Új hozzászólás Aktív témák

  • Papa-Het

    aktív tag

    válasz Roachy #51638 üzenetére

    Én eddig az MPB-t használtam csak, igaz nem otthonról. Ugye sokat jelent az euró-forint árfolyam. Az tény, hogy valóban picivel a piaci ár fölé lövik be a termékeiket, de elég nagy választék van és nagyon jókat ki lehet fogni. Egyetlen egy Sigma obit vettem eBay-en, pontosabban kettőt. Ez még UK-ban volt. Teljesen rendben volt mindkettő. Az otthoni piacot és eladási megbízhatóságot nem ismerem, de ismerve más használtpiaci tendenciákat tuti megy a pofátlanság itt-ott ami az árakat illeti. Akkor már inkább cégtől veszem drágábban mert az MPB legalább ad 6 hónap garanciát és EU-n belül Berlinből postáznak és mint írtam is iszonyat mekkora választék van.

    A MILC témához annyit reagálnék, hogy én is dilemmáztam DSLR vs MILC kérdésem rengeteget. Talán még ide is beírtam főleg a Z6 kérdést. Én a Panasonic S1 vonalra mentem volna, de nem mentem mert rájöttem hogy szimplán nem éri meg a rendszerváltás, plusz az összes obim Nikon és használhatatlan lett volna. Így hát beújítottam egy D800-ra, D810 volt még képben, de számomra annyival többet nem ajánlott hogy megérje a többlet. Plusz tájföldi gyártás már és nem Japán. Nekem valahol ez is fontos volt. Amúgy pont az MPB-től, és az első tulajdonos számlája is benne volt a dobozban az összes kezelési útmutatón és papíron felül. Sőt, sikerült kapcsolatba lépnem a tulajdonosával is akinek megköszöntem hogy ennyire jó állapotban tartotta a gépet (pedig esküvőfotós).

    Próbáltam a Z6-ot is, de nekem valahogy nem jött át az érzés... plusz még hozzá adapter, és mivel nem ilyen csilivili obijaim vannak/voltak csak szívás lett volna a vége. De ez személyes sztori.

    @matumik - D4 vagy D4s-ben nem gondolkodsz? FPS-ben azok is erősek, egy leheletnyivel olcsóbb is mint a D5.

    ... és egy general kérdésem lenne. Tether - nem tudom a magyar megfelelőjét - HDMI kábellal is kivitelezhető vagy csak és kizárólag USB vonalon keresztül működik? Gondolkodnék ilyenben, csak a jelenlegi kábelem elég rövid és 50 ezret nem szívesen adnék ki egy Tether pro kábelért ha adott esetben HDMI-vel is megoldható. Ha megoldható, akkor ugyanazon funkciók elérhetők mintha USB-n keresztül menne? Capture One az applikáció gépen.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák