Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
tal-garius
aktív tag
Hellosztok.
Írtam már ezt a bemutatóm topikjába, de hátha itt többen látják és tud is valaki segíteni.„Nekem egy tépőzáras szivacsos műbőr kellene a K550re hosszában a fenti részre. Olyasmi mint ami bringákhoz van a vázra, ahol a lánc hozzá ütődhet. Csak az keskeny sajna. Picit ez a gyári megoldás vékony és nyom egy idő után. Lehetne olyan vastag mint a K450en. Vagy ha esetleg valakinek lenne ötlete rá.”
Köszönöm.
-
niof
addikt
-
Tomacko
senior tag
Szia.
Nem sürget a dolog egyáltalán. Ha zenehallgatás van akkor 99%, hogy azt erősítő + hangfal kombóval teszem, a fejhallgató használat nálam nagyon ritka. Ezért sem akarok rá nagyobb összeget szánni mint a 10-20 ezres kategória. Szóval ha októberbe haza "esel" és jut rám is egy kis időd, akkor azt a CAL!-t meg hallgatnám.
[ Szerkesztve ]
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
törölt tag
válasz Piftuka #30649 üzenetére
Én pedig köszönöm a visszajelzést. Szokásomhoz híven hadd válaszoljak egy szövegfallal - de nem lesz nagyon hosszú. A dolog jelenségértéke miatt persze a címzett általános, bárkinek érdekes lehet, akit foglalkoztat, hogy Kammerer mit miért tesz vagy nem tesz.
No persze, mások is jelezték már, hogy nem szeretik a "Kammerer-monológokat". Én se szeretem, megy vele a drága időm.
Az átgondoltságra és tagoltságra irányuló kérésed azonban nem veszi figyelembe, hogy én mindig nagyon tudatosan, átgondoltan írok, méghozzá aszerint, ahogy a téma és a címzett szempontjából helyesnek gondolom. Ráadásul tagoltan írok, csakhogy esetleg vesszővel és kötőszóval tagolok ott, ahol mások esetleg ponttal, merthogy szándékosan egy mondatba írom, amit egy mondatba tartozónak gondolok - például mások ezt az egy mondatomat írhatták volna három mondatban, és akkor könnyebben olvashatónak tűnne. Mindazonáltal, minden ellenkező látszat ellenére, segíteni szoktam az itteni olvasót, ugyanis, ha megfigyeled, az összetett mondataim nem is olyan kacifántosak, szinte mindig lineáris szerkezetűek, a mellékmondatok szinte mindig folyamatosan gördülnek egymás után, mivel nagyon ritkán alkalmazok visszautalást a mondat korábbi részeire, tehát az összetett mondataim is könnyedén, folyamatában olvashatóak, mint ez is - egy picit nehezítik az olvasást a közbeszúrt zárójelek, gondolatjelek, de igazából azok sem szakítják meg a mellékmondatok folyamatos gördülését.
A minapi vitában a szövegeimet Doriennek címeztem, aszerint, ahogy a téma és a címzett szempontjából helyesnek gondoltam. Az általad megköszönt, de végigolvasni nem bírt kis "összefoglaló" címzettje általános, ezért a fogalmazásmód is "általános" olvasáskészségű olvasót feltételez, kivéve, hogy a szövegben levő szakkifejezéseket persze nem magyaráztam. Javaslom figyeld meg, ha ismered az "összefoglalóban" levő szakkifejezések jelentéstartalmát, akkor a szöveg kifejezetten könnyen olvasható, mert az összetett mondatai is lineárisak, tehát folyamatában, gördülékenyen olvashatóak. Az olvassa nehezen, aki nem ismeri a benne lévő szakkifejezéseket, de ez ellen nincs mit tenni.
Ha a címzett és a téma megengedi, akkor egy-két szóban írom meg a hozzászólásomat - no persze az ilyen jóval ritkább, mint sokan szeretnék. Ez is hosszabb lett, mint ahogy te szeretted volna, de a témához ennyit mindenképpen meg akartam jegyezni. Egyebek mellett tanárember és népművelő is vagyok, tehát zavar, ha a választott eszközeim elidegenítik a közönség egy részét, de az eszközeimet rendkívül tudatosan választom, akár szembemenvén bizonyos igényekkel - ha úgy tartom helyesnek. Tehát hibás azt kérned, hogy átgondoltan írjak, mert kirívóan átgondoltan írok, kifejezetten szándékosan úgy, ahogy. Sőt, az átgondoltság a legfőbb életelvem. Sokaknak nem tetszik a túlbuzgó (és kiélezett helyzetekben szenvtelenné, gépiessé váló) stílusom, de tudatosan, átgondoltan csinálom, minden esetben. Alkalmasint magam is önironikusan rávilágítok, hogy hajlamos vagyok a túlbuzgóság hibájába esni - lásd például ezen hozzászólást- de ilyen vagyok, ahogy Fattyu is jelzi, "kérd meg a Napot, hogy ne süssön".
Nyilván nem értesz egyet a válaszommal, de legalább érted.Üdvözlettel és köszönettel
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Piftuka #30650 üzenetére
Elméletileg, beszélgetve szólok hozzá, talán ér valamit. (Több bekezdésre tagolt téglalap, de ritkán teszek sorközt is a bekezdések közé, hehe. Csak akkor van sorköz is, ha új témát kezdek.)
Én is kíváncsi lennék, ha a kísérletező kedvű Bodznak lenne már saját tapasztalata valamely fejhallgatójukkal, mert ez egy friss, feltörekvő (lengyel) cég, amely elsősorban a mobilkommunikációban tör felfelé. De Bodz talán komolyan írta .DLL-nek, hogy még ő se rendelt onnan semmit, ezért szólok bele, a fejhallgatóikat tekintve szintén saját tapasztalat híján.
A K&M mobiltelefonjai, tabletjei egyelőre tipikusan a feltörekvő cégek politikája szerintiek, azaz innen-onnan összeszedett alkatrészekből épülnek fel, viszonylag olcsók, jó ár-érték arányúak, de a "csúcskészülékeik" is csak a bejáratott márkák típusainak a középmezőnyét érik el tudásban és minőségben. Alkalmasint jobbnak néznek ki, mint a valós beltartalmuk. Még nem saját fejlesztések a készülékeik, hanem átvett megoldások, - sokszor elavult megoldások az olcsóság érdekében. Ha a fejhallgatóik már túllépnek ezen a szinten, akkor az örömteli, mert tényleg feltűnő, hogy egészen alacsony áron, egészen minőséginek kinéző típusaik vannak.
Fejhallgatóban könnyebb élvonalbelit készíteni, mint mobiltelefonban, hiszen nem kellenek hozzá akkora gyártósorok, és a hangsugárzók terén az utóbbi évtizedekben technológiai ugrások nem történtek, csak finomhangolás. Keresgéltem is mostanában szakmai visszajelzéseket ezekről a K&M fejhallgatókról, de még nem nagyon lehet ilyesmivel találkozni - és itt Euramerikában azokról az OEM-ekről se nagyon, amelyeknek a klónjaik). Pedig érdekesek, mert ahogy te is utaltál rá, ránézésre a bennük levő anyag is jóval többet ér, mint amennyit kérnek érte, és kíváncsi az ember, hogy belülre, a hangminőségre is maradt-e valami, vagy csak a külcsínre. Mitől ilyen meghökkentően olcsók?! Jobbára attól, hogy amint Bodz is jelzi, ezek jellemzően úgynevezett OEM gyártóktól átvett ("kínai") típusok, klónok, amelyekre ráragasztották a saját nevüket. A K&M mobilkommunikációs eszközeiben mint mondtam olcsó, elavult a beltartalom, de még így is viszonylag jó ár-érték arányúak. Valószínűleg a fejhallgatóik is ilyenek, azazhogy jóval kevesebbek, mint amennyinek látszanak, de azért mégis megérheti megvenni.[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz #71562240 #30558 üzenetére
"frekvenciamenet-görbe és az érzékenységmenet-görbe egybeesik - lásd egységnyi teljesítménybemenetre adott hangnyomásválasz a frekvencia függvényében. "
Ez a rész nekem kicsit fura. Miért egyégnyi teljesítménybevitellel mérnék a dolgokat? Nem egységnyi jelerősség, vagyis fesz szint mellett? Mert egységnyi teljesítmény bevitelhez előre ki kell mérni az adott füles/hangfal impedancia átmenetét és aszerint állítani a ráadott feszt freki függvényében, hogy fix legyen a teljesítmény.
Gondolnám, hogy kimérik az 1kHzhez tartozó 1W/mW-ot, majd azon a jelszinten bemérik a teljes freki átmenetet. Nemde? A ráadott teljesítmény viszont az impedancia függvényében (fordítottan) változik.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dorien #30658 üzenetére
Ehhez? (#30544)
(#30661) .DLL Hehe. No, éppen az általad kiemelt hozzászólásom utáni hozzászólásomban hívtam fel erre is a figyelmet - már ha jól értem a közlési szándékodat. A figyelmetlen szemlélőnek az egy tagolatlan szövegfolyamú téglatesttömb, a figyelmes olvasó azonban könnyen látja, hogy logikusan bekezdésekre tagolt koherens fogalmazvány. Azt a nem túl hosszú szöveget hat darab bekezdésre tagoltam, plusz az elköszönés hetedikként.
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
-
törölt tag
Eszerint jól értettem, és jól válaszoltam, sőt erre is előre "válaszoltam" Piftukánál. Lásd: "...de ritkán teszek sorközt is a bekezdések közé, hehe. Csak akkor van sorköz is, ha új témát kezdek."
Ez nem pedagógiai szándék, hanem logikai. A sorközt általában csak akkor használom, ha célom sorközt használni, a sorköz kedvéért - lásd új témát kezdek. Azonos témához tartozó bekezdéseket egyszerűen bekezdésként választok el egymástól - mint ahogy te is ezt tetted, most is és sokszor máskor is, szerencsédre a tied most vizuálisan jól tagolt lett a rövid sorvégek és az emotikonok miatt, hehe.
(Néha gondolkodom, hogy az enter lenyomásán kívül a következő bekezdés elejének behúzásával is jelzem az új bekezdést, de végül általában nem szoktam nekiállni ezzel bajlódni. Lehet, hogy rászokom.)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hehe, hogy még egyértelműbb legyen:
Az általad pozitív példaként kiemelt három hozzászólásodat én is pontosan úgy tagoltam volna, mint te, és általában te is éppen úgy tagolod a hozzászólásaidat, mint ahogy én szoktam, tehát a negatív példaként felhozott hozzászólásomat bizonyára te is úgy tagoltad volna, ahogy én tettem, - csak te ritkán beszélsz ilyen terjedelemben egy témáról, tehát nálad ritkábban alakulnak ki akkora (sorköz nélküli bekezdésekkel tagolt) "tömbök".
Általában (mint ahogy a három példádban is) te is akkor használsz sorközt, ha új témát kezdesz, ellenben ha egy témáról beszélsz több bekezdésben, akkor bekezdéseket bekezdésként szoktál tagolni, sorköz nélkül. Tehát azért tudtad azt a hármat pozitív példaként kiemelni, mert azokban sokszor kezdtél új témát, ezért sok a sorköz, ám ahol csak bekezdések vannak, ott a példáidban is csak bekezdések vannak, sorköz nélkül "vizuálisan tagolatlanul"!!! Hehehe!!! Demagóg!!! Hehehe!!!(#30666) Ribi Hiába hízelegsz.
[ Szerkesztve ]
-
rizso
addikt
válasz Tomacko #30655 üzenetére
Okés, nem felejtelek el, viszont csak egy HD681 EVO-t tudok megmutatni Amúgy ha tényleg nem olyan fontos a fejhallgatós zenehallgatás, akkor talán egy ilyen is megtenné. Nemrég fejhallgatókat "teszteltem" MM-ban, és megláttam ezt is. Mondom egész pofás, az ára viszont jócskán 10eFt alatt van, olyan nagy valamit nem várok. Hát meglepődtem rendesen, mert számomra tök kellemesen szólt - még telefonról is -, ráadásul még kényelmes is volt.
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
Tomacko
senior tag
Az EVO-t már kipróbáltam valahol orszárgjárás közbe a nyáron. Ez a retro DJ egy dolog, hogy nem tetszik, mert otthon roppant mód nem érdekel milyen a külseje, de a lapát füleimet nem egyszerű az ilyen kör forma fejesekbe bele passzítani. Vagy plasztikai sebészhez kéne menjek velük, vagy a fejesbe kéne bele pumpálni 8-10 bár nyomást, hátha nagyobb lesz tőle
Ha nem ismered meg a barátság titkát, igazán nem is tudsz semmit. Tomi ---ZTE Grand X IN--->Motorola Atrix 4G--->Sony Xperia S--->Huawei Ascend P6 ---> Asus Padfone S --> Xiaomi MI-A2 Lite
-
S. Szabi
őstag
Hát, valamit javult, de az a véleményem, hogy metálra ez egy nulla (vagy a hangkártya, esetleg a kettő együtt), esetleg ilyen visszafogottabb rockra elmegy
Most úgy van, hogy a Musiland driverben a 80 Hz +5-n van, így azért van egy kis mély hangzása, ha feljebb tolom már torzít, ha lejjebb veszem még ez a kevés mély érzet is elveszik.
Ellenben filmre egész jó, a beszédhangok szépen szólnak, meg próbálkoztam ilyen "tuc-tuc-osabb" zenék hogyan szólnak, hát azok annyira nem rosszul (pl.: [link], [link]) de az én zenei stílusomhoz ez kevés vagy nem tudom
Amiket én hallgatok, egyszerűen nem jó hallgatni vele, "nem esik jól"
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz S. Szabi #30673 üzenetére
Továbbra is esélyes, hogy túl szokatlan még neked ez a jobb hangminőség, ahhoz képest, amihez eddig szoktál. Ezt valószínűsíti, hogy éppen rockon találod leginkább semmilyennek. Persze innen csak okoskodunk, hiszen nem tudjuk, hogyan szól nálad, azaz van-e hiba, vagy csak új neked a hangminőség.
Próbálj összehasonlítási alapokat találni.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nálam Takstar pro 80 van, ami ugye ugyanaz.
Hangkeltő Asus xonar dg, erősítő presenter 2 lm4562-vel aminek kevés a mélye, de én megszoktam, és szeretem a hangját.
Van itthon lm7172, és opa2134 is amikben több a mély.
Mondjuk a metal nem az én világom már, ritkán hallgatok.
Járasd még + hátha még is megszereted.[ Szerkesztve ]
Legfrissebb Banggood, Geekb, Ali kuponok: https://t.me/kinabolrendelek
-
.DLL
veterán
Ma belehallgattam a korábban linkelt Mötörhead fejesbe (ami elvileg rockosabb műfajokra van szánva), hát jóval világosabb hangú, van mélye, méghozzá szép, de a Pro-80 (HP800 pro) testesebb. Lehet, hogy te pont egy kevés +közepet, +magasat és +dinamikát várnál, vagy nem tudom.
(P.H.)
-
S. Szabi
őstag
Igen, ez a +dinamika talán a legjobb megfogalmazás. Valami olyasmi a problémám vele, hogy nem érzem a zúzós zenét zúzósnak, inkább csak olyan semmilyen hangzásúnak, nincs ilyen húha, ez de jó érzés, és ezért ez így nekem nem oké.
Most azon gondolkodom, hogy jövő héten ahonnét rendeltem, vissza küldöm ezt és az árkülönbség kifizetésével rendelek egy általad ajánlott beyerdynamic DT 770 PRO 80 Ohm-t. Ha másra nem, arra jó lesz, hogy megtudjam a fülemnek (agyamnak) mi a különbség ekkora árkülönbség mellett, és később az még mindig vissza küldhető, de hát nem ez a célom vele, meg macerás is
Nem nagyon van itt a közelben olyan hely ahol lehetne hallgatózni, MediaMarkt-ban meg ezek nincsenek.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
.DLL
veterán
"[link]"
Jesszumpepi! Ha ilyen szintet kell elérjen a basszus, hogy elégnek tartsd akkor nálad nagy bajok vannak. Vagy átszokik a füled a lineárisabb hangzásvilágra, vagy Denon D1100
A DT770 Pro egyébként nagyon jó, ha azok után sem leszel elégedett, akkor Te Basshead vagy. Ezt nem pejoratívan mondom, van ez a célközönség. Esetleg fejhallgató + ráülsz egy 30 centis mélynyomóra.
(P.H.)
-
S. Szabi
őstag
"nálad nagy bajok vannak"
Igen, ezt eddig is tudtam XD
PuMbA: Nem rossz, de nem az igazi, ez talán a régebbi felvétel miatt, de a mély egy kicsit talán mintha több lenne.
Viszont az elméleted mely szerint a drága, akár milliós rendszerrel sem szól jobban valami, akkor miért kéne, miért költenek sokat hangcuccra, akár kisebb tételekben számolva is? Lehet nekem is elég lenne egy 3000 Ft-os teszkós fejhallgató, csak áltatom itt magam, ha többet költök rá, akkor jó lesz
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz S. Szabi #30681 üzenetére
Meglehet, ez amúgy egy tanulási folyamat, az agy tanulási folyamata, hogy mely jellemző hogyan szólal meg egyes fejhallgatókon. Egy "szűz" fül nem fogja érteni, hogy egy 90 ezres Beyerdynamic-ben mi kerül annyiba, mondván "hádde annyival näm szól jobban".
A fokozatosság elve itt is fontos, mind hangkeltő, mind forrás terén, egyiket a másik után.Oké, ha olcsó MM-ban is fellelhető dinamikus hangú, bass-dús fejes kell, akkor hallgasd meg a Pioneer SE MJ721-et. Bár metállal nem hallgattam, azon nem tudom hogy teljesíthet...
(#30678) PuMbA: Ez komoly volt.
[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
S. Szabi
őstag
Majd hétvégén meghallgattatom öcsémmel, haverommal is, nekik mi a véleményük a hangzásáról, hozzáértővel sajnos nem tudom kipróbáltatni.
Nem olyan egyszerű világ ez
Meg talán kicsit olyan doboz hangja van, azt jól értelmezhetem? Most már semmiben sem vagyok biztos
[ Szerkesztve ]
-
-Faceless-
őstag
Na közben volt alkalmam kipróbálni a fejeseket. Szegeden voltam, ahol csak láttam kipróbáltam minden lehetséges jelentkezőt. A sony-kon meglepődtem az mdr-610, és a v-55 is elég jól szól kompact utcaihoz képest. Talán a v-55 jobban tetszik a kialakítása miatt, és a hangja is szellősebb, de az izolációról még hírből sem hallott zárt létére (mondjuk nem véletlenül jobb a tere, mint a többi hasonlónak).
Mindenesetre ár/érték arányban szerintem k518-at fogok venni. Sokan mondják, hogy szoros lehet elsőre az is, de a tartón lévő darab szépen ki volt már nyújtva, és teljesen kizárja a környezetet. Nem az a hangszín ami nekem tökéletes lenne, de utcára ennyi pénzből tartós darabot úgyse fogok találni, szóval ez van. A héten még csütörtökig megveszem, nem tudom mikor lesz rá még időm, de majd elszaladok érte.
7 ezerért fogom venni edigiben.Köszönöm a segítséget, és remélem később egy szebb anyagi helyzetben csatlakozhatok, majd valami komolyabbal is.
-
törölt tag
Metálra nehéz jó fejest találni, főleg az olcsóbbak közül, mert annyira zsúfolt a zene általában (főleg a középtartomány, ahol a V karakterisztikájú fejesek amúgy is gyengébbek), hogy nem képesek rendesen visszaadni a 2 gitár + basszgitár + dobok hangját, pláne még ha ehhez jön valami billentyűs, vagy egyéb aláfestő hangszer.
Próbáltam például a Denon D600-at, ami nem a legolcsóbb fejes már, és elektronikus zenével teljesen élvezhető, viszont metálnál eltűnik a zene fele, képtelen felbontani, és a mélyek sem tudnak olyan pattogósak, ütősek lenni, mint elektronikusnál. -
Ator
tag
Hello!
Végül megszületett a döntésem fejhallgató kérdésben és őt választottam:
http://www.muziker.hu/hangtechnika/studio-eszkozok/fejhallgatok/studio-fejhallgatok/p/214452-audio-technica-ATH-M50-X-Blue
Elvileg holnap jön meg, alig várom
Köszi a segítségeket amiket írtatok.[ Szerkesztve ]
-
Ear001
addikt
válasz #16820480 #30685 üzenetére
Metálra nem ezért nehéz, hanem azért, mert az ember alig hiszi el, hogy ilyen pocsék felvételeket kiadnak. Én is azért kezdtem hifizni, hogy az Iron Maiden lemezem "megszólaljon" és az Ongakun hallgatott, Hitler szülinapján rögzített archív monó Örömódáig kellett eljutnom, hogy kiderüljön, amit szeretnék az csak a képzeletemben van, és a hiba nem a cuccokban van, hanem a kiadványoknál.
Az elektronikus zene tiszta sor amúgy. Régi recept, hogy hifit eladni Yelló meg Kraftwerk slágerekkel kell.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
törölt tag
válasz Ear001 #30687 üzenetére
Igen, ez is igaz. De mondjuk nem minden felvétel szar, és van sok olyan, amit bizonyos fejessel hallgatva a közép egy összemosott katyvasz lesz, más fejessel meg szépen zenének hallatszik. Én ezért szeretem például az AKG fejeseket (oké, ebből is inkább a drágábbakat), mert ezek elég jól leképezik az elvárásaimhoz képest azokat a zenéket, amiket hallgatok, szemben mondjuk a hasonló kategóriás Beyer vagy akár ATH fejesekhez képest. Dinamikusban nekem az AKG a csúcs ilyen szempontból, aztán onnan felfelé jönnek a planárok.
De nyilván nem minden felvételből lehet igazán sokat kihozni sajnos, és ezen még a remastered albumok sem segítenek. Én is ritkábban hallgatok régi Maiden albumokat, amióta egy rakás pénzt elköltöttem hangkeltőre, mert nem adja azt az élményt igazából (a befektetett pénzhez képest), amit annak idején egy vacak monó kazettásmagnóról.
-
.DLL
veterán
6k-ért kapható az AKG K511.
(P.H.)
-
Adirotor
tag
Sziasztok!
Meglepően fejhallgatót keresnék.
- csak zenehallgatáshoz
- utcára
- 40ezer forint körül (nem vagyok otthon igazán az árakban, például ha van a 35ezres és 45ezres fülhallgató közt egy kicsi különbség , akkor inkább a 35ezreset venném, viszont ha nagyon sok akkor a 45-öst)
- vezetékes
- circumaural
- nyitott
- mikrofon nélküli
- inkább mélyet mint magast
- főleg elektronikus és rock zenét hallgatnék vele, néha rappetÉs még lenne egy kérdésem. Miért mondják a beats fülesekre hogy rosszak?
Előre is köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
SsPL711
őstag
válasz Adirotor #30692 üzenetére
Utcára nem jó a nyitott.
A bíccek azért rosszak, mert árukhoz képest nem hozzák azt mint más gyártók hasonló árkategóriájú fejesei.
Tehát a név mögött nem feltétlen van minőség, 70%-ban a nevet fizeted meg, a többi a hangzás + minőség.[ Szerkesztve ]
Honor M6P, NP(1), Garmin Venu 2, Garmin Instinct Solar, Garmin Fénix 7x Pro Solar Sapphire
-
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
Bár még nem állok vásárlás előtt, de megfogalmazódott bennem a gondolat hogy a közeljövőben beszerezzek a jelenlegi fejesem mellé egy komolyabbat.
Nekem jelenleg egy Sennheiser HD 201-em van már két éve, ami tudom, elég megosztó fejes, van aki szerint nagyon szép hangja van van aki szerint nem sokat ér...
Nekem eddig nem volt vele komoly gondom, filmnézésre és zenehallgatásra is egyaránt használom, elsősorban New Age és pop stílusú zenékre és ott tetszik a hangja, de ezalatt a két év alatt teszteltem más stílusokkal is, és volt amin olyan semmilyen hangja volt.Ezért gondolkozom most azon, hogy zenére beszereznék egy zenei(bb) fejest, a 201-es meg maradna filmnézéshez.
Elsősorban a fent említett két stílust szoktam hallgatni, van hogy számítógépről, vagy komolyabb hanganyagok esetén hifiről, pontosabban egy belépőkategóriás DENON házimozi erősítőről.
Nekem tetszik a Denon steril lágy hangja, a hangfalakat is úgy válogattam hozzá, szóval a Sennheiser lágy karaktere kimondottan tetszik, igazából ilyesmit szeretnék csak zeneibb verzióban.Árban úgy 7-8 ezres amin gondolkozok, esetleg 10 környéke, többet nem mert a jelenlegi cuccommal lehet nem tudnám kiszolgálni, de ha 10 ezer környékén max lenne olyan zeneibb fejes ami a tudását felépítését tekintve megfelelő hosszabb távon akkor elgondolkoznék rajta.
A nyitott típusokat nem szeretem, ezért inkább a zárt, fület körülölelő típusok közt nézelődöm, eddig az AKG 511, illetve a Senheiser hd 203 ami felmerült (ez utóbbi már a max szinten mozog árban) illetve a Kitsound DJ névre hallgató fejese, amit 7-8 ezer körülért láttam a Tesco-ban...
Bár nem tudom, hogy a 7-8 ezres árkategóriában tudnék-e találni olyan fejhallgatót ami van annyival jobb a 201-esnél hogy érdemes megvenni, ezért szeretném megkérdezni a véleményeteket, és természetesen ha az említett kategóriában (főleg ha az alatt ) tudnátok ajánlani olyanokat ami inkább megfelelnének, azért külön köszönet!
Válaszotokat előre is köszönöm szépen!
-
S. Szabi
őstag
válasz #16820480 #30689 üzenetére
Ami az aláírásodban szerepel AKG 545, hogyan szól nálad ilyen zenei stílus esetén? Szerinted érdemes lenne megpróbálnom a beyerdynamic DT770PRO helyett inkább azt?
Az zavar még ebben, rájöttem (a HP800Pro-ban), hogy olyan doboz hangon szól, vagy ilyesmi, talán ez a jó kifejezés, ez mennyire normális?
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz Canonfan #30694 üzenetére
Max 10k-ért azért ne várj kategóriaugrást, de a topik összefoglaló ajánlójában van pár jó ár/érték arányú fejes.
(P.H.)
-
GrooveHero
addikt
Sziasztok. Faternak keresek mikrofonos fejhallgatót skyphoz, hogy tudjon beszélni tesómmal. Semm extra, nem kell gamer, meg ilyenek, annyi, hogy nem a legolcsóbb 2k-s geniust akarom megvenni, hanem egy kicsit többet szánnék rá, max olyan 6-7k-t. Tudtok valami ilyesmit ajánlani?
Köszönöm előre is
Words like a weapon, sharp as a knife Fallen from heaven, darkest of nights Long live the rebels hunting for blood I saw the devil, he's one of us
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs