlatilag fel is újította a nyomtatót. Ha nem tárol a nyomtató tetején cseresznyét, ceruzát, gémkapcsot, ami belepotyoghat a nyomtatóba, akkor csak a patront és a papírt kell bele vennie, nem kell mással foglalkoznia. Évente egy csepp műszerolajat tegyen a fejvezető rúdra és örök életű nyomtatója lesz.
HP B2L56B Deskjet Ink Advantage 1510
HP B2L57C Deskjet Ink Advantage 1515 -
atala
addikt
Van különbség az utángyártott tinták között is. Majd ha vissza megyek dolgozni, elhozom azt a képet, és belinkelem ami ki volt rakva a falamra. Nem érte közvetlen napfény, csak a világítás, és a beszűrődő napfény, mégis iszonyúan kifakult. Van eredeti durabrite tintával nyomtatott képem, ugyan ott tárolva semmi baja. Szóval, ha albumban tárolod, akkor sokáig megörzi a színét, de ha éri fény, akkor fél év után kukázhatod.
-
atala
addikt
válasz szabifotos #9468 üzenetére
Az még a régi canon nyomtatóm volt, és ha jól emlékszem Procolor volt.
-
fer
őstag
válasz A-l-i-e-N #9470 üzenetére
Használtan nyomtatót nem a legjobb venni, ha még is akkor nem olyan szutykot, hanem csak is egybe fejest, és akkor is ki kell próbálni, hogy legalább a patronokat érzékeli-e, meg nem ad-e furcsa hangokat működés közben! De akkor is, nyomtatót újan kell venni!
-
fer
őstag
válasz A-l-i-e-N #9473 üzenetére
Ha megvetted akkor már félhetsz, mert vagy a nyomtató megy rá, vagy a barátság! De arra készülj fel, hogy a tintát zabálni fogja!
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Canon MP500-as nyomtatóhoz milyen patront javasoltok?
Vajon mitől kerül majdnem 3x annyiba a G&G patron? Megéri azt a felárat?Köszi!
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
atesss
addikt
Üdv !
Egy Samsung ML-1610-ben szeretnék cserélni Pick-Up rollert.
Pontosabban elég akár csak a gumiját: [link]
A gumit ki lehetne cserélni a nyomtató különösebb szétszerelése nélkül is esetleg ? -
fer
őstag
válasz runner 125 #9478 üzenetére
Mert sokkal jobb! Én még a régi C45-be csak G&G-t vettem, ha mást raktam bele azzal csak problémám volt!
-
embe
nagyúr
Üdv!
A következő problémával kapcsolatban kérnék egy kis segítséget:
Nyomtató. EPSON Stylus SX410
Után gyártott tölthető tintapatront használok. Korábban volt valami nem is tudom milyen fotópapír. Azt ha adagoltam, mindig egyenként raktam be, csak "átfuttatta" és kidobta, majd kiírta hogy elfogyott a papír. Sokadjára tudott csak rá nyomtatni, akkor is a színek nem voltak szépek.
Utána Epson papírt használtam, azzal tökéletesen működött, szép színek, a lapadagolás is jól működött.
Most vettem egy doboz Blac Point Glossy 10*15cm-es fotópapírt a Mediamarktban. Na ezzel ugyanaz a helyzet, vagyis hogy csak áthúzza a papírt, és nem kezd rá nyomtatni. Két lapot is tettem a alapadagolóba, az eredmény ugyanaz.
Mi lehet az oka? A papír 230g/m2. Lehet vastag a papír neki? Még megpróbálom azt megkeresni, hogy hol lehet a papír vastagságot állítani.
Köszi a választ előre is! -
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
még mindig a 2840-es HP-val közdök..
A korában felvetődött hibámat sikerült orvosolni, így a nyomtató végigmegy az inicializálás folyamatán. A lapolvasó 6 hiba miatt ez a része még nem megy, de amíg nem nyomtat tökéletesen, addig nem is foglalkozom azzal a résszel.
Viszont sajnos a nyomtatás sem meg rendesen. A tesztoldalon és bármilyen nyomtatásnál a lap egyik szélére nyomtat csak, ami a lapon befelé haladva folyamatosan halványodik. Színek amúgy megvannak mind. Csatoltam egy képet a hibáról.Ezt mi okozhatja?
Köszi és üdv:
spgabor -
atala
addikt
válasz spgabor #9482 üzenetére
Én első körben levegő hiányra gondolnék, de lehet, hogy hülyeség. Általában a tintás nyomtatók az egyik oldalról elkezdve a másik oldalig nyomják rá a tintát a lapra, aztán üresben vissza, majd megint. (Mondjuk a mostani nyomtatóm tud oda-vissza is tintát köpködni a lapra)
Szóval mi van ha az elején még van akkor a nyomás a fejben, hogy ráköpje a tintát, de ez a nyomás szépen elfogy az út végére. Majd, amikor üresben megy vissza, megint tud egy kis levegőt szívni, és kezdődik előről.
Persze ez csak feltételezés.
Esetleg próbád ki mit nyomtat, ha csak egy 5 cm-es oszlopban nyomtatsz rá valamit. -
embe
nagyúr
Lesz ami lesz alapon visszavittem a MM-ba a papírt. Ott szó nélkül visszavették, adtak egy utalványt, amit levásároltam egy csomag Epson papírra. Arra szó nélkül nyomtatott, minden rendben ment. Így X akta lett.
Csak az előző papír 125db/2000 Ft. ez az Epson papír eg 70db/3000 Ft. -
peu407
senior tag
Fiúk!
Erre 9420 reagáljon valaki legyenszives.
[ Szerkesztve ]
-
peu407
senior tag
válasz Csavarnyuzo #9494 üzenetére
Nincs,ezért kértem segítséget.
-
peu407
senior tag
válasz Csavarnyuzo #9498 üzenetére
Az igazság az, hogy ez egy igen kiváló nyomtató, nagyon keveset használtam. Az a 20e még azt mondom beleférne, valamikor 90e volt az ára. Merre induljak el a beszerzésben? Köszönöm a válaszokat.
-
Csavarnyuzo
őstag
Ha keveset használtad, akkor vegyél inkább egy újat azt is megúszod a fej árából. Előnye a garancia, hátránya a drágább patron, valamint a várható (jóval) rövidebb élettartam.
Ha mégis emellett döntesz, akkor kezd itt.
Régen itt az aprón is árultak fejeket, érdemes kutakodni.
És végül valami kinti webshop.A pirosat kell elvágni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest