Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Laraxior
titán
Persze, közel sem biztos, hogy stabil lesz. Márhogy a rendszer. Azért kezdjük először a CPU belövésével, hogy legalább az az egy fix pont legyen, ha esetleg majd eldobja valamelyik teszt. Ezért ilyenkor érdemes visszaosztani a ramokat.
(#38600) ZetorGumi: Holnap ránézek, ma már nem piszkálom. Nem mintha így nem lenne jó, csak na...
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
aktív tag
Összefoglalva: 1 modulos módban
BCLK mhz linx Gflops
133 25.8475
175 20.7567
185 19.29692 és 3 ram modullal hibakódot ad.
Nagy nehezen megértettem a hiba jellegét. Ez a hiba olyan, hogy vagy visszaadja neked a bios javításra (Y) vagy mivel csak kisebb "stabilitási" hiba lehet, (N)-el tovább enged és így betöltődik a windows.
Nem gondoltam volna, hogy single-ben a BCKL növelésre csökken a Gflops.
kirakni meg csak amiatt nem lehet mást, mer butaságokat emleget.
-
mpierre
veterán
válasz ZetorGumi #38600 üzenetére
Ez a proci 6 magos nem? Ott csak 1,5× a követelmény, lehet 2× is, de az már más.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
cinkoxid
senior tag
Szerintetek egy l5638@3,4ghz kihajt egy 6970 cf rendszert?
-
cinkoxid
senior tag
Rosszul tettem fel a kérdést, de a választ így is megkaptam.
Szóval a procit 100%, vagy közel 100%-osan kihasználja a két vga? Ezt szerettem volna tudni, mert úgy néz ki, hogy építek egy ilyet a jövőhéten -
cinkoxid
senior tag
válasz ricshard444 #38611 üzenetére
Mi volt vele a gond?
-
ricshard444
veterán
válasz cinkoxid #38612 üzenetére
Minddel az, hogy alig volt előrelépés az 5s szériához képest, főleg ha 2GB Vram-s verziód volt.Úgyértem játékmenetileg, mert mind1, hogy 32 vagy 34fps-d van.
A 6950 és 70 gyári hűtéssel irgalmatlan forrófejű volt meleg időben, ha szabályoztad akkor meg hangos.Ha jó hűtésű volt akkor meg előjött, hogy nem túl tuningos a 6900 széria...
A 6990 alig volt előrelépés a 925-n járó 5970-hez képest, annyi, hogy 2x annyi Vram, de ez anno csak élsimításnál jött elő.
Ami a legnagyobb gond, hogy fura akadások jöttek elő és Framerate gondok a 6990-el és a topik alapján a 6950/70CF-el is, lehet azóta már jobb a helyzet, de nemhinném.
Egy 7950/70 ugyanolyan izmos manapság sok helyen és sokkal stabilabb az fps + könnyebb meghajtani proci ügyileg.
A 6900-s szérián kb 1 hónap alatt átsiklottam, ennyire nem jött be szvsz[ Szerkesztve ]
Vannak dolgok...
-
cinkoxid
senior tag
válasz ricshard444 #38613 üzenetére
Köszi a választ, én azért kitesztelem majd a mai driverekkel is
-
04ahgy
nagyúr
válasz mpierre #38605 üzenetére
Nem magtól függ, hanem architektúrától. Van olyan LGA1366-os kétmagos CPU, ahol csak 1,5x a követelmény.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
-
mpierre
veterán
válasz 04ahgy #38616 üzenetére
Sejtettem, hogy van olyan proci, ami a gulffal (32nm) rokon, de mégis kevesebb magvas. Nem nyálaztam át a xeonok specifikációit. Azért az ilyen xeonok még ritkábban kerülnek "közkézre".
Lehet jobb lenne a gyártástech alapján különbséget tennem és egyértelműbb lenne. Ha jól tudom a 45nm-sek csak a 2× uncore-t tolerálják, míg a 32nm-nek elég a 1,5×.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Laraxior
titán
Nézegetem az LGA2011-es lapokat, főleg Gigát (egyelőre a weboldalon) jó durva, hogy a két csúcslapnak Assassin és UD7-nek csak 4 ramfoglalata van, míg az UD5-nek 8.
Amúgy úgyfest lenne vevő a procimra is, tehát a teljes motyó menne, bár a procira csak szemptember elején
Mindenképpen maradok a Gigabyte alaplapjainál, de ez a 2011 nem nagyon tetszik Lehet, hogy 3770K lesz belőle vagy 4770K.
De közben piszkálom a Xeont is még Most van időm rá.[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Lejjebb vettem a CPU PLL-t (alap:1.8V) 1.88-ról, 1.86V-ra, és már nem futott le az IBT. Lehet ez lesz a kulcs a processzornál. Az uncore-t hanyagolom, inkább a 4.4GHz-et akarom belőni.
136x32-n simán megy 1.36V-on, de 137x32-n már elhasal a teszt, de annyira, hogy már az első sort épphogy kidobja, míg a PLL visszavételnél pedig a 9. kör után."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
smisa
őstag
Én a mai nappal elköszönök megváltam a konfigtól, az új tulajdonos aki itt van már régóta ígért beszámolót mire jut vele.
Sok sikert neki és nektek is
[ Szerkesztve ]
-
cinkoxid
senior tag
válasz ricshard444 #38626 üzenetére
extremet kb egy hónapja, de csak próba erejéig üzemelt ,hogy beindul-e...Akkor még minden jó volt, erre mire eladásra kerül a komplett gép, megnyúvad
-
cinkoxid
senior tag
válasz ricshard444 #38628 üzenetére
Van 3 hibás x58 lapom, bárcsak értenék/értene valaki a javításához.
-
VGYke
addikt
válasz 04ahgy #38617 üzenetére
Köszönöm!
Ha nekifogok, akkor ezeket a szabályokat mennyire kell betartani?
1. Szabály UCLK= min. 2 x Mem. Frekvencia
2. Szabály QPI Link= min. 2 x UCLK
Már csak azért, mert most BIOS gyári beállításokon, ezek vannak:
1. = 2x, ez OK,
2. = 1,5x , ez meg kevesebb mint amit ImI87 javasol.
Jelenlegi gyári értékeim excelben letölthetők és az excel módosítható.Na szóval akkor hétvégén elindulok Laraxior javaslatán.
(minden kezdet nehéz... )
[ Szerkesztve ]
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
04ahgy
nagyúr
1. Ezt mindenképp meg fogod tartani, mert kisebb aránnyal nem indul a gép.
2. A QPI linket a legkisebbre is visszaoszthatod, azt sem bánja. Amúgy a QPI az 4800MT/s nálad alapon, az UCLK meg 2133MHz, nem sok összefüggést látok. Tehát annyira állítod, amennyire csak akarod, én a slow mode felett szoktam egy értékkel, és belövöm a vasat, majd utánamegyek a QPI szorzóval.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Shokkolo
addikt
válasz ricshard444 #38632 üzenetére
csalós topikban elővették mostanság vagy 2x...
és legutóbb pont egy Debreceni kolléga akit ismerek.
Hibátlan lap helyett kapok egy nem működő, törött PCI foglalatos lapot."A kalapács amelyik összetöri az üveget, az mely megedzi az acélt" || BNet: Shokkolo#2829
-
-
Laraxior
titán
Akinek olcsón kell tuningos 6 magos, az szerintem itt érdeklődjön X5650... az én exprocim kistestvére
Azt írja a csávó, hogy Debrecenben is átvehető, tehát a vásárlásban tudok segíteni Nektek. Mert ahogy látom 0 napos a reg."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Tegnap próbálkoztam ezzel a 4400MHz-el, de valahogy nagyon nem akar stabil lenni.
Az lehetséges lenne, hogy 1.36V-on stabil 4350MHz-en, de 4380hoz már 1.392V kell neki? mert ennyit még nem próbáltam adni neki...."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
Pont ezt a két procit kell összehasonlítani? Ég és a föld.
45nm vs 32nm
4c/8t vs 6c/12t
Melegedés, fogyasztás, tuning...."Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
VGYke
addikt
válasz Laraxior #38641 üzenetére
Tehát hozna a "konyhára" valamit egy játékos gépben a csere? Mert hogy az LGA1366 már "elavult", komplett (2011) cserére nincs keret. Másik, amivel problémázom: Alaplapom proci támogatási listája szerint, Xeon X5560=45nm támogatott. Volt ebből ilyen is? Mert akkor 32nm nem támogatott.
-
Laraxior
titán
Amúgy olvasod is a topikot? Meg figyelsz is? Vagy only write?
1. Mondtam már, hogy ugyanolyan alaplapunk van.
2. Azt is linkeltem, hogy volt X5660 CPUm. Ami csak szorzóban tér el az X5650-től.Ezek ismeretében nem nagyon értem a kérdéseidet...
Az X5560 és az X5650 nem ugyanaz.... nagyon nem.
-
VGYke
addikt
válasz Laraxior #38643 üzenetére
Az a baj, sokat olvasom a fórumokat, keverednek az ügyek, mi hol szerepelt, ki mit írt. Benéztem az X5560-5650 számokat. Talán azért, mert a lap proci támogatási listáján ilyen nincs. Ezek szerint a listát nem frissítik. Ha lesz időm, jobban utánatúrok. Elnézést kérek!
[ Szerkesztve ]
-
westlake
félisten
#38646: Nem kell ezt tesztelni. 20FPS-sel megy rajta a 720p kódolás.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest