Új hozzászólás Aktív témák

  • sellerbuyer

    őstag

    Egy adalék a középfok-felsőfok csalásokhoz, amiket a képző intézmények elkövetnek:

    A MESE (Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület) szervezett egy középfokúnak hirdetett újságírói képzést, fél éveset. A MÚOSZ (Magyaror Újságírók Országos Szövetsége) állt mögötte, illetve közös szervezés volt, ezért azt gondolta az ember, hogy ez aztán tényleg ott lesz a szeren, nem lehet semmi probléma. Egyébként pl. itt látható a bizonyíték (de gúgli kidob több találatot is rá): [link]
    Itt látható, mennyire színvonalasnak van meghirdetve a képzés és mennyire csábító.

    A képzés első néhány alkalmával több, mint 100-an voltunk, el sem fértünk egyetlen helyiségben, ezért ketté osztották a csapatot. Minden nagyon jól és szépnek indult, pl. a képzési díjat be lehetett fizetni több részletben is, aminek külön örültem.

    A képzés díja 110eFt volt, ami tekintve, hogy fél éves és tekintve a végeredményt (újságírói szakma) igen jutányosnak tűnt, ráadásul tartalmazta a vizsga díját is (ennek később még lesz jelentősége).
    Én nagyon vidékről jártam fel Pestre akkoriban erre a képzésre, tehát nekem az útiköltségem a teljes időszakra 150eFt körül alakult (busz). Nagyjából hetente egy alkalommal kellett feljárni konzultációkra, amik többnyire előadások voltak.

    Na nem akarom húzni a story-t, minden alkalommal egyre kevesebben és kevesebben lettünk, mert minden alkalommal kiderült valami újdonság a képzéssel kapcsolatosan. Én ezt először félválról vettem, akkor kezdtem el gyanakodni, amikor kiderült, hogy filozófiát is kell tanulnunk! Minek egy középfokú OKJ szintű újságírói képzésre filozófia? Ezt többen felvetették, a válasz az volt, hogy a fősulin is kell tanulni. Ez milyen érv?

    Na mindegy, ebbe még beletörődtünk, de sajnos romlott a helyzet. Egyre inkább elkezdtek olyan dolgokat követelni tőlünk, ami felsőfokú képzéseken szokott megjelenni, sőt igazából még azokon sem, hanem csak főiskolákon!

    Egy hónappal a vizsga előtt már alig voltunk 20-an. Követelték ekkor már tőlünk, hogy fizessük be az utolsó részletet is a képzésre. Befizette mindenki. Majd ez után közölték, hogy most tudták meg(!!!!!), hol fogunk vizsgázni, tehát melyik lesz a vizsgáztató intézmény. Kiderült, hogy a fősulin fogunk vizsgázni. Ott pedig állítólag kijelentették, hogy csak főiskolai szinten hajlandóak levizsgáztatni minket és főiskolai követelményekkel.

    Hozzánkvágtak egy rakat könyvcímet, hogy na akkor szerezzük meg és olvassuk el mindet 3 hét alatt. Készüljünk fel belőlük, mert ezekből is vizsgázunk. Majd kisvártatva közölték, hogy hiába vizsgázunk le, nem kapjuk meg a bizonyítványt, amíg nincs meg két nyelvből a min. középfokú vizsgánk!!!!!! :Y

    Egy fickó felállt és nyíltan közölte, hogy egyrészt csalásért feljelenti őket és a polgári pert már indítja is ezzel egy időben. Közölte vele az oktató, hogy csináljon, amit akar.

    Volt ott egy pár kis egyetemista pi...., akik ott ujjongtak, hogy de jó, hogy épp most fognak végezni és épp most teszik le a két nyelvből a vizsgát, így ők megkaphatják a bizit... Annyira síkok voltak, hogy nem értették, át lettek verve, mégpedig kőkeményen, nem lesz itt semmilyen bizi senkinek sem. Nyilván ezek után nekik külön kitaláltak valamit, ami miatt nem vizsgázhattak le.

    A lényeg az volt, hogy a lemorzsolódás miatt nem maradtak pénzüknél a szervezők, így azzal tudtak csak sakkozni, hogy a befolyt képzési díjból legalább már ne kelljen nekik a vizsgáztató felé a vizsgadíjat kifizetniük, de legalább is nagyon kevés embernek.

    Na szóval cirka 260eFt-al rövidítettek meg úgy, hogy az alkalmanként (3+3 óra!!!) utazgatást, kaját, az időmet, energiámat, stb. kényelmetlenségeket még bele sem számoltam. Mindezért kaptam egy nem mondom, hogy nulla szintű információ halmazt, de hát 260eFt-ot messze nem ért, még 25eFt-ot sem. Pl. nyomdász jött előadást tartani nekünk, ami egyébként végzett újságírónak jól is jön, de egy olyan, aki végül nem vizsgázhatott le, mit kezdjen ezekkel az infókkal?

    Hát ez az én átverés-történetem egy képzést szervező részéről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák