Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shokkolo
addikt
válasz Pogifej #39303 üzenetére
ha nem melegszik sokkal jobban mint az 5638 akkor nem kell neki víz.
200-as biciklivel ment az 5638-am 3,2 GHz-n és röhögve behűtötte egy CM Hyper 212 Plus.Hűvösebb volt mint a 930-ason 3,4-en minimálistuninggal
"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
cinkoxid
senior tag
válasz Shokkolo #39302 üzenetére
Köszönöm
Aerocool Xpredator x1 devil red
Az x3 nekem jobban tetszett belőle, csak drágább is. Azért ezt választottam ,hogy a piros belső menjen az alaplaphoz és vakítsam a vaterásokatL5638-al nem voltak gondjaim 220as bclk mellett
Hét közepén majd rendelek kettőt-hármat, aztán majd közzéteszem a teszteket ha megjöttek.[ Szerkesztve ]
-
Pogifej
csendes tag
válasz Shokkolo #39304 üzenetére
215-ig én is eljutottam levegővel 66 fok max-al, de fölé extrém uncore kellett volna, legalábbis nálam. A 18-as szorzóhoz 222-es biciklivel meg lehet a 4GHz végülis elképzelhető valóban.
Nem találok ilyen kedvező ajánlatot ebay-n csak az usa-ból, de ott rájön még a vám és áfa. -
VGYke
addikt
Azt szeretném kérni hogy valaki világosítson fel a "Dynamic Vcore (DVID) működéséről, jelentőségéröl, valamint mi az összefüggés az LLC (alap, Level1-2) beállítással?
Mit jelent (csinál) a DVID negatív értéke?Kérdésem indoka:
BCLK160, CPUVcore: normal=1,29375V, DVID= -0,03125V beállítás: tökéletes a rendszer,
BCLK165, CPUVcore: normal=1,29375V, DVID= +0,05V-ig próbálkozva: LinX hibát dob.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Laraxior
titán
Én így használom, mivel sokat netezek, filmezek, de ha indítok egy játékot, azért kell a kraft, akkor felpattan 4.4GHz-re, Win alatt meg eldöcög 1.6GHz-en 1.136V és 1.392V között ingázik.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
Az LLC a droopot csökkenti. A beállított BIOS fesznél mindig alacsonyabb lesz a valós és ugrál. Ezt hivatott csökkenteni, ettől a BIOSban beállított értéken fog maradni a fesz. Azért van level1, level2, mert különböző erősségű lehet. Tehát pl. 1.4V-nál droopol 1.33-ig alapon, 1.36-ig level1 és level2-n mivel a legerősebb meg tartja a beállított 1.4V-ot.
Viszont ennek van hátránya is bekapcsolva, mert hirtelen terhelésre felugrik a fesz egy pillanatra 1.6V-ra is akár, tüskék jelentkeznek. Ez csak akkor probléma, ha eleve magas fesszel dolgozol már.A dynamic vcore meg egy fasza találmány, az a lényege, hogy a proci alapfeszéhez ezzel adsz hozzá meg ezzel vonsz le. És akkor megmarad a proci alapfesze is meg a húzott érték is. Terhelésre a húzott, alapon meg az alapfesz lesz aktív. És így nem fog folyamatosan az emelt feszen menni miközben csak netezel és nincs terhelve a gép.
-
mpierre
veterán
válasz ZetorGumi #39320 üzenetére
Az sr-2 még használtan is horror áron megy az ebay-n. Én sr-2 helyett giga oc-vel is beérném, de talán az r3e-re is ráfanyalodnék. Bár ez utóbbinak ki nem állhatom a biosát.
cinkoxid: Nincs.
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
ZetorGumi
addikt
válasz cinkoxid #39321 üzenetére
Biztosan nincs olyan játék.
Az ilyen konfigokat nem erre rakják össze.
CPU igényes munka, e-penisnövelés, meg esetleg 1-2 benchre raknak ilyet tesztpadon.mpierre: Az SR-X meg méghorrorabb áron van.
R3E-m volt, és szerettem a biosát, szerintem jó. A Giga OC biosát nem láttam még.[ Szerkesztve ]
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
törölt tag
Akartam kérdezni, hogy egyébként mire használnátok 12 magot meg 24 szálat.
-
törölt tag
-
Shokkolo
addikt
válasz cinkoxid #39321 üzenetére
Elvileg a Crysis 3 jó viszonyban van a multicore-ral (megszponzorálta az AMD h. kezeljen akár 8 magot is].
AMD totyikot tanulság szerint képes lekezelni 2*8 magot... ergó 2 6 magosd Xeonnal si meg kell birkóznia"A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
04ahgy
nagyúr
válasz #90933760 #39324 üzenetére
"Akartam kérdezni, hogy egyébként mire használnátok 12 magot meg 24 szálat. "
3DMark VANTAGEEEEE !!!!
Amúgy a legerősebb load-line esetén nem a terhelés rákapcsolásakor, hanem az elvételekor lehet az az 1,6V-os fesztüske.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
cinkoxid
senior tag
Ez elég off lesz, de érdekel néhány szaki tanácsa. Szerintetek egy rendszergazdai szakdolgozatba milyen témáról lehet a legtöbbet/legkönnyebben írni? Tudom, hogy egyénfüggő,stb, de érdekel mindenki véleménye.
-
smisa
őstag
válasz ZetorGumi #39335 üzenetére
Hálozat építése, felhasznált módszerek, hibák, előnyök, CAT5, CAT6, sebesség gyorsítása, milyen eszközöket használunk, mit kell figyelembe venni a tervezésnél, milyen határ értékek vannak, ezeket mivel lehet növelni..... stb stb és már kész is az 50 oldal
[ Szerkesztve ]
-
smisa
őstag
Tudom OFF de Ti mindig segítetettek
Adott egy SSD és már mindkét csatlakozó felületnél (táp, és adat) letörtem a kis müanyag alátámasztást a réz csatlakozok alatt ...(ne menjünk bele hogyan ) na szóval lehet azt valahogy javítani vagy ne is álmodjak róla....jelenleg megy a SSd de minden csatlakozásnál egy rizikó és most sajna nincs fent a ház oldala
remélem értelmesen leírtam
[ Szerkesztve ]
-
ZetorGumi
addikt
Nekem is volt egy ilyen merevlemezem. Én konkrétan beleragasztottam a sata tápátalakítót, és az adatkábelt (mivel mindkettőbe a műanyag pöcök beletört, mint nálad).
Igaz, hogy kicsit csúnya, hogy lóg belőle két kábel, de használható, és azóta is megy.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
cinkoxid
senior tag
Köszi, ez már egy jó irány. Én eddig abban gondolkoztam, hogy egy vállalat hálózatának kiépítése, valamint több processzoros munkaállomásokon virtuális oprendszerek futtatása. Csak ezekről nem tanulta suliban, mert szerintem éppen hardvereket gyűjtöttem be...
Más: Szerintetek a 220-as BCLK milyen mértékben csökkenti egy alaplap élettartamát?
-
Pogifej
csendes tag
válasz cinkoxid #39339 üzenetére
Erre az élettartam kérdésre próbálok válaszolni. Elektronika javítással foglalkozom, elektrotechnikusként ezért autentikus vagyok talán. A félvezetők is öregszenek, hogy a rákapcsolt túlfeszültség vagy a túl magas üzemi hő felelős ezért inkább azt nem kutattam, de mivel összefüggnek illetve ok-okozati kapcsolatban állnak így mindegy is. Úgy vettem észre 1 proci és 1 alaplapos tapasztalat alapján (neked bőven nagyobb tapasztalatod van ezen a téren), hogy uncore feszt kell emelni becsülettel ehhez a frekihez ami a procit terheli ha nem csalatkozom túl nagyot. Ha le is tudod hűteni, attól még lapka szinten melege lehet és a magasabb fesz is rátesz az öregedésre.
Audio erősítőkben több éves léptékben a félvezető fáradás hirtelen halállal jelentkezett a végtranzisztoroknál. Mivel egyéb oka nem volt a tranyó halálának és a cseréjével évekig tovább muzsikált az erősítő, így kizárásos alapon konstrukciós azaz működési paraméter méretezési hiba miatti félvezető öregedés lehetett az ok. Magasabb fesz és disszipációs tűrésű példánnyal ez az erősítő örök élet meg egy nap. -
Shokkolo
addikt
válasz Pogifej #39340 üzenetére
Ezért kell Sabertooth lapot keríteni, azokra 5év gart ad az Asus
Mire lejár róla a gar, már azt hiszem te se ebben a platformban fogsz utazni.Annó ez volt a legfőbb érvem a Sabertooth mellett.
Tetszett, jókat ovlastam róla, de nem értettem hozzá abszolut szóval maradtak a szubjektív érvek,
amik alapvetően nem elegek.
De az meggyőzött h. ha minden gyártó 3 évet ad, az Asust is beleértve, de erre "mer" 5-öt, sz@r anyagból nem lehet."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
04ahgy
nagyúr
válasz Shokkolo #39341 üzenetére
Vagy csak jól felfuttatja a sabertooth-ot. Mézesmadzag. Szerintem nem jobb és nem rosszabb, mint a hasonló kategóriás többi ASUS.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ZetorGumi
addikt
válasz 04ahgy #39342 üzenetére
De ahogy előttem is írták. Az 5 év garival nem lehet vitázni, az ottvan mellette, és az elég nagy pont sokaknál.
Az viszont igaz, hogy se nem jobb, se nem rosszabb a hasonló kategóriás ASUS lapoknál.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
04ahgy
nagyúr
-
mpierre
veterán
válasz 04ahgy #39329 üzenetére
Az leterheli a 12 magot? Hány példányban futtatva?
[ Szerkesztve ]
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Automata kávégépek
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Call of Duty: Black Ops 6
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
Állásajánlatok