Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz bon #20902 üzenetére

    Én miért vennék saját routert? A szakképzési centrum meg nekünk biztos nem fog, filléres dolgokat se nagyon kapunk.
    Másrészt meg mit érnék a saját routerrel, amikor szerintem nem fogok vele rákapcsolódni a közhálós vonalra. Alternatív szolgáltató hozta be az optikát amin jön a sulinet, de nem tudom a paramétereket amivel a kifü saját cisco routerét kiválthatnám, tudod, az központi managelt, semmit nem tudunk állítani amit a dashboard-ról nem lehet.
    Tehát itt ülünk az 1000/1000 (elvileg) sulinet vonal végén amin egy 160-at épp kiizzadó központi tulajdonú eszköz ül, amiből végül kijönnek a publikus IP-k amiket használunk. Szerintem a KIFÜ is elkezdene csipogni, ha az ő készüléküket hirtelen levenném hogy egy saját eszközzel próbálkozzak. Azt se tudom hogy milyen módszerrel jut el az idegen szolgáltatón keresztül a sulinetes 195.199 ip tartomány a cisco-ra, nyilván valami vpn csatorna vagy hasonló. De se jelszó, se tanúsítvány nem áll rendelkezésemre, és nyilván nem is fogják nekem kiadni (én se tenném).

    De ha tudsz valami bevált receptet akkor keress nyugodtan, én örülnék a legjobban ha ki lehetne hajtani azt a vonalat. De nekem más ötletem jelenleg nincs a megfelelő teljesítményű végponti eszközre cserélésen kívül, amit nyilván hiába várok.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák