Új hozzászólás Aktív témák

  • kardkovacsi

    senior tag

    válasz senki68 #19749 üzenetére

    Mondjuk szerintem mélyebben te sem ismered és nem is érted. Ezért sem tudtál válaszolni a kérdéseimre de ha mégis tévedtem akkor légyszi magyarázd el a fenti 3 paneles példánál, hogy hogy is működnek a dolgok.

    Senki nem kételkedik benne, hogy nem jó az SE rendszer csak épp messze nem a legjobb árértékarányú. Főleg a mai panelok esetén ahol rengeteg bypass dióda van, ez volt amúgy az alapfelvetés is. Árnyék szempontjából ott van SE-nek előnye, ha nem kapcsol a bypass dióda, ha igen akkor semmi értelme mivel a panel árama nem változik.
    Ahol értelmét látom még, hogy ha nagy árnyék esik a sztringedre, mondjuk van 10 panelod és 5-re bever az árnyék akkor a sima sztring inverter nem tud mit kezdeni az alacsony feszültséggel míg egy SE (ha jól értem a dolgokat) szépen megemeli a másik 5 panel feszültségét a sztring oldalon és az inverter örül, mert tud DC-AC konvertálni.

    Akkor pedig visszakanyarodunk arra felvetésemre, hogy vajon mikor kapcsol és mikor nem illetve mekkora árnyék kell érjen egy cellát, hogy kapcsoljon.

Új hozzászólás Aktív témák