Új hozzászólás Aktív témák

  • rekid

    addikt

    Valóban a középformátum dinamikatartomány miatt tényleg jól jön odakinn. Csakhogy ott meg az obi választékkal (Fuji esetében, más értelmezhető meg nem nagyon van) lesz meglőve a kolléga, persze kompromisszumokkal megoldható. Félreértés ne essék nem károgni akarok ha belefér akkor hadd szóljon. (mondjuk kb. 5M elfüstölése után én nem szívesen kötnék kompromisszumot.)

    Érdemes számolni az utómunkához használt erőmű felújításával is mert a 100mpx-eles irgalmatlanságokat fel is kell dolgozni na meg tárolni is.

    Súly tekintetében az FF kategóriát is érdemes átgondolni, ha valóban túrázni is akarsz a szettel. (A kocsival odamegyek és sétálok fél órát nem túrázás.) A "karcoló" obik irgalmatlan tömegűek. Általában a UWA - általános obi - tele hármas f.2.8-al már sok. (Plusz szűrők állvány kioldó meg a sallang.) Egy két napos túrafelszerelés ezzel a szettel már simán bele szalad 17-20Kg-ba és nem a ruhák miatt. Ezt lehet redukálni olyan 12-15-ig de az már eléggé kompromisszumos minden téren és jó szállásod kell, hogy legyen.

    Ilyen tömeggel a hátadon garantálom, hogy ezerszer meggondolod mikor veszed elő a gépet. (Nem véletlen oldom meg 17-35 f2.8-4 + 35-150 f2.8-4-el a túrás fotóim és ez az a határ tömegben ami a plafon. 190 centivel sportos testalkattal 100kg körül és ha lehet inkább ledobok magamról egy 5-öst ha olyan túráról van szó. )

    Gyáva népnek nincs hazája!

Új hozzászólás Aktív témák