Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
Kersztlányaimnak szeretnék karácsonyra nyomtatót venni.
max 15.000 a keret, iskolai nyomtatás céljára. (színes)
Mi lenne az ajánlott vétel?Előre is köszönöm!
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
atala
addikt
Ma megállt bennem az ütő pár másodpercre. Tölthető önresetes patronokat használok. (Csak akkor resetelődik, ha kiírja a nyomtató, hogy fogytában van a tinta, készítsen elő másikat. Ekkor ki kell venni, és vissza rakni.) Pár napja kiírta, hogy fogytában van két szín (sárga, és cián). Nem foglalkoztam vele, gondoltam ráérek. Ma nyomtattam, egyszer csak megállt a nyomtató, és kiírta, hogy nem ismerhető fel a sárga tinta tartály. Na, mondom, biztosan le lett tiltva. Kiszedtem, és vissza raktam. Ekkor meg a ciánra írta ki ugyan ezt. Azt is kiszedtem, és vissza. Szerencsére most minden a régi, megint működik.
Úgy látszik, hogy akkor kell egyből resetelni, (ki és berakni) amikor felszólít elsőre, hogy fogytában van.
Csak azt nem értem, hogy nem azt írta ki, hogy kifogyott, cserélje ki, hanem azt, hogy nem ismerhető fel.
Azért írom mindezt le, hátha másnak is gondja lesz ezzel. -
Predator2
addikt
Helló
Szeretnék írni a Hp supportnak egy kis műanyag alkatrész miatt.
Hp LJ P1102w nyomtatóm van.Tudnátok adni egy email címet ahová ezt megtehetem?
Kerestem de nem találtam.Lehetőleg olyat ahol magyarul válaszolnak. Ha nincs akkor jöhet az angol is csak nagyon gyenge az angolom.
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
fer
őstag
Ha még csak a sárga felkiáltójel van kint akkor még nem fog resetelődni, a mellékelt leírás szerint meg kell várni a piros X-et és akkor kivenni és tölteni, de ennek ellenére nálam az egyik szín már a sárga felkiáltójelnél kivéve resetelődött!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
Predator2
addikt
válasz Csavarnyuzo #9405 üzenetére
Igen rá gondoltam. Kíváncsiságból gondoltam utána nézek mennyibe is kerülne. Hát elég drága.
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
London26
tag
Sziasztok!
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy jó minőségben fényképet nyomtatni milyen nyomtatóval érdemes?
És hány darab képet lehet kinyomtatni egy patronnal?
Köszi! -
atala
addikt
A magenta színnél először kijött a felkiáltójel, nyomtattam tovább, és még a piros X előtt kb 15 oldal után vettem ki, és akkor már resetelődött. Most csak azt nem értettem, hogy miért azt írta ki, hogy nem ismerhető fel, miért nem azt, hogy kifogyott. Mindegy, a lényeg, hogy működik. Nem szívesen vennék újat, mert ezek 100ml-es kazetták, és elég drága.
Ja, és nekem nem volt leírásom.
[ Szerkesztve ]
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok,
HP2840-el kapcsolatban van egy problémám, amit nem tudom, hogy mi okoz.
A nyomtató bekapcsolását követően amikor inicializál és forgatja a tonerek tartóját körbe, nem áll be a helyére a tonerek ellenőrzéséhez. Tehát elkezd forogni és amikor meg akarna állni, akkor mintha üresjáratban kb 1/3-ad fordulatot lendületből még megtenne, ami miatt a toner rossz helyen áll meg (nem tudja olvasni a chipjét), így egyből ki is írja már az elsőnél, hogy sárga toner hiba.
Ha kézzel beállítom a toner tartó egységet a helyes állásba, és úgy kapcsolom be, akkor is rossz helyen áll meg. Ha rossz helyről indul, akkor sem tér vissza a jó állásba. Ami esetleg lényeges lehet, mindig ugyanazon a rossz helyen áll meg a forgó egység.
Két videót készítettem ami talán érthetőbben illusztrálja a leírtakat:
Itt véletlenszerű helyről indul a nyomtató(ahol a legutolsó bekapcsolásnál megállt): spgabor.uw.hu/VIDEO0020.mp4
Itt a tonertartó egység vissza van fordítva a normál helyére:
spgabor.uw.hu/VIDEO0021.mp4Tudtok esetleg ötletet adni, hogy ezt a fajta hibát mi válthatja ki?
Előre is köszi és üdv:
spgabor -
Csavarnyuzo
őstag
-
spgabor
aktív tag
válasz Csavarnyuzo #9412 üzenetére
Szia,
írtam privit. Ha tudsz, légyszi segíts.
Közben látom, hogy írtál. Köszi!
Köszi és üdv:
spgabor[ Szerkesztve ]
-
Amarillia
csendes tag
Sziasztok,
Van valakinek ötlete, hogy miért lehet az, hogy gondol egyet a nyomtatóm és újraindítja a nyomtatást a kellős közepén váratlanul x oldal után?
Canon MX420-as, Win 7 op. Drivert megpróbáltam újratelepíteni, az elején nem csinált ilyet, pár hónapja kezdte el.
Az sem igazán tiszta, hogy miért ismer fel más mac címet mint amit cmd-ben látok. Bár ez talán a repeater miatt. Arra is gondoltam, hogy talán a repeater miatt indul újra, de nem hiszem. Próbáltam vezetékes úton is csatlakoztatni, hogy hátha a wi-fi nem elég stabil, de az sem segített.
Firmware-t nem találtam hozzá egyelőre...
Előre is köszönöm, ha tudtok tanácsot adni.
-
disco fever
csendes tag
konica minolta bizhub 223-asnál hogy lehet törölni a feladatnaplót? néztem felhasználói kézikönyvet, fórumokat, semmi. valaki tudja esetleg?
előre is köszi! -
Tatinho
tag
Mi a véleményetek a HP 5520 All in one modelljéről?
Esetleg valakinek tapasztalatok vele? -
zka67
őstag
válasz Tatinho #9416 üzenetére
Szia, ez elsősorban egy fotónyomtató, amire kiválóan alkalmas, de jó minőségben tud nyomtatni dokumentumokat is. Azt tudnod kell, hogy a dokumentumokhoz, normál papírra bőven elég a 600 dpi-s felbontás, mert a papír szálai elnyelik, "elmossák" a tintát.
Ez egy külön fej - külön tintatartályos nyomtató. Ez azt jelenti, hogy időnként nyomtatnod kell vele és minden színből használ el valamennyi tintát néha a fej beszáradását elkerülendő.
Havi néhány oldal vagy néhány fénykép kinyomtatásához én nem ajánlom neked ezt a nyomtatót, viszont ha sok fotót szeretnél nyomtatni jó és tartós minőségben, ahhoz kiváló választás.
-
zka67
őstag
válasz Tatinho #9418 üzenetére
Igen, régebben a legtöbb HP nyomtatónál a patronban volt a fej is, de sajnos úgy látszik, hogy ez meg fog szűnni. Jelenleg ha jól tudom összesen két nyomtatója maradt a HP-nek, ami ilyen, de nyugodt szívvel egyiket sem tudom ajánlani neked profi fotónyomtatásra.
HP Deskjet Ink Advantage 1510 301-es patron,
HP Deskjet Ink Advantage 1510 650-es patron. -
peu407
senior tag
Sziasztok!
Van egy Canon i965 nyomtatóm és úgy néz ki fejhibás. Folyamatosan villog narancssárga fénnyel a bekapcsológomb melletti gomb.Az istenért nem akar elindulni.
Ha minden igaz ez a típusú (QY6-0043-000) fej kell hozzá. Tudna nekem valaki segíteni a beszerzésében? -
massiveauto
csendes tag
NAGYMESTEREEEEK!!!! SEGÍTSETEK!!!
Samsung SCX-5835-ös nyomtató nyomtatási sorában benne ragadt egy nyomtatandó dokumentum. Sem a törlés rendes módjával, sem kihúzással nem tudom kivenni. Így nem lehet mást sem nyomtatni.
A nyomtatóban nincs beszorult papír stb.A PC-ben már nincs semmi nyomtatandó.
Ha van ötletetek kérlek ne hallgassátok el.
-
massiveauto
csendes tag
válasz intelboys88 #7257 üzenetére
Megoldódott már a probléma?
Lenne pár ötletem.
Az biztos, hogy a toner a hibás. Az is lehet, hogy több baja van.
A fényhenger nem veszíti el a töltéseket, ezért ismétlődik a kép. A töltések törlődésének hiánya okozza a homályosságot is.
Ha már nem akar foglalkozni a géppel, én meg is venném.
Sz.L.
-
zka67
őstag
válasz Tatinho #9423 üzenetére
Egy-két hetet kibír eredeti patronokkal, ennyi időnként célszerű legalább egy tesztoldalt nyomtatni vele, ami minden színt használ. Utángyártott patronokat eszedbe ne jusson belerakni, hiába olcsóbb. Fotókhoz nem jók az u.gy. patronok, néhány hónap alatt teljesen kifakulnak a képek és ezt a fejet nem egyszerű kipucolni, ha eltömődik tőle.
-
biker
nagyúr
mit lehet tenni, ha a nomtató driverek egységesen kitalálták, színes nyomtatás nem támogatott?
Van most már két színes printer, a régi még él, samsung clp-325, és az új epson l300
feltelepítve mind a macre, mind a windowsra, helyiként, hogy a driver 100% legyenmajd feltéve mindkettő a routerre (Airport Extreme) egy USB hubon
Mac-en (bonjour megosztással) továbbra is 100% tökéletes színes szagos szépWindowson tesztoldal FF és kiírja, színes nyomtatás nem támogatott, ha bármit nyomtatnék, már az előnézeti kép is FF
WTF is this?Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Echo2211
csendes tag
Sziasztok!
Egy Konica Minolta Bizhub C35-ös nyomtatóval kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Folyamatosan "elakadás érzékelve" hibaüzenetet ad, és a felső adagolónál kér beavatkozást. Már mindent kinyitottam, amit lehetett, de papírnak vagy papírdarabnak semmi nyoma. Próbálkoztam újraindítással is, de hiába.
Tudna valaki valami okosságot?
-
biker
nagyúr
De onnan induljunk ki hogy 3napig és tucatnyi oldalig szines volt
Es a mivel a samu is fekete lett, a macen szines, megint a win hulyulhet csakElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Julcsika1
tag
Áldott békés karácsonyi ünnepeket!!!
-
kircsi28
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen járok nyomtató vásárlás ügyben kérnék tanácsot.
Kinéztem egy Canon Pixma Mg4250 nyomtatót, itthonra semmi extra.
Cl541 és PG540 kell bele, esetleg egy ilyennel töltöm az szerintem elég olcsó üzemeltetés, vélemény? -
fer
őstag
válasz kircsi28 #9435 üzenetére
Fotóra nem a legjobb választás, a patronokat megtöltve a tintaszintfigyelést ki kell kapcsolni, így nem fogod tudni mikor fogy ki, csak ha már csíkosan nyomtat, arról nem is beszélve, hogy néhány újratöltés után új patronokat kell venned, ami kb 10k!
''A részegek okozzák a balesetek 30%-át, tehát a józanok sokkal veszélyesebbek! Viharban azért látjuk előbb a villámlást és csak utána halljuk a mennydörgést,mert a szemünk előrébb van, mint a fülünk."
-
fer
őstag
válasz kircsi28 #9437 üzenetére
Te tudod, de ha már eldöntötted, hogy megveszed, akkor nem értem miért kértél itt tanácsot! Ha meg tölteni fogod akkor felesleges az XL patron, mivel az még több mint 13K! Fotópapírt illetően, meg szerintem teljesen mindegy milyent veszel ahhoz a nyomtatóhoz!
[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Nem tudom, melyik topik lenne a legjobb a kérdésemnek, ezért itt teszem fel.
Van egy OpenWRT-vel felvértezett routerem (TP-Link WDR4300), rajta fut a p910nd nyomtatószerver. Win 7 alatt beállítottam a wiki alapján egy Samsung ML-1520 nyomtatót az univerzális nyomtatódriverrel, amit a Samsung oldaláról töltöttem le (ezt ajánlotta hozzá, nincs is másik, közvetlenül a gépről tudok is rá nyomtatni). Látszólag minden rendben, semmi hibát nem ír ki, a nyomtatóval kommunikál, de nem nyomtat. Mikor elküldöm neki a nyomtatni valót, villan egyet a ledje, felpörög benne valami, aztán szépen leáll, mint aki jól végete dolgát.
Kipróbáltam Linux alól, ott ment a nyomtatás, tehát valahol a win és a router között keresem a hibát, csak nem tudom, merre.
A google-t kérdeztem, nem igazán találtam hasonló problémát.
-
Csavarnyuzo
őstag
Terjengősen:
Heti 1-1 fénykép nyomtatásáról beszélünk? Azaz egy évben max. 100 fénykép? Ezen tényleg nem érdemes "tornázni" -és ha sz@r tintát teszel a nyomtatódba sírni fogsz 1,5 év után, hogy mekkora gané', mert beszáradt/zárlatosodott a fej-. Vidd el előhívatni/kinyomtatni valahova és nem kell nyomtatót venned. Színhűsége szinte biztosan jobb lesz, tartóssága is.
Tömören:
Iphone 5, Ipad 4, I7 SSD de a nyomtatón filléreskedünk no comment. Szerintem ne ragozzuk tovább.A pirosat kell elvágni.
-
fer
őstag
válasz Csavarnyuzo #9440 üzenetére
Mivan?
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz ngabor2 #9439 üzenetére
Az nekem nem derül ki, hogy a router-t is megmókoltad, vagy csak a win7-re telepítetted a nyomtatót? Egyébként az már jó, hogy a nyomtató felpörög, mert ezek szerint eljut hozzá valami infó: Viszont azért nem nyomtatja ki, mert nem tudja értelmezni. Ha itt nem lesz segítség javaslom linux guruktól kérj tanácsot.
A pirosat kell elvágni.
-
A-l-i-e-N
aktív tag
Üdvözlet!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy nem tudjátok mi okozhatja ezt a hibát?
HP Photosmart C7180-as készüléknél:
"Tintarendszer nem műk. Nem tud másolni,faxokat fogadni, nyomtatni. Lást: készülék dokument. 0xc18x0001 hiba. Kapcsolja ki, aztán be a készüléket."
Használtan vásárolt készülék. Elhozatalkor eredeti patronok voltak benne, aztán azok kifogytak, majd U.GY patronok kerültek bele.
Köszönöm
-
ngabor2
nagyúr
válasz Csavarnyuzo #9443 üzenetére
A routerre feltettem a gyári fw helyett az openwrt-t (vargalex build). Azon kívül semmit nem mókoltam vele.
Linux alól megy, win alól nem.
-
zka67
őstag
válasz A-l-i-e-N #9445 üzenetére
Szia, de igen, rajtad kívül itt mindenki tudja, hogy mi okozta ezt a problémát. De ha elolvasod azt, amit le is írtál, akkor magadtól is rá kellett volna jönnöd, hogy az utángyártott tintával lesz a baj.
Hányszor kell még elmondanom, hogy az u.gy. tinta nem minden esetben olcsóbb megoldás az eredetinél.
Első dolog: fotókhoz nem használunk u.gy. tintát, mert néhány hónap múlva ki lehet dobni a fényképeket, mert kifakulnak, zöld lesz, élvezhetetlen, rossz ránézni. Oda a fotópapír és a tinta is.
Másodszor: az u.gy. tintákhoz kell egy kis nyomtatóismeret, barkácstudás és néha szoftver is. Kezdőknek abszolút nem ajánlott u.gy. tintával kezdeni. A nyomtatóismeret alatt értem, ha eldugul a fej, hogyan tisztítsuk ki, ha nem ismeri fel a patront, hogyan tegyük működőképessé, némi barkácstudás is szükséges lehet esetleg a chip átrakásához, stb, stb.
Harmadszor: (#9435) kircsi28-nak is, felejtsük már el a fillérbaszást. Aki havi néhány oldalt nyomtat, annak legyen pénze eredeti patronra, havi egy doboz cigi árát vagy a hétvégi buliban egy felesre elköltött pénzét áldozza rá a nyomtatásra. Olcsóbb, higgyétek el nekem. Az u.gy. patron jóval hamarabb beszárad, mint az eredeti, ha nem nyomtattok vele eleget. Kidobott pénz a benne maradt tinta Kircsi28-nak még ajánlom figyelmébe az első dolgot.
Az u.gy. tinta jó dolog olyan embereknek, akik nagyobb mennyiséget, havi több ezer oldalt nyomtatnak és nincs pénzük nagyobb teljesítményű, olcsóbb kellékanyaggal rendelkező nyomtatóra, viszont nem sírnak-rínak, ha kipurcan a nyomtató, mert van tíz-húszezrük venni egy másik nyomtatót.
-
Csavarnyuzo
őstag
válasz Csavarnyuzo #9449 üzenetére
Na javítok mert ökör vagyok: nyilván nem mindig standard tcp/ip, hanem a router egy megosztása szokott lenni. Ha nem az openwrt lenne rajta, akkor be lehet állítani a router beépített web szerverén, de érdemes ellenőrizned, hátha az openwrt-n is lehet-.
Ha nincs ilyen, akkor lehet standard tcp/ip+portszám, viszont ekkor buzgerálnám a port beállításait pl. raw és 9100.A pirosat kell elvágni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs