Új hozzászólás Aktív témák

  • sanzi89

    addikt

    válasz Flowtation #13291 üzenetére

    Erre a hardverre nagyon korlátozottan lehet tenni bármit is, rendelkezésre állásról, redundanciáról meg ne is beszéljünk.

    Én megcserélném a két szerverben a HDD-ket, szóval a 8GB-osba legyen a 2*500GB, a 4GB-osba pedig az 1TB. Gondolom minden csak sima SATA, így ezzel elvileg nincs gond.

    A 8GB-oson csinálnák egy RAID1 tömböt, minimális redundancia. Telepítenék rá egy ingyenes Hyper-V Server 2012 R2-őt, konkrét telepítésről, beállításról Youtube-on rengeteg videó van, ezzel kapcsolatban biztosan minden kérdésedre megtalálható neten a válasz.

    Ezen létrehoznék egy Virtuális gépet a Domain Controller szerepkörnek (AD, DNS, DHCP), erről is találsz Youtube-on szájbarágós videót. Ha nincs nagy tárhelyigény (100-200GB), akkor a DC-re beraknám a File Server funkciót is. Nem egészséges, de ez van. Ha van igény nyomtató szerverre, akkor azt is ide, nem kér sokat. Szerintem ami még fontos egy iskolába, az a WDS és a WSUS. Az első a gyors, tömeges újratelepítéshez, a második a Windows Update-ek menedzseléséhez. A WDS-t még ugyanerre a szerverre felraknám VM-ként (erről megint rengeteg Youtube videót találsz neten), ennek igazából futnia sem kell mindig, elég csak akkor, ha telepítesz valamit, nem fogja vissza annyira a fizikai szervert.

    A másik 4GB-os gépen amiben az 1TB hdd van nem virtualizálnék semmit, mert ennyi memóriával nem lehet, nincs mit. Erre telepítenék egy Windows Server 2012 R2-őt grafikus felülettel, innen akár menedezselheted a Hyper-V Server virtuális gépeit. Erre a gépre készítenék backup-ot a VM-ekről (Youtbe videót szintén találsz a Windows Backup használatához), továbbá a fizikai szerverre jobb nem lévén felraknám a WSUS-t.

    Röviden ennyi, de még egy 1TB-os HDD, továbbá +4GB ram eléggé égető volna...

    Semmi gond, én is így kezdtem, de azt ne várd, hogy majd részletesen, szájbarágósan elmondja mit merre, az ilyen alap dolgokról Youtube-on rengeteg videó van, és onnan kezdtem a tanulást. Az ilyen egyszerű kérdéseket meg ne ide írd, hanem Google-ba, olvasd el az első 5 találatod, és ha még akkor sem tiszta valami, akkor kérdezz.

    [ Szerkesztve ]

    "Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

Új hozzászólás Aktív témák