Új hozzászólás Aktív témák

  • goodboy007

    senior tag

    Sziasztok,

    Mennyire okozhat problémát a megengedett összsúly túllépése?

    Suzuki GSX 1400, 450kg elvileg a max terhelhetőség, 260kg a moci üresen, tehát kb. 280kg megtankolva, én vagyok 130kg, barátnőm meg kb. 90, tehát olyan 50 kilóval túllépjük ketten a "keretet".
    Az erő meg van a motorban, gumik 3 hónapja lettek cserélve (Continental RoadAttack 4), a láncban kb. 10k km van, meg egyébként is megkapja a motor amit kell.

    Kb. 10 km-t tennénk meg (munkahelyétől hazáig), de már alapból is ezért nem motorozunk ketten, mert nem tudom mennyire kell a limitet szigorúan betartani.

    Mondjuk nagyon megnő-e ilyenkor a deffekt esélye vagy inkább arról van szó, hogy sok száz/ezer km-t így megtéve tud károsodni a lengéscsillapító?

    Lehet csak túlaggódom, mert ennél sokkal kisebb motorokon is látok 100 kiló körüli embereket motorozni a párjukkal, de semmi infót nem találtam erről a dologról, mert ha rákeresek az "overweight bike" vagy "túlméretes motor" szavakra, csak a "best bikes for fat/big guys" és ehhez hasonló cikkeket dob ki a Gúgel. :DDD

    [ Szerkesztve ]

    "propriocepció és peroneus aktiváció a kulcsszó, mert az emelést nem előzi meg excentrikus kontrakció, magyarul stretch-reflex vagy miotatikus (excentrikus megnyúlási) reflex." - Zola007

Új hozzászólás Aktív témák