Új hozzászólás Aktív témák

  • ro_bert17

    őstag

    válasz PumpkinSeed #6086 üzenetére

    "A switch-ek nem szükségtelenek, ugyanis a routerek nem tudják ezt kiszolgálni Ethernet port hiányában. A switch elosztja ezt." - Mármint hogy a routernek nincs 10 ethernet portja? Vagy ezt nem értem.

    "A fő switch-et kivenném onnan és egy fő routert tennék oda. Ezekbe tehetsz Fast Ethernet portokat illetve Serial portokat. Ez függ attól, hogy milyen sebességet akarsz elérni. A Fast Ethernet gyorsabb." - A feladat elvileg a hálózati topológia megrajzolása, ez akkor a bővíthetőség témakörébe illik be?

    "Szerintem a szerverhez nem kell 3 külön szervergép, erre elég egy is. Költséghatékonyabb is." - Ezt én megint nem látom a feladat kiírásban, hogy mennyi vas használat költséghatékony, vagy sem. ;]

    "A vendég IP tartományt lehet egy Linksys routerrel, de azt a vendég switch helyére betett routerre kellene csatlakoztatni, ugyanis így lesz külön hálózaton, és akkor a szerverek lehetnének 192.168.4.0/24-es hálózat míg a Linksys router 192.168.5.0/24-es hálózat és akkor nem is lesz IP ütközés. Nem tudom kell-e VLSM-et alkalmaznod, ha nem akkor nem érdemes ezzel a mondattal foglalkozni." - Ezt csak simán nem értem. :B

    - mindenkinek látnia kell a szerverszobát(azt az IP tartományt) Akkor pl. ennek az IP tartományak mi a címzése így ezek alapján?

    Szerk: mivel se költség keretet, se gyártói preferencia nincs a feladatban, ezért gondolom nincs jelentőssége, hogy cisco, vagy más eszköz lenne-e beépítve. Vagy ennek van valami jelentőssége?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák