Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
I2oli
tag
Köszönöm a fejtágítást, az első hsz-t olvastam és a benne lévő cikkek legtöbbjét is.
Én se érzek nagy differenciákat közöttük és mivel azt elfelejtettem említeni, hogy egy Sata 2-es csatolóba lesz betolva, így ezzel is közelebb kerülnek sebességben az általam felsoroltak, mert a csatoló lesz pár esetben a szűk keresztmetszet.
Úgy érzem az intel lesz a befutó, mivel árban azzal jövök ki a legjobban
-
Bodor
veterán
válasz adidas4death #8800 üzenetére
Szerintem is jó, főleg ha jó árral párosul.
-
fero02
nagyúr
Hi all!
Segítséget kérnék, de előtte a kért adatokat közölném:
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá? Nincs konkrét elképzelés, szeretem a jó ár/érték arányú dolgokat, a használttól sem riadok meg (megbízható fórumtárs esetén).
2. Mekkora SSD-re van szükség? Csak rendszer menne róla, így elég a 64 Gb.
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Win7 és 8 (ha tudok majd "venni" valahol)
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó? Asztali, slim barebone.
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Intel H61 chipset-tel szerelt lappal.
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez? Nincs, sima 2.5" kell.
Köszönök minden tippet, segítséget.
-
pászka
tag
Sziaztok!
Felraktam a HD Sentinel-t és ezt írja a "C" meghajtómra:
"A lemez felületén található 79 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A szektorok javításának számából ítélve a lemez állapota több lépcsőben romlott.
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat."Szóval új vinyó kell de ha már újat veszek a c-nek gondolkodóba estem mi legyen.
Az alaplapom Gigabyte P55-UD4 a proci Intel(R) Core(TM) i5 CPU 750 @ 2.67GHz háttértárolónak van hely bőven. A C most 250 gigás amiből 70-et használok úgy hogy kb 2 éve raktam újra a gépet, és van rátelepítve néhány program is. Az op rendszer Win7.
E cikk http://logout.hu/cikk/milyen_ssd-t_vegyek/ajanlas.html alapján úgy látom hogy egy 120 gigás SSD jót tenne nekem és a gépemnek és egy sata 3-mas A-Data S511-re gondoltam. Az alaplap csak sata2-őt tud! És jó lenne hozzá egy beépülő keret is.
Kérdésem lenne hogy ezt megfelelően tudnám-e használni a gépemben valamint azt is olvastam a cikkben hogy képes legyen a a TRIM-re valamint a Marvell, és a Sandforce SSD vezérlők összeférhetetlenségét is vizsgálni kell.
Nos ezekhez nem értek de ha valaki ránézne az alaplapomra és konfigomra és elmondja a véleményét annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
adidas4death
aktív tag
-
Mankó
veterán
SSD-t kell ajánlanom egyik ismerős gépébe. Első körben 64 Gb-s Vertex 4-et ajánlottam, de nem tudják neki beszerezni, Agility 3-at ajánlottak, na de azt meg főképp ne.
Konfig: AMD A10-5800K + Asrockfm2a75pro4-m + 8gb ram, stb. Elég a 64 Gb-s is.
Mit ajánlotok az alábbiak közül?Transcend 64GB TS64GSSD720
Crucial 64GB CT064M4SSD2
Kingston SSDNow V300 60GBEsetleg más típus is jöhet.
-
N3gro
aktív tag
Szerintetek jó vásár egy Intel 120GB s330 SSD ~26e Ft.-ért? Olvastam ma hogy ajánlott lett, de az ár/telj, arányban nem vagyok biztos.
-
f.imi85
tag
Sziasztok!
SSD vasarlas elott allok (vagy gondolkodom rajta eleg eroteljesen). De nem tudom, milyen lenne. Az elso posztban nem igazan talaltam meg szamomra a valaszt, igy az ott elhangzott kerdesekre valaszolnek, hatha ugy tudok ajanlani valamit
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?Ezekre egyben reagalnek. 30k kornyeke (120/128gigas ssd-re gondoltam)
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Linux (Arch)4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó?
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Laptop, ThinkPad R61i, Sata1 1.5gbps. Amilyen lappal szereltek6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
Nem, a vinyo helyere menne, a benne levo vinyo pedig a 2nd hdd ultrabay caddybe kerul at.+1
Jelenleg egy hybrid hdd-ssdt hasznalok, egy 500G-s Seagate Momentus XT-t. Gondolom erdemes errol is valtani (4gb ssd cache van benne), erezheto lesz a sebessegkulonbseg igy is.Elore is koszi a segitseget!
-
Bodor
veterán
Szia!
E kettő jó lehet , árban és teljesítményben is.
KINGSTON 60GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/60G
A-DATA 64GB SATA3 2,5" Premier Pro SP900 ASP900S3-64GM-C(#8806) pászka: Jó lesz a lapodhoz az A-Data S511 is, de olcsóbban kijönnél egy
SAMSUNG 120GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7TD120BW , vagy
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G -al.(#8808) Mankó: Ezek közül a Crucial M4 -re egy szavazat. Nem is kell nála jobb.
(#8809) N3gro: Ha új, és 3 év garanciával adják, akkor jó ár, de ezt Te is meg tudtad volna nézni.
És még egy LINK
(#8810) f.imi85: A Seagate Momentus XT tesztjét olvasgatva nem vagyok benne biztos, hogy érdemes lenne SSD-re váltanod.
[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Sziasztok, elolvastam az első kommentet, de több választási lehetőségem is lenne. Légyszíves ajánljatok nekem ssd-t.
Ár 20-25e (minél olcsóbb annál jobb, de ha ez a minősés ár/érték rovására megy akkor nem a legfőbb szempont)
Windows 7-8-hoz kellene asztali gépbe (jelenleg Win8) Csak a rendszerhez szóval szerintem elég 60Gb.Alaplap MSI K9A2 Platinum V2 (MS-7376)
[ Szerkesztve ]
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
f.imi85
tag
Koszi a valaszt!
Igen, nem rossz a momentus xt (az enyem is 500 gigas, mint a tesztben). De az meg hozzatartozik a dologhoz, hogy az ssd-re menne a swap is. Es mivel 4G ram van a gepembe (tobb nem is mehet bele, tul regi model), gyakran elofordul, hogy a swaphez nyul a rendszerem. De ahogy ezt a cikket nezem, azert irasban/olvasasban az ocz jelentosen jobban teljesit.
Az, hogy egy jatek mennyi ido alatt indul el spec hidegen hagy A bootolasi ido jelenleg is eleg gyors (nem mertem meg le konkretan, de olyan 20 masodpercnel nem tobb).
Viszont esetleg VM eseten, sok tabbal futo bongeszo eseten, netbeans (ide) - neha ezek egyideju - futasakor ne akadjon be, ha mar swapbol olvas nehany dolgot
Igen tudom, a legegyszerubb az lenne, ha vennek egy uj gepet, de az sokkal koltsegesebb is, ha meg egyszer odajutok, az ssd meg abba is megfelelo lehet -
pászka
tag
Köszönöm válaszod igazából azért választottam azt mert az említett cikkben azt javasolták az elsők között, és szeretném ha jól működne.
AMD Ryzen 5 5600x // ASUS TUF GAMING B550M-E WIFI // ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 // G.Skill 32GB /3200 Aegis DDR4 RAM Kit (4x8GB) CL16 (F4-3200C16D-16GIS)
-
félisten
Ohó, micsoda visszutasíthatatlan ajánlat az aprón:
Samsung 120GB SATA3 2,5" Basic 840 SSD, új, bontatlan, 3 év gyári gariAsszem' erre én is benevezek!
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Jester01
veterán
válasz f.imi85 #8813 üzenetére
Ha linuxod van, akkor esetleg megpróbálhatod a swapot memóriába tömöríteni (zram). Pl. 2 giga megadásávál akár 6 giga összmemóriát is kaphatsz (némi lassulás árán, de erős procival még mindig sokkal jobb lesz mint akárha SSD-re swappolnál). Nekem is 4 giga ram van a gépemben (még), és jelen pillanatban kb. 800 mega swap van 300 megára összetömörítve a memóriában.
$ cat /sys/block/zram0/orig_data_size /sys/block/zram0/compr_data_size
859820032
302228602Jester
-
f.imi85
tag
válasz Jester01 #8818 üzenetére
Koszi a tippet, ennek utanaolvasok
Az eros proci alatt mit ertesz? (Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T7700 @ 2.40GHz - nalam egy ilyen ketyeg)Mindezektol fuggetlenul, milyen (sata1/sata2-es ami biztosan kompatibilis) ssd-t ajanlanatok/ajanlanal, ami ar/ertek aranyban jo, es a parametereknek megfelel?
Visszakanyarodva meg a Momentus XT-re:
most a hdparm-mal merve ennyit olvas:
Timing buffered disk reads: 322 MB in 3.01 seconds = 106.97 MB/sec (tobbszor futtatva olyan 105-108 korul mozog, egyszer volt csak 100mb) -
Jester01
veterán
válasz f.imi85 #8819 üzenetére
Első körben azt kellene megtudnod, hogy 9mm vagy 7mm magas SSD kell.
Ha swappolni akarsz rá, akkor a 840 basic-et nem ajánlanám mert lassan ír és ez olyan felhasználási eset lehet ahol ezt talán kijön.
A SATA1 dologra gugli azt köpte ki, hogy a BIOS direkt korlátozza az amúgy SATA2 hardvert, ezt szoftveresen (OS alatt) vagy módosított BIOS segítségével meg lehet kerülni.
Jester
-
Bodor
veterán
Lehet feljebb menni, az egyesben ajánlottakat átnézheted. Teljesítményben nem kapsz többet, maximum megbízhatóságban, mert az alábbi típusok már régebbi és bevált SSD-k.
Kicsit drágábban pl. Crucial M4, OCZ Vertex 3-4, Intel 330 vagy 520 , Corsair Force és GT az ajánlott.(#8815) pászka: Az ajánlott SSD-k mindegyike jól működik, azért ajánlott !
Nem azért van az Adata első helyen, mert az a legjobb ( nincs közöttük legjobb) , hanem azért mert ABC sorrendben van leírva az ajánlás.(#8812) .LnB: Szerintem olvasd el csak ennek az oldalnak az ajánlásait. Jó lesz bármelyik a lapodhoz.
Telepítésnél azonban figyelj oda az egyes hozzászólás erre vonatkozó cikkében leírt intelmekre. ( Magyarán System & Chipset Driver-t ne telepíts automatikusan, elég lesz a W7 drivere. )
(#8813) f.imi85: Figyelembe véve a körülményeket, és az igényeket , akkor én a CRUCIAL 128GB SATA3 2,5" m4 CT128M4SSD2-t ajánlanám. ( Fontos a D2 jelzés a típus végén, mert ez 9 mm magas, a D1 végű a slim, azaz 7 mm magas változat)
A kívánt árba belefér, jól teljesít tömöríthető és nem tömöríthető adatokkal is, vezérlője nem háklis semmire sem, ezért később is nyugodtan használható bármilyen gépben, és nem utolsó sorban ez egy bejáratott, tartós és megbízható típus.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok.
Valaki látott már Samsung 840 PRO-t 64 GB-os változatban, valamelyik magyar webáruházban?
-
félisten
válasz thomasvold #8824 üzenetére
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Bodor
veterán
Akkor a cikkemben már módosítva lett az ajánlás oldal, valahogy így nézne ki az egyesben is a módosítás.
Megnézitek?Nem csak az ajánlás témában is várok észrevételeket az egyes módosításával kapcsolatban.
Köszi!
(#8824) thomasvold: Én még csak külföldi oldalon láttam.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
Sziasztok!
Hamarosan szükségem lenne egy SSD-re. Asztali gép, sata II-es alaplapi csatlakozóval. Gondolva a jövőre, de az ésszerűséget szem előtt tartva, érdemes sata III-as verziót választani?
- windows 7 operációs rendszer
- 80-128GB közötti méret (60GB-os volt, de azt néha sikerült kinőni)
- jelenlegi alaplap: MSI 760GM-P21 (FX)
- elég szegényes keret: 20-25k
- csatlakozók, beépítőkeret nem szükséges[ Szerkesztve ]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Bodor
veterán
válasz albinolynx #8827 üzenetére
90 GB-os SSD nincs jó ár/érték arányban,ezért a jövőre tekintettel inkább 120 GB körüli SATA3-asokból érdemes választani. SATA2-esek sem olcsóbbak, sőt.
25K alatt az alábbi kettő az ajánlott:
KINGSTON 120GB SATA3 2,5" SSDNow V300 SV300S37A/120G
SAMSUNG 120GB SATA3 SSD 2,5" MZ-7TD120BWMindkettő jó lehet a lapodhoz.
Telepítéshez segítség: Windows 7 és 8 SSD-vel! Hogyan is?[ Szerkesztve ]
-
.LnB
titán
Amiket nézegettem a Samsung 840 120G tűnik a legjobb választásnak 21-23körül van. Más 120-asok közelébe sincsenek árba. A TLC chip kérdéses csak számomra. Ez döntő kérdés vagy lehet vagy nem?
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
kemcso
Ármester
Sziasztok,
kollégám cserélne SSD-t:
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá? 50-60?
2. Mekkora SSD-re van szükség? kb 256
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD? Win 7-8 esetleg Ubuntu
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó? Laptop, sata 2
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD? Acer, Intel 5 Series / 3400
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez? NemEzek közül választana első körben, de ha van jobb olcsóbban, akkor bármi jöhet
OCZ Agility 4 256GB
OCZ Vertex 3 240GB
OCZ Vertex 4 256GB
Samsung 840 Basic 250GB (MZ-7TD250BWA fő kérdés az, hogy a jelenleg használt KINGSTON SVP100S296G SSD-t érdemes-e lecserélni egy újra? (ha már csere, akkor méretnövelés is).
Sok szekvenciális olvasás történik az oprendszer betöltésén kívül.köszi
-
.LnB
titán
Igen utólag figyeltem fel erre a 120as modelre. Ár/méret szempontjából nagyon szímpatikus. Azt a tanácsot kaptam, hogy a 60-64 kevés lesz. Szóval ez tűnik nekem a legjobb választásnak, csak a TLC volt kérdéses.
-
dchard
veterán
Ha most mSATA van benne érdemes lehet maradni ennél a voalnál, így a benne lévő 2,5"-os lemezhely megamaradhat normál HDD-nek adattárolásra.
Ha erre nicns igény akkor olcsóbb ha sima SSD-t vesz, nagyobb a választék is.
Szekvenciális olvasásban jó a Samu 840 basic is és mivel az a legolcsóbb így adja magát. Ráadásul az írási képessége a 250-esnek már nem olyan szerány mint a 120-asnak szóval ez jó választás lehet, és még marad is pénze
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
choler.
tag
Sziasztok!
SSD vásárlásban kérnék tanácsot;
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
12-20K
2. Mekkora SSD-re van szükség?
60-120GB
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
Win7 32bit
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII vagy SATA3 a csatlakozó?
Laptop: Acer Aspire 5720,
szerintem Sata1 de olvastam már Sata 2-t is a neten.
Most Sata 1-en megy egy thosiba vinyóval..
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
Acer Nettiling (uPGA-478) Intel G M965 a chipset
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?
9.5cm vastag HDD van most bent azon van keret ha az jó...
Köszönöm előre is![ Szerkesztve ]
-
csobanandras
tag
Üdv!
Van a laptopomba egy Western Digital Scorpio Blue 1 Tb hdd ami elvileg 9.5 mm magasságú.
Belemegy a helyére 7mm es ssd vagy csak az ugyanakkora? -
0805
tag
Sziasztok.
Samsung vagy Intel a jobb választás 120Gb-osból??
Samsung 120GB MZ-7TD120BW
Intel 120GB s330 SSDSC2CT120A3K5
Köszi
-
Qru
MODERÁTOR
-
bgabi1
aktív tag
Üdv. Mindenkinek!
Szeretnék egy kis segítséget kérni leendő SSD-m kiválsztásához, amennyiben lehetséges.
Természetesen elolvastam az elején azt a mindenre kiterjedő részletes tájékoztatót, amelyet nagyjából meg is értettem, de leginkább annak örülnék, ha valaki szakértő konkrétan ajánlana számomra egy típust.Ráfordítandó összeg 50-70000 Ft
Méret, (tárolókapacitás) 240-256 GB
Operációs rendszer Windows 8 64 bit
Alaplap típusát nem találom, helyette a gépem típusa
ASUS ROG G75 VX T4097H Laptop
I7 3630QM GTX 670 MX 8GB DDR
Csak gondolom, hogy SATA3
9.5 ös férőhely van benne egy beépítő kerettelA gépben üzemelt már egy CorsairForce 120 GB SSD, amit ugyan nem sokáig használtam, de
abszolút meg voltam elégedve a teljesítményével. Most bővítenék eggyel nagyobbra.Amire kell, az komolyabb játékok és amatőr szinten videovágás, szerkesztés.
Amiket eddig nézegettem, az OCZ Vector, OCZ Vertex 4, CorsairForce GT természetesen 240-256 os.Mindettől függetlenül várnék egy ajánlatot olyantól, aki szakember ebben a témában.
Megbízhatóság, stabil működés, esetleg hosszabb garancia és nem utolsó sorban a gyorsaság, mint fő szempontok számomra.Előre is köszönöm a fáradozást annak, aki feldolgozza eme kérésemet, kérdésemet!
[ Szerkesztve ]
-
kukulec
őstag
hi, cimborám egy Crucial 256GB M4-et nézett ki magának. az anandtech azonban nincs elájulva tőle, inkább a samu 840-et ajánlják. ti mit ajánlotok?
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
kukulec
őstag
laptopba szerelhetőség is számít
Luxman L-507ux II, Primare i22, Yamaha A-S801 // Pro-Ject Dac Box S2, SMSL SU-9 PRO // Elac Vela 408, Elac FS 147, Q Acoustics 3030i
-
Bodor
veterán
Szerintem olyan minimális, hogy csak emiatt nem érdemes váltani.
(#8839) choler: Samsung 840 Basic 120 Gb jó lesz a laposodba neked is.
Az imént linkelt 21K-s helyen meg még bele is fér kb. az árba.(#8845) bgabi1: Az az igazság, hogy mindhárom igen jó SSD. Vertex 4 és Corsair Force GT-re azért egy-egy szavazat, mert már kiforrottabb a firmware-jük, és talán olcsóbbak is mint a Vector, ami még túl új az ajánláshoz.
(#8847) kukulec:Crucial-re teszem a voksom, laptopba is jó a megfelelő típusszámú példány.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest