Új hozzászólás Aktív témák

  • Upo

    addikt

    válasz efemm #17405 üzenetére

    Azt tudom, az MAK kulcs. Én jobban örültem volna ha kms-en is aktivál, de azon már kell dolgoznia a kms szerver üzemeltetőjének is, mert a régi konfiggal csak a 2016 előttieket aktiválja. Például ha menne a server 2016 kms-en, akkor az ltsb 2016 is menne, ha más nem akkor szerver 2016 kms kulccsal. De ehhez állítani kellene kms-en, a régebbi konfiggal nem megy az új termékék aktiválása.
    A MAK kulcsok meg rendszerint érettségi előtt 1 nappal szoktak elfogyni, tiszta öröm, és pont ezért, mert fix gépeken nem szabadna mak kulcsot használni, oda tökéletes a kms aktiválás ahonnan elérhető a közhálós kms szerver. Max. intézményen kívül (is) üzemeltetett mobil gépeknél látom a mak kulcs létjogosultságát. Sokkal tovább kitartana az adott számú mak aktiválás, de tudok olyanról aki képes az s2-vel kapott kulcsokkal többszáz fix munkaállomást feltelepíteni, és hiába írjuk, nem fogja fel hogy mi a baj vele.
    Mondjuk a niif is csinálhatna egy értelmesen elmagyarázott tájékoztatót, kms és mak aktiválásról, különbségekről, felhasználási javaslatokkal. Jó régen még rémlik hogy volt valami, de jópár éve semmi tájékoztatás.

    Blogom: https://logout.hu/blog/upo/index.html | "Az átlagember alvásigénye még 5 perc"

Új hozzászólás Aktív témák