Új hozzászólás Aktív témák

  • LustaDick123

    tag

    válasz Rendo84 #80871 üzenetére

    A nyáron az osztrákoknál voltam (a cseh pályát nem ismerem).

    A jegyet ismerős hozta, az állójegy volt 100€, ez kb. mindenhol annyi lehet, maximum esetleg elővétel miatt olcsóbb. A futam előtt kb. két héttel derült ki, hogy megyünk, a booking.com-on már csak 70 kilométerre volt szállás, minden tele volt.

    A pályát könnyű megtalálni, jól szerveznek, terelnek az osztrákok, de nagyon meg kell nézni, hogy hova szeretnétek menni és hol parkoltok le, mert nagy távolságok (+ kordonos terelések, lezárások) és szintkülönbségek (hegyoldalban van a pálya) vannak. Volt körben ingyenes kisvonat (gumikerekes, mint a nyaralóhelyeken), de ez 5 másodperc alatt telik meg, erre nem számítanék. Érdemes időben érkezni, mert a közeli parkolók hamar megtelnek, azokat a helyeket is körberakják hamar székekkel, ahonnan jól lehet látni. Esős időben a parkolók (szántóföldek, legelők) nehezen parkolhatóak.

    A fűben fetrengős helyek a pálya legmagasabb pontján vannak (kb. a 2-3 kanyar közötti C szektor, http://f1destinations.com/wp-content/uploads/2016/06/red-bull-ring-parking-and-facilities-map-905x1024.jpg), főleg lelátós ülőhelyek vannak. Polifoamot, kempingszéket, nap/esernyőt, kaját, italt, naptejet vigyetek. Az árak kb. mint itthon egy F1 futam alatt + tömeg és sor.
    Mi a D lelátó mellett ültünk, sokat lehetett belátni, volt előttünk kivetítő is. A kocsit a jobb felső sarokban lévő parkolóban hagytuk, gyalog az út kb. 2km, 30perc biztos van a tömegben, végig kaptató.

    A pálya körül van rengeteg kemping (domboldal körbekerít, toitoi), ezeket külön színekkel és matricákkal jelzik és szűrik a forgalmat, egész nap megy a tuctuc és a buli.

    Vannak motoros parkolók is, sokszor ruhatárral is. Az oldaltámasz alá műanyag lapot adnak, hogy ne süllyedjenek el a motorok.

    A rajongói cuccokat motoros boltokban lehet venni (pl. www.vr46.it), de a helyszínen is találtok bőven. Az egész pálya körben egy nagy zsibvásár, kb. annyi VR46 bolt van, mint az összes többi együtt. Az árak is kb. *1.5-2 a többi versenyzőhöz képest, pl. egy baseball sapka 30-35€ ha Rossitól veszed. Az egész lelátó fekete-sárga, kb. 90%-a a lelátónak Rossi egyenruhában feszít.

Új hozzászólás Aktív témák