Új hozzászólás Aktív témák

  • Rendszerindítót szeretnék szoftveres tükörbe rakni winsrv2019 standard (dell T40*). Valamiért a lemezkezelő nem ajánlotta fel a kis partíciókat tükrözésre. (efi és visszaállítási) Szóval klónozóval megoldottam. (minitool partition wizzard)

    Ez így életképes megoldás? (nem vagyok híve az ilyen szintű fake hardveres raidnek, szoftverest többre tartom)
    Valamiért a tükrözött meghajtónál nem jelenik meg az hogy helyreállítási partició diskpartban meg mindkét helyen látszik.
    Esetleg arra van valami megoldás hogy monitor nélküli nem rdp alapú távelérés felbontását lehessen állítani.
    (jelenleg 480x640 ami nem állítható) dwservice-el érem el a szervert, rdp és vpn még nem megoldott a helyen ahová lesz más gépen keresztül tudnék csak belépni. Ez ugyan úgy kérdés lenne olyan szervernél ahol nincs videókártya fizikailag sem a gépben (sem integrált), azt is csak rdp-vel tudom mókolni.

    * kis tapasztalat T40-esről.
    ez volt a legolcsóbb szerver újként szóval nyilván aszerint kell értékelni de eléggé gáz hogy nem adtak egy darab hdd keretet sem, így csavarral kellett rögzítenem a hdd-ket ami nem igazán illik ahhoz amilyet a Dell 0 csavaros megoldása nyújtana. Az SSD-ket csak bedobáltam azoknak igazából mindegy.
    M.2 portja nem működik (bár ez bios szinten van tiltva) amúgy nem is nvme-s bár ez mindegy mert való igaz nem volt specifikációban.
    Nincs d-sub csati csak kettő displayport (4k-t is visz de minek?), szóval klasszikus régebbi kvm switch bukó de furcsa mert ps/2 meg van rajta 2db, fene se érti. Van egy rakás usb port az jó dolog. DVD meghajtó is van de a hdd-k miatt ki kellett kötnöm mivel csak 4 sata van. 3db 3,5" ami kevés.
    Van pci slot... hát nem is tudom hirtelen mire lehetne jó
    Lan valami új lehet mert alapból a winsrv2019 nem driverezte, néztem is nagyot hogy majd letöltöm az update-el...ja de hogy szóval az marad kézi telepítésű.
    Intel Xeon E-2224G fileszervernek lesz arra meg bőven jó, még akár a pentiumos verzió is jó lett volna.
    2x8gb sima faék asztali noname rammal kértem, szerencsére nem követelmény az ecc
    BMC sajnos nincs bár nálam nem volt feltétele a szervernek.
    Szabad pcie slotba lehet kap még egy lan-t hogy a backup azon menjen a backupsrv-re, így napközben is mentegethetne.

    [ Szerkesztve ]

    Vintage Story PH szervere újra fut!

Új hozzászólás Aktív témák