Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch
- Elite: Dangerous
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Xbox One
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Befutottak a LEGO Horizon Adventures első értékelései
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- PlayStation 5
-
GAMEPOD.hu
Vodafone mobilszolgáltatások topik, téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
4Grider
nagyúr
-
phrenetiX
tag
Már látom, hogy lehet külön aktiválni 5 GB-ot.
Megrendeltem az ingyenes SIM-et, csinálok vele majd sebességteszteket, aztán ha hoz egy stabil 50-60 megabitet itthon, akkor lehet bevállalom a Mobilnet XXL csomagot.
[ Szerkesztve ]
3 db Casio óra eladó (2 db G-Shock, 1 db Edifice)
-
riki
senior tag
Szia.
Kezdjük az elején. Igen ,míg le nem zajlik a számhordozás ,mind két félnek fizetsz. Mi úgy oldottuk meg a két cég közötti áthidalhatatlannak tűnő akadályt, hogy direkt átadást kértünk a Voda ügyfélszolgálatán, /46606 hozzászólásom/
Volte, VoWifit meg, átadás után kell megkérned a Voda ügyfélszolgálatán ,mert alapból nem aktív. Addig ne ted le a telefont míg ,nem aktiválják,és meg nem jelenik a kijelzőn. Természetesen ez a támogatott telókra vonatkozik. Sok sikert. -
trouble
senior tag
Sziasztok!
Következő probléma szolgáltató váltás után TKom to Voda(váltás előt nem volt ilyen gond)! Xiaomi Mi9 Lite Android 10, gyári MIUI 12
Kimenő hívásnál,ha nem veszik fel, hat kicsörgés után szétbontja a hívást és idő túllépésre hivatkozik a rendsze! Újra kell indítani a hívást!
Voda válasza:
Tájékoztatjuk,hogy a hívószámon nem szerepel aktív hangposta, vagy egyéb átirányítás, így a maximális csengetési idő működik a rendszerünkben szereplő információk alapján, amennyiben a hívó oldalon nem szakítják meg a hívást. Kérjük ellenőrizni az érintett készülék beállításait, különös tekintettel az automatikus válaszokra és a hívásbeállításokra!”
Megnéztem,és semmit nem találtam, ötletem sincs!
Nektek esetleg vmi ? -
Landsmann
addikt
Hogy néha jót is írjunk a szolgáltatóról. MOndja ismerősöm, hogy nagyon gyorsan merül a telefonja. Emiatt volt szervizben is, de szerintük hibátlan. Ennek ellenére nem azzal a töltővel küldték vissza amivel elküldte. Na mindegy. Az este eljött, mondja, nézzem már meg. Sok mindent nem tudtam vele kezdeni, mert 4 órával korábban töltötte, autózott 90 km-t és 88 %-ot mutatott az akku. Tudom, hogy nála nem valami acélos a térerő, így megnéztem, hogy a vowifi működik-e. Nem működik. Nézem a voltét, az sem működik, pedig emlékeim szerint aktiválva lett rá. Felhívtuk a 1270-et, mondja a hölgy, hogy aktív a volte a kártyán. Ő itt most nem tud mit tenni, de kapcsol egy kollégához. Elmondtam neki is, hogy a voltét szeretnénk életre kelteni, mert elvileg aktív a kártyán a szolgáltatás. Utána nézett és mondja, hogy valóban aktív, de mindjárt csinál valamit. Kérdezte, hogy a telefonban a kapcsoló látható-e. Mondom igen, azt előcsaltam és be is van kapcsolva. Még pár percig matatott, majd azt mondta, hogy most 20 óra 7 perc van, 20 óra 10-kor kapcsoljuk ki a telefont, majd 20:15-kor vissza és nézzük meg működik-e. És igen, működik! A vowifi az továbbra sem, de ahhoz nagy reményeket nem fűztem. Így az összesen 5 db Redmi készülékből egyetlen egyen megy a Vodafone vowifi, de tulajdonképpen egyik sem támogatott készülék. Ami még érdekes, a 100 mega adatkeretből nincs egyetlen bájt sem. Hogy hova tűnt, fogalmunk nincs. A telefon mutatja, hogy a hónapban 117 mb-ot forgalmazott, de azon kívül semmi nyoma hogy mi használta el. 8-án jön a következő 100 mega, majd figyeljük. Mobilnetet egyébként nem is használ a készüléken, ezért is érthetetlen, hogy úgy eltűnt a 100 mega, hogy semmi nyoma sincs. Az appoknák mindennél 0 bájt szerepel. Ezek az értékek valamikor lenullázódhattak, szerintem azért nem mutat semmit. Azt gyanítom, hogy mikor az este kivettem egy már nem aktív SIM-et, akkor nullázódhatott le, de az összesítés ami ahhoz a SIM-hez tartozik, az nem nullázódik.
Egyébként egy már nem aktív SIM kártya, ami benne van a telefonban, okozhat észrevehetően nagyobb enerfiafogyasztást?Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
PLaci58
addikt
válasz Landsmann #82560 üzenetére
"Így az összesen 5 db Redmi készülékből egyetlen egyen megy a Vodafone vowifi, de tulajdonképpen egyik sem támogatott készülék"
Az egészen jó arány, 20%. Elmondhatjuk, hogy a nem támogatott készülékeid 20%-án működik a szolgáltatás 😀. Ezt a támogatott készülékekkel is nagyon nehéz elérni 😀"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
snooze
veterán
-
csaszi75
senior tag
"Egyébként egy már nem aktív SIM kártya, ami benne van a telefonban, okozhat észrevehetően nagyobb enerfiafogyasztást?"
Simán lehet, hogy újra próbálkozik, ez szerintem készülék FW-től függ..
Ha a SIM már nem aktív (törölték szolgáltatói oldalon az adatait..) attól a készülék még próbálkozhat periodikusan feljelentkezni a hálózatra, csak hogy már a HLR/AUC ellenőrzés esetén elbukik és kap egy rejectet. Az a kérdés, hogy hányszor ismétli az eszköz a feljelentkezést?Amúgy az ügyfélszolgálatos tuti valamit állított a számon, amin nem ment a VoLTE.. simán lehet, hogy hibás volt a szám beállítása... ő meg levette/feltette.. Ezt szokták csinálni, legalábbis nekem volt ilyen más témában..
-
csaszi75
senior tag
válasz trouble #82557 üzenetére
De mindegy kit hívsz? Minden irányú hívásnál megszakad 6 kicsengés után?
Voda -> Telekom
Voda -> Yettel
Voda - > Voda
Voda -> VezetékesS valójában kicseng a hívás annál, akit hívsz?
Jó ötlet 4Grider ötlete a 2G-vel.. de akkor a VoLTE szolgáltatással lehet a gond, ha minden iránynál ez a hiba előjön.. -
Landsmann
addikt
válasz csaszi75 #82566 üzenetére
Másik kérdés, a wofifi sem megy, de nem is ez a lényeg. A beállításoknál, hogy mi legyen a preferált, van olyan, hogy Wifi, Mobilhálózat, meg van olyan, hogy IMSI. Összes többi telefonnál csak wifi vagy mobilhálózat van. Mit bjelent, mit csionál, ha az IMSI-re van állítva?
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
csaszi75
senior tag
válasz Landsmann #82569 üzenetére
De milyen készülék ez?
Tuti valami egyedi megoldás, amit valamelyik gyártó kitalált, de senki nem használja..
IMS vagy IMSI?
Vagy még lehetséges IMSI esetén a multi-IMSI.. vagyis, amikor az amcsik eljönnek Európába, akkor hozzák az amerikai számukat, de közben meg pl egy holland IMSI-t használnak..
Az amerikai operátornak elég, ha csak egy EU-s szolgáltatóval szerződik le (a holland IMSI roamingol az EU-ban..), és annak az összes roaming partnerét eléri egy csapással a multi-IMSI megoldással.. -
trouble
senior tag
válasz 4Grider #82568 üzenetére
csaszi75 Köszönöm!
Ez lesz az igazság amit leírtál!
Anyagi okokból váltottunk, de úgy tűnik szegény feleségem megszívta, az ő régebbi xiaomi-ja, produkálja ezeket a hibákat(hozzá kell tegyem a T.-nél semmi gond nem volt)
Az én Oppo-m hibátlanúl múködik, nem produkálja ezeket a bugokat.Mindegy is 1 évig köt a hűség, ez van aztán sztem vissza a T.-hez. -
zzola
titán
Április 2-től új díjcsomagok érkeznek, ezzel párhuzamosan a GO és RED csomagokra nem lehet szerződni vagy hosszabbítani.
Mini (4990-)
*korlátlan hálózaton belül, +150 perc más hálózatba, utána 25 Ft./perc
*3GB adat EU roamingolható és görgethető, 5 Mbit/secMiniX (4990-)(nem publikus csomag, flottáról és feltöltősről lehet váltani)
*korlátlan beszélgetés
*3GB adat EU roamingolható és görgethető, 5 Mbit/secEasy (6990-)
*25 Ft./perc
*korlátlan belföldi adat, 5 Mbit/sec, 25GB EU roamingMidi (8590-)
*korlátlan beszélgetés
*6GB adat EU roamingolható és görgethető, 10 Mbit/secEgységesen:
*SMS-t egyik csomag sem tartalmaz, ennek díja: 25 Ft/db.
*mindegyik csomag 5G hálózat képes
*EU nemzetközi hívás: 76 Ft./perc
*EU nemzetközi SMS: 24 Ft./db.--------------------------------------------------------------------------------------------
Maxi (13990-)
*korlátlan beszélgetés és adat (EU nemzetközi hívás és SMS nincsen benne)
*100 Mbit/sec, 5G, 50GB EU roaming
*EU nemzetközi hívás: 76 Ft./perc
*EU nemzetközi SMS: 24 Ft./db.Maxi+ (17990-)
*korlátlan beszélgetés és adat (EU nemzetközi hívással és SMS-sel)
*nincsen sebesség korlátozás, 5G, 62GB EU roaming, 10GB osztható adatA Maxi+ kapcsán kérdéses a világ napijegy, lehet már nem tartalmazza a díjakat mint a korábbi Infinity csomag. Ennek utána kell nézni majd...
-
PLaci58
addikt
Jelentem, hogy ma megérkezett a Galaxy A71-re a szoftverfrissítés. Várakozásomnak megfelelően a voda VoWifi továbbra sem működik, de van változás, mert az apn- nél az eddigi "Vodafon internet" név helyett "Vodafone Internet VitaMAX" lett és virtuális mobilszolgáltatás lett az addigi vodafonos helyett és az addigi másik "Vodafone Internet" apn eltűnt, helyette lett egy "Vodafone Live! VitaMAX" nevű vitamax.wap.vodafone.net apn. Tényleg javulás! Vagy 20 év visszalépés. Ennyit a vodafon profilról. Legalább a VoLTE megmarad és a mobilnet is megy 4G-n 😀
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
PLaci58
addikt
válasz Bl.Gyo. #82579 üzenetére
MVNO vagy virtuális mobil szolgáltató, amikor egy cég nagyban vásárol szolgáltatást egy mobil szolgáltatótól, és saját néven adja tovább pl. Netfone, UPC mobil, Tesco mobil ...
Az elérhető szolgáltatásokat befolyásolja, amire megkötötték a szerződést. A szolgáltató a SIM kártya adatai alapján sorolja be, hogy saját vagy virtuális szolgáltatást ad."Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
-
Bl.Gyo.
őstag
Valamit fejleszthettek nálam, mert most 110 mbps le, és 40 fel körüli a sebességem. Eddig hajnalban épphogy elérte néha a 90et le, és 30at fel. XXL net
[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz Bl.Gyo. #82581 üzenetére
Szia nálam is fejlesztettek be karikáztam hogy mi változott 1 év után,
amit én észrevettem az elején még kétszer 10mhz volt a 4g-DL BW.
Most kétszer 20mhz lett. sebességem volt már 140mega le és 40 fel.
Csatorna bővítés nem volt maradt a B1. Szerintem én mérhetnék többet is, jobb antennával. Legalább már te is tudod mire használni.
Csak nem országos fejlesztés volt, van.
továbbra sincs semmi sem tiltva az xxl csomagban.
Gyorsan használd ki míg lehet .[ Szerkesztve ]
-
Landsmann
addikt
-
Bl.Gyo.
őstag
válasz Marcsello31 #82582 üzenetére
Amúgy igen ezt én is észrevettem, mert az alábbi képen az appban bejelölt helyen mindig 10 mhz volt, most 20 van ott. Akkor értem. Nem rossz.
Legalább az havidíj emelés mellé kaptunk is valamit.[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
Az a nevetséges, hogy ilyent meg mernek hirdetni.
És akkor, majd mennyi lesz a gyakorlatban ??
pár (100) Kb ?Mert ugye a felső határ az csak elméleti (és szerintem vannak nem publikus korlátok is).
Egyébként pedig ...
még a nem publikus csomag sem igazán versenyképes ...
persze ez mindig egyéni, kinek és mihez képest.
De az nagyon látható, hogy net-témában katasztrófálisan lemaradtak.
Úgy tűnik nem véletlenül adta el a Voda a céget, miután nem fejlesztett ...[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
Amikor lehet 3000 kellene ...
A tarifa feltételeknél nem igazán látszik ez a "rengeteg" fejlesztés,
sőt egyértelműen az látszik, hogy nem tudnak lépést tartani a piaccal, a trendekkel.Pedig ezt az adatokból láthatták volna már évekkel ezelőtt is.
(A portfolio Yettel-es cikkében is ki van emelve ez a dolog!
de n.gyenge cikk sokat ne várjon tőle senki.) -
Marcsello31
őstag
válasz Bl.Gyo. #82587 üzenetére
Legalább foglalkoznak vele, de ahogy írod, nálad is van már B1es csatorna 20mhzen.
Gondolom egy jobb nyereségű antennával komolyabb routerrel összevadászható lenne így már akár +30 mega sebesség is.
Akkor országos szintű a fejlesztgetés, ez jó hír.
Legalább tudsz jobban youtubeozni rádiót hallgatni vagy amit akar az ember, én még filmnézés közben így már nem látok egyszer sem töltögetős karikát... . -
vence
tag
Mást nehéz elképzelni, de kb. ilyen képességű "manager"-ek, marketingesek ülhetnek a döntéselőkészítő teamekben.
És valahol eljutottunk arra a szintre, h simán hülyének lehet nézni az ügyfeleket, vevőket.
+ +
De igen, az igazi 5G-hez sokkal több bázis kellene
(+ kapcsolódó járulékos háttér fejlesztések).Ezért halasztódik, ill. lett kitalálva a kamu 5G,
ami még mindig nem hozza a 4G-nél hirdetett sebességeket.
(Nem is nagyon emlegetik mostanában a sebességeket!)[ Szerkesztve ]
-
vence
tag
... és mi ebből a tanulság?!
Ha akarnák, sokkal több készüléken működhetne,
tehát a gyártókra mutogatás inkább kifogásnak tűnik.Amiről pedig a fórumtárs beszámolt, azok szerint a frissítések se túl sokat érnek a gyakorlatban, inkább a parasztvakítás kategória, vagy cerkaméregetés ...
Örülhet az ember, ha nem rontanak a frissítéseikkel!
-
PLaci58
addikt
Leírta voda, hogy android 14-től megy náluk a vowifi. Gondolom az ims appnál abban már benne van olyan változó vagy érték, amit a voda használ, a régebbiekben nincs még, de android frissítéssel bővíthető lenne a könyvtár és bele lehetne tenni.
"Nincs végzet, csak ha magad is bevégzed!"
Új hozzászólás Aktív témák
Otthoni, kábeles szolgáltatások topikja:
Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Elektromos cigaretta 🔞
- Építő/felújító topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Autós topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs