Új hozzászólás Aktív témák

  • Timer

    veterán

    válasz CsodaPOK #18668 üzenetére

    Elvileg tűzfalszabályokat lehet kategóriák alapján létrehozni, ha jól emlékszem. De ha teljesen automatikusan frissülő, nulla kézi b*szogatást igénylő megoldást keresel, aktív vírusvédelemmel megfejelve, akkor Sophos, illetve StormShield termékek között nézz körbe. Mindkettő licenc köteles (anélkül csak egyszerű tűzfalak), de utóbbinál nem olyan vészes a dolog. ZyXel is érdekes lehet, de úgy két éve volt nálam pár hetes tesztre egy eszköz tőlök, nem voltam maradéktalanul elégedett, picit pilótavizsgás volt (mindenféle gyártói képzettség nélkül írom, persze). Sophos elég egyszerű, de a Stormshield nekem jobban bejött, nem utolsó sorban frankó hozzá a magyarítás, amire poersze legyinthetünk, de ha nem vagy jártas a témában, nagyon is sokat jelent egy-egy értelmes fordítás, és abban az volt.

    Ha csak weboldalak tiltása a cél, akkor squid, ha még ennél is egyszeűbb kell, akkor OpenDNS, ha marad az UBNT, akkor én ezt ajánlanám.

    (Persze, a GDPR miatt itt az idő besz@ratni a fillérb@szó tulajdonsokat, hogy kell egy normális security gateway, kerül amibe kerül...:))

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák