Új hozzászólás Aktív témák

  • magellan2600

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Hálózattal kapcsolatos kérdésem lenne. Adott egy iskola a következő hálózati kiépítéssel: Van egy szolgáltató által adott modem, ez van összekötve egy routerrel. A routerből jön egy switch, a switchből mennek a kábelek a gépekhez. (Informatikateremről van szó.) Plusz van még egy switch, ez is a routerrel van összekötve (helyhiány miatt van kettő, kevés a port az elsőn). A második switchből mennek a kábelek a termekbe ahol acces pointtal vannak összekötve. Nemrég új informatika terem lett kiépítve, emiatt az egyik terembe lévő acces point ki lett cserélve egy routerre, és a szomszédos terembe (ez az új infóterem) át lett belőle húzva egy kábel, ahol ismét egy switch van, ebbe van bedugva. A switchből mennek a kábelek a teremben lévő végpontokba. (A kábel ami átmegy a másik terembe, a router lan portjára van dugva.)
    A problémám az, hogy random módon nem mindegyik gépen van net az új terembe. Az újonnan berakott router "fekete doboz" mivel aki hozta, és beállította, le is jelszavazta, és a jelszót nem tudom, de ez nem gond, egy resettel megoldom, csak nem tudom hogy hogyan kellene beállítani hogy minden jó legyen.

    A modemmel összekötött router konfigja így néz ki:
    [link]

    Az acces point konfigja pedig így néz ki:
    [link]
    [link]

    Esetleg ip cím ütközés lehet valahol? Próbáltam az egyik gépen az új terembe fix ip-t beállítani, úgy jó lett, utána visszatettem a gépet dhcp-re, és akkor is működött.

    Valamint azt vettem észre, hogy az új routert nem találja meg az ip scanner, pedig ugyanabba a tartományba van mint a többi eszköz, mert ha wifivel felcsatlakozok rá, 192.168.1.x ip-t kap, mint a többi eszköz. De akkor miért nem találja meg az ip scanner?

Új hozzászólás Aktív témák