Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Motoros topik
Hirdetni a Hardveraprón lehet, nem a topikban!
Országos motoros rendezvények
Új hozzászólás Aktív témák
-
Geresics
addikt
Azért a zéró toleranciával nem feltétlenül értek egyet. Amikor túrán vagyunk, egy-egy nap végén piszok jól esik inni egy sört. Külföldi túrán mindig ellenőrzöm, hogy melyik országban mik a határértékek, és bizony ahol lehet, ott mikor megállunk ebédelni, egy sör simán legurul a kaja mellé! Nyilván, amelyik országban zérótolerancia van, ott nem, de egyáltalán nem érzem indokoltnak az egy sör megivását kaja mellé.
Az más kérdés, hogy többet akkor sem innánk, ha ingyen adnák, de a lényeget remélem így is értitek. A világ nem csak fekete, vagy fehér!*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
martonx
veterán
-
BurgBurg
tag
válasz runner 125 #126678 üzenetére
Pontosan, faceliftes verziot kell venni. De olajcsere periodust felezni, plane ha csak nyaron nagy melegben van használva.
-
BurgBurg
tag
válasz runner 125 #126670 üzenetére
Szia! Akartam venni ilyen masinát és belemélyedtem a típusba. Vmelyik vfr forumban olvastam a problémáról. Ha akarod előkeresem. Sajnos sok import jött be és ha nincs megfelelő dokumentáció hogy orvosolták a kardán és blokk problémát akkor felejtős a masina. Vagy venni a gyártás végéről.
-
etnies
senior tag
válasz Geresics #126701 üzenetére
Én is túrázom, vacsorához gurítok egy sört vagy egy pohár bort, függetlenül attól, hol vagyok.
Azért sem mernék inni motorozás közben, mert nem lehet tudni, éppen milyen hatással van rám az adott ital az adott pillanatban. Teljesen átlagosan bírom a piát, de volt már olyan, hogy nyáron fociztunk egy fél napot a melegben, utána megittam egy fél üveg sört és nem bírtam felállni a padról...
Nem lehet előre tudni, motoron is lehetsz dehidratált.[ Szerkesztve ]
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Shin Chen
tag
-
csongi
veterán
válasz Geresics #126701 üzenetére
Kb 4 eve nem voltam alkohol befolyasa alatt.
Ez ido alatt egy 2centes palinka csuszott le, kb 1.5 eve.
Szerintem barmelyik hatarertek kozeleben fejnehez lennek. :).
Nem kell inni es kesz. A kozlekedes nem az a jatszoter
Ha egy vendeglobe nem dohanyozhatnak, akkor a volan mogott ne igyanak.
Nem mehez. Fejben dol el. D -
Biqci
aktív tag
Ugyebár Németben nincs zéró tolerancia, így 1-2 sör belefér mondjuk egy vacsora után. Nem tagadom, én is megittam egy éttermi kajálás közben egy sört ha autóval is voltunk, de nem többet. Ugyanis bár vezetni lehet, de egy esetleges gond esetén a biztosító megtagadhatja a térítést. De ha motorral megyek, eszembe sem jut egy korty se...
"For those about to rock" - "azok számára, akik sziklani készülnek" - Google Translate ... Én már nem iszom, lehet alkoholista lettem... Peter Griffin
-
zgospel
őstag
válasz Micsurin #126699 üzenetére
Golf találkozó... Legközelebb inkább írd hogy a Prideon vonultatok fel, azért nem szól meg senki
Nem tudom ti hogy szoktatok piálni, de alap esetben minél többet iszik valaki annál kevésbé van észnél. Szóval 3-4 sör után nem ülsz be, mert még nem vagy segghülye állapotban és egyrészt tényleg azon parázol, hogy mi lesz ha elkapnak, másrészt meg van annyi eszed hogy nem vezetsz úgy.
De amikor a 10. kiskörtén is túl vagy, mindegyik egy pohár sörrel lekísérve, és már járni is alig bírsz, akkor a félelmek és a korlátok eltűnnek. Nem úgy indulsz neki, hogy majd piásan úgyis hazavezetsz, hanem csatakkészen jön az ötlet, hogy "hát itt a kocsi, menjünk azzal".Ez ellen bármilyen szabályt lehet hozni, az nem fog segíteni, mert ebben az állapotban már csak az ösztönök működnek.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
V.Stryker
nagyúr
válasz baboss #126714 üzenetére
Kispesten, Wekerlén zseniális cipész van. András biztos megcsinálja, de nem azonnal...
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz tboy93 #126704 üzenetére
Pont nemrég beszélt róla valaki, hogy épp azért kell a zéró tolerancia kis hazánkba, mert a magyar mentalitás szerint ha kicsit lehet inni, akkor kicsit több is belefér, nem képes betartani, ami kicsi meg van engedve, így hát nincs semmi se megengedve. Aztán azt már tényleg nem "véletlenül" issza túl.
-
fattyu
veterán
válasz Shin Chen #126709 üzenetére
jaja. remélem itthon is bevezetik
eme reményben megnéztem ma a hajszál híján kész gixerem. az időjárás legalább kedves volt és nem anyázva vártam elkészüljön. kedden hozom el
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
norbert1998
nagyúr
válasz norbert1998 #126717 üzenetére
Fú, ez nagyon félbemaradt, vagy nem is tudom, de olyan semmilyen mondanivalóval nem bíró komment lett
Mindenesetre, személy szerint megértem, hogy miért van zéró tolerancia, de én is jobban díjazom, ha egy korsó sör beleférne ebédkor. Horvátországban én is csak úgy tettem, mint Geresics, mert egy korsó ott belefér(t?).
-
fattyu
veterán
eme pia témáról még annyit hogy oké elhiszem egy sörrel a népesség nagyobb része még tök korrekten hozza a sör nélküli szintjét.
Átlag versenyző alapvetően nem vezet nagyon jól. index jobbratartás tükörhasználat telefon nyomkodás, elsőbbség megadás (pl egy zebra )
szóval ezt a szintet egy sörrel se kéne rontani. Nem mindegy 43 kilós páva fiúcska vagy 100+ kilós férfi issza meg ugyanazt a mennyiséget.részemről meg ahogy én motorozok - nem közlekedő eszköz hanem extrém sportszer - abba egy konyakmeggy se fér bele.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
veterán
Urak!
Van valakinek tapasztalata az ilyen acryl karceltávolító pasztákkal?
A BMW plexije kissé foltos itt-ott,olyan mintha a foltokban bemattította volna a csiszolópapír (persze nem az,csak ahhoz tudnám hasonlítani) és elég zavaró.
Megpróbálnék ezt-azt hogy javítsak rajta ha van rá valami eredményes módszer ami legalább nem ront a jelenlegi állapoton,még ha új állapotú sose lesz,de nem szívesen cserélném.
Elég húzósak a plexi árak (200euro környéke)...Plusz fekete műanyagra van valami olyan szer ami eltünteti,vagy tompítja a régi matricák helyét?Próbáltam műanyagápolót,gumikéder ápolót,glicerint,de nem használtak.
Anno rendőrmotor volt a drágaságom és a plexi mögött a műanyagon látszik a régi Polizei felirat nyoma.Vagy ettől inkább egyedibb és érdekesebb és hagyjam?[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
válasz fattyu #126720 üzenetére
Értem mire gondolsz, és nem is mondom, hogy nincs igazad.
De egyrészt a szabályokat eredendően nem extrém sportra hozzák, hanem közlekedőkre, másrészt az emberek talán(?) 99%-a az autót használja közlekedő eszközként?
De a legnagyobb baj ezzel nem ez, hanem az, hogy a jogalkotó nem bízik meg az emberekben annyira, hogy ezt a döntést az ember meg tudja-e hozni. Azt feltételezik, hogy az ember nem tud annyit sem eldönteni önnállóan, hogy ő hány kg, és neki belefér-e egy sör, vagy sem. Mondjuk azt nem értem, hogy akiről feltételezik, hogy egy ilyen döntést nem tud meghozni, annak hogy adhatnak olyan döntési jogot, ami befolyásolja az ország sorsát (értsd: szavazati jogot kap). De ez a része már off...*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
norbert1998
nagyúr
válasz Geresics #126722 üzenetére
Pedig sajna a magyar ember nem képes józanul meghozni azt a döntést. Pun intended.
Fattyu, nyilván az is más tészta, ha az ember egy 1 órás kaja szünet mellett a degeszre tömés közben iszik meg egy sört, vagy éhesen pihenő közben kaja nélkül, 5 perc alatt.
És az is igaz, hogy motor és autó ekkor nagyon eltér. -
Geresics
addikt
válasz norbert1998 #126724 üzenetére
Nem hiszek abban, hogy azért, mert valaki magyar, azért nem tud felelős döntést hozni a témában. Ha így lenne, Te sem tudnál, én sem tudnék, és itt a többiek sem tudnának. Az egyén értelmi szintje sokkal fontosabb, mint az állampolgársága - legalábbis a kontinens keretein belül (pl. afrikára nem merném ezt így kijelenteni).
*MOTOROS CSATORNA* youtube.com/MotorosVandor
-
zgospel
őstag
válasz Geresics #126722 üzenetére
Na igen, de miben más ez akkor mint a sebességkorlátok, vagy a záróvonalak? Eltérő képességű járművekre és sofőrökre kell hozni egy általános szabályt, ami a legnagyobb tömeget lefedi és az érdekeiket szolgálja. Egyénre szabottan ez nem fog menni.
https://www.flickr.com/photos/zpapa/
-
martonx
veterán
válasz norbert1998 #126724 üzenetére
Szvsz kétféle ember van (tudom-tudom erősen kisarkítva), függetlenül attól, hogy magyar-e:
1. józanul sem képes értelmes jó döntést hozni
2. pár sör után is tud jó döntést hozni
A baj csak az, hogy szvsz az 1-es kategóriába sokkal többen tartoznak, ergo nem látom értelmét a zéró toleranciának, mert ezzel csak feleslegesen szívatják a 2-es kategóriába tartozó kisebbséget, az 1-es kategóriának meg hótmindegy (vagy alapból leszarják a szabályokat, vagy annyira alacsony szinten léteznek).Én kérek elnézést!
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Srácok, unokabátyám, aki most 42 úgy döntött h 2 kerékre ül.
Azzal kezdte (amire emlékszem én is nyilván), h az első és utolsó emléke a motorozásról úgy 30 éves. Amikor öregapánk Komárjával kivitte a garázskapu egyik szárnyát.Stílust tekintve kizárólag cruiser-ben gondolkodik. Első sorban újban. A Kawa Vulcan Custom 900-at nézte ki, tehát ez a fő csapásirány stílust tekintve. Az-az, klasszikus hátrahúzott kormány, előre tolt lábtartó, alacsony ülés, V2 és minél kevesebb króm, csicsa. Viszont, itthon nem találtunk róla semmit, nekem egyre gyanúsabb lett, h az ABS miatt és valóban, az nincs rajta, így itthon újonnan nem is elérhető. Jah és igen, szóval ABS-es kellene mindenképpen.
A Yamaha XV950-et találtam még én, abból van ABS-es, de az nem tetszik neki, cafe racer-t nem szeretne.
Mik a lehetőségek még ezen a piacon akár használtan is első sorban japán vonalon?
Azt a sor 2-es Honda 500-as és Kawa 650-es divatcruisert nem szeretné semmiképpen.
Kösz!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Geresics
addikt
válasz GTVili #126730 üzenetére
Van 3 ilyen ismerősöm. Egy, aki egyszer nagyon berúgott, és azért, kettő pedig az alkoholista szülők miatt soha nem is ivott egy kortyot sem. Nincs azzal baj, ha valaki nem iszik, sőt, örülni kell neki! De azért valjuk be, nem ez a jellemző
-
gergo5991
őstag
válasz runner 125 #126731 üzenetére
Honda rebell 1100 most jott ki, az esetleg? [link]
-
Mentolka
senior tag
válasz runner 125 #126731 üzenetére
Esetleg:
Triumph Bonneville Bobber Black
Vagy:
Indian Scout SixtyA kettő együtt:
-
fattyu
veterán
válasz GTVili #126736 üzenetére
De a legnagyobb baj ezzel nem ez, hanem az, hogy a jogalkotó nem bízik meg az emberekben annyira, hogy ezt a döntést az ember meg tudja-e hozni.
te ez nagyon messzire vezet és politika felé amit ugye nem illik szaktopikban még hobbistában sem.
egyszer egy sör mellett pro kontra lehetne erről órákat
-
Debilon
addikt
üdv urak!
segítsetek légyszíves.
május 7-én kell mennem vácra, jól látom, hogy a megyeri hídon áthaladva Budakalász felől, és a pesti oldalon lehajtva a 2-es útra ingyenes az M0?
nem akarok, a városon átmotorozni, inkább Székesfehérvár - Lovasberény - Felcsút - Zsámbék - Tinnye - Piliscsaba - Budakalász - Dunakeszi - Vác vonalon mennék, mert erre amúgy is nagyon ritkán járok, az Üvegtigrisnél meg még sosem ( )
vagy egyéb javaslatot is szívesen veszek, mint írtam, nem nagyon járok arra, és Zsámbék után mindegy merre megyek, időhöz sem leszek kötve a Vácra érkezésnél, max annyi, hogy este 7ig kb a szállásra kell érnem
[ Szerkesztve ]
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
Debilon
addikt
válasz Somatom #126739 üzenetére
köszi, a núsz térképe meg olyan meh, ott van a zöld, de rendesen nem engedi nagyítani
esetleg tipp Sződ és Vác között valahol kajáldára? péntek, szombat és vasárnap este valami vacsora félét kéne találnom, nem akarok feltétlenül szendvicset enni esténként
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
-
etnies
senior tag
2019. április 14-én szereltem fel az első láncolajozómat a frissen cserélt lánc- és lánckerék szettre. Most vagyunk kb. 2 évnél, összegzek:
Cobrra Nemo 2-vel kezdtem, nem vált be. Nehézkes az utántöltése, kicsi a tartálya és manuálisan kell olajozni. Sokan panaszkodnak rá, én sem ajánlom.
Egy évre rá váltottam Tutoro-ra. Egy ideig szenvedtem a helyes beállítással, de kb. két hétnyi tesztelés után összeállt, azóta tökéletesen működik, évszakonként tekerni kell egy kicsit az adagolóján (nyitni egy felet hidegben, zárni egy felet melegben, 1 mp az egész). Egy év alatt egyszer kellett megtölteni a tartályt.Olajok közül a saját olaját használom, illetve Sthil lebomló láncfűrészolajat, mind a kettő jó.
A saját olaj 6 Font és nem is tudom meddig lesz elég, ha így megy tovább 5 évig biztosan.A lánc tökéletes állapotban van, nyoma sincs ragadásnak vagy részleges nyúlásnak. DID erősített X-gyűrűs van fent a gyári RK helyett, a lánckerekek Sunstar-ok.
Szégyenszemre két év alatt 14.000 km ment a mociba, ma kellett állítani egyet a láncon. A megengedett lógás 2-3 cm, 4 cm volt, negyedet kellett húzni.
Ha már így alakult, le is takarítottam a láncot, amúgy _semmilyen_ gondoskodást nem igényel. Igazából ezt a takarítást sem, de ha már "láncozok", akkor legyen meg.A gyári láncot ilyenkorra már cserélni kellett, hiába ápoltam.
A láncszett ára kb. 90 Font (+szerelés, ha nem magadnak csinálod, az kb. 100, összesen 190) Láncspray, lánctisztító évente 10 Font kb.
A Tutoro szett ára 80-140 Font, csomagtól függően.Nem kérdés, csatlakoztam a láncolajozó egyházhoz. Nem csak, hogy megspórolom a gondoskodásra fordított időt, de hosszabb túrákra sem kell magammal cipelnem lánchoz kellékeket, elég feltölteni a tartályt indulás előtt. Pénzben is sokkal jobban járok és - bár sokan mondták - nem veri össze a motort az olaj, sőt. Sokkal kevesebb helyre pöttyözött oda, mint a láncspray.
"önmagam hite vagyok magamban"
-
Somatom
veterán
válasz Debilon #126740 üzenetére
Főfalusi vagyok, arrafelé nincs tippem. Illetve, Gödön, a Dunaparton volt egy nagyon jó halászcsárda, de kétlem, hogy lenne Covid-menüjük. Biztos van itt Vácot ismerő, de ha nem lenne, a Gugli ezekben a vírusos időkben is biztos hozzásegít egy kiszállítós pizzához.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
pakfong
tag
válasz etnies #126742 üzenetére
Kösz a tapasztalat megosztást.
Már egy ideje erősen gondolkozok a láncolajozón, csak még nem tudom melyik legyen. Lassan úgyis cserélni kell a láncot, mondjuk még bírja, most van benne kb 20000km. Nem vagyok az az agyontisztogatós fajta, télen rendszeresen megcsípi a rozsda, egy zuhé után se fújom le mindig.
Amíg nem használtad az olajozót km-re mennyit bírt a láncszetted? És konkrétan melyik Tutorot használod?A fórumon ha nem reagálok a kérdésedre, írj pm-t. | Königssee: https://www.youtube.com/watch?v=vjuWUe6Rz6s
-
etnies
senior tag
válasz pakfong #126746 üzenetére
Angliában iszonyatosan párás a levegő, ezért 3 évnél többet soha sem bírt egy láncom sem, akármit csináltam vele. Télen is használom és utcán parkolok. Az előző szettet minden hónapban letakarítottam és rendszeresen kentem, megragadt az is.
Ez a szett most múlt 2, kis felületi rozsda van rajta. 2 év alatt ez az első alkalom, hogy állítottam rajta.
Tutoroból a legolcsóbbat vettem, mert volt konzolom és "cápám" régebbről, talán az a fém védő nem lenne rossz, de Magyarországon szerintem könnyen lehet szerezni valamilyen kisműhelyből, cápát meg lehet nyomtatni."önmagam hite vagyok magamban"
-
Szajo
őstag
Sziasztok!
Debrecen vagy környékén ismertek jó motor szerelőt? (Robogó)
Nyílván az ár sem utolsó de inkább fizetek többet minthogy szét legyen kókányolva.[ Szerkesztve ]
-
Geresics
addikt
hegylakok.hu - A legjobb oktatóvideó: három másodperc, három hiba…
Új hozzászólás Aktív témák
Rokon topikok:
• Robogó, kismotor
• Nagyrobogósok baráti topikja
• Elektromos autók - motorok
- PlayStation 5
- ZIDOO médialejátszók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Okos Otthon / Smart Home
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen SSD-t vegyek?