Új hozzászólás Aktív témák

  • hatala

    tag

    Sziasztok!

    Kérdésem lenne és érdekelne a véleményetek.
    Három napelem rendszer kivitelező cégtől kértem árajánlatot, az egyik cégtől amelyiknek szimpatikus volt eddig az ajánlata ki is jöttek felmérni, minden adott a telepítéshez akár azonnal is, tegnap meg is kaptam a végleges ajánlatot, ami megegyezik az előzetes ajánlattal is, valamint minden iratot megküldtek a kivitelezési szerződéshez.

    Na itt kezdődik egy " kis" eltérés az ajánlat, valamint a szerződésben foglaltak között.

    Feleségemmel átnéztük az ajánlatot, a cég Ászf-jét, valamint a kivitelezési szerződést is természetesen, de amíg a szóbeli és írásbeli ajánlatban az szerepel, hogy a kiválasztott Shingled 408 cellás napelemre 25 év és a SOLAREDGE 8K - P505 inverterre 20 év gyártói garanica van, a SCHLETTER 25 év gyártói garancia pedig a német tartószerkezetre, addig a kivitelezési szerződésben ezek nem szerepelnek, csak az Ászf-jük szerinti Kötelező Jótállás 250 000 forint eladási ár felett max, három év.

    Ez a jótállás pedig szerintük csak a munkálatokra, az általuk felhasznált csavarokra, egyéb eszközökre érvényes, a három legnagyobb értékű eszközre nem érvényes.
    Azért ez nagyon nem ugyanaz, és kérésünkre miszerint tegyék bele legyenek szívesek a szerződésbe is amit az ajánlatba ígérnek gyári garanciákat, vagy tüntessék fel hogyan, milyen módon lehet ezeket a szépen hangzó gyári garanciákat érvényesíteni, nem nagyon válaszoltak eddig.
    Mert hát ugye láttunk már bedőlni és eltűnni mostanában nagy napelem céget a piacról, ezek után pedig mi lesz a megrendelővel? :F
    Tehát azt szeretném kérdezni, hogy szerintetek ezek a hangzatos 20-25 garik mennyire valósak és lehet-e ezeket érvényesíteni egyáltalán?
    Cég nevet nem írnék, lehet hogy mindegyik kivitelező cég hasonló szerződésekkel dolgozik amúgy?
    Köszi előre is. :R

Új hozzászólás Aktív témák