Új hozzászólás Aktív témák

  • Topiccsendőr

    addikt

    válasz csongi #110261 üzenetére

    Ez eleg tipusspecifikus dolog tud lenni. Az alsobb fordulatszam erolteteset egy topictag probalta ki az egyhengeres bmw jen, 100e feletti km futasteljesitmenynel nem nagyon akart emiatt szetesni. Lehet erezni a kisulyozatlansagot, es hogy hullamokban jon a nyomatek, de kis fojtoszelep allasnal nagyon kicsi a nyomatek is, mert rossz a hengertoltes, hiaba nyitod meg a fojtoszelepet, a hengertoltes kb ugyanolyan rossz marad. Viszont peldaul sornegynel fordulaton amit nem erzel, hogy akkora lendulete van mar a dugattyunak, hajtorudnak, hogy bizonyos fordulatszamon a benzin egese sem hoz energiat a rendszerbe, hanem akkor meg csak viszi. A gaz nyomas nem jelenik meg a hajtorudon, akkora tehetetlensege van a dugattyunak. Kesobb persze megjelenik, mint bevitel, hiszen nem forogna a motor, de nagyon extrem dolgok tortennek egy blokkban.
    Ilyenkor akkora nyomatekcsucsok vannak 180 fokos elekelesnel, ami miatt a kuplung szegecsei, a valto es minden a hajtaslancban joval nagyobb stressznek van kiteve, mint valaha egy traktoros uzemmodban.
    Ha dizel lenne a motor, vagy alacsony fordulatra belott turbos benzines, akkor lehetnenek gondok, amugy nem ugy nez ki, mintha ez lenne a rakfenejuk ezeknek.

    [ Szerkesztve ]

    Nem menekülsz a csendőrség elől.

Új hozzászólás Aktív témák