Új hozzászólás Aktív témák

  • anaqer

    veterán

    válasz rekid #50103 üzenetére

    Nyilván rétegtermék lesz... de szerintem ezt most jobban belőtték, mint pl. annak idején a Df-et. (Pedig mekkora hájp volt rá, aztán a D750 után már csak egy rossz vicc lett belőle...)

    Tetszik:
    - a külsőt szerintem alapvetően jól eltalálták
    - az árazás sem vészes a Z50-hez képest (lesz, akinek csak a fully articulated screen miatt megéri a pluszt...)
    - az extra markolat sem blokkolja az akksi/kártya hozzáférést

    Nem tetszik:
    - az aperture LCD egy hangyapöcsnyi kis valami egy böszme nagy fekete kerettel, és ha csak valahogy menüből be nem lehet kapcsolni, nincs is háttérvilágítása(...?) itt szerintem nagy design bukta történt.
    - ISO tárcsán nincs Auto mód, és ha menüből bekapcsolod, akkor a minimum ISO-t állítja (...?! na ennek meg mi értelme van? remélem, csak félreértés, vagy legalább szofferből javítják majd)
    - UHS-II kártyákat kezeli, de nem használja ki az extra sebességet
    - az új 28/2.8-as szpesöledisön fixi pancake-nek túl nagy, és DX only... ha már ekkora, akkor vagy lett volna fényerősebb, vagy picit tágabb (ekv. 36) vagy legalább egy stabit rakhattak volna bele. ez így szerintem teljesen értelmetlen fingfogás - ritkán mondok ilyet, de a kitobinak ezerszer több értelme van, mint ennek a csúfságnak.
    - folytatva az obis nyivákolást, a Z-DX felhozatal továbbra is siralmas... de hát ez senkinek nem lesz újdonság

    Összegezve:
    Divatcikk, de annak (szerintem) sikeresebb lesz, mint a Df volt. Én mondjuk lehagytam volna a dedikált ISO tárcsát (egy plusz Fn gomb megoldotta volna), és inkább raktam volna bele egy bármilyen kis GN-ű, de kommand-képes popup vakut... de egyelőre én nem temetném élből, lehet neki piaca.

    Szerk:
    Tényleg a top plate elrendezést értem a legkevésbé... most akkor a záridő alatti kallantyút felülről megsasolva nem látod egyből 100% egyértelműen, hogy stills vagy video módban vagy...? Akadnak azért itt UX kérdések...

    [ Szerkesztve ]

    And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

Új hozzászólás Aktív témák