Hirdetés
- PlayStation 5
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Elite: Dangerous
- Elden Ring
- Nintendo Switch
- Magic: The Gathering Arena
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- World of Tanks - MMO
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz margithid #8399 üzenetére
Ugyanez az eljárás 840-nél is, annyi különbséggel, hogy
1. 3.2-es Magician-t kell használnod (W8 alatt W7 kompatibilis módban kell telepíteni)
2. Más a neve a FW fájlnakjeni
Nem kell másik OS[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
margithid
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8401 üzenetére
Ha nem jelent sokat ez a firmware frissítés akkor lehe tkihegyom inkább...
Minden klappol a gépemen maúgy. -
félisten
válasz margithid #8402 üzenetére
Miért, most mi a verziója a FW-nek? (Amúgy meg ha nem a legújabb, akkor célszerű felrakni, ugyanis a 840-eseken egy TRIM-et érintő új módosítást alkalmaztak, csak valamiért nem jött össze a dolog, az új FW-ben visszaálltak a 830-nál is alkalmazott eljáráshoz. Ilyet meg csak akkor tesz egy cég, ha tényleg valami nem kóser)
A válaszodat és az esetleges további kérdéseket(mivel már van SSD-d), ebben a topiban várjuk.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
PumpkinSeed
addikt
Van egy MSI CX600-as notebookom, szeretnék bele SSD-t venni újonnan. SATA kivezetés-e van. Mit ajánlotok? 120GB-osat szeretnék.
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
félisten
2 külön dologról írsz. Amiről most tettél említést, az a meghajtó belső gyorsítótára és az nem tiltható, pontosabban igen ritkán támogatják az eszközök (SSD-nél nem is találkoztam ilyennel, HDD-knél pl az IBM üzleti kategóriájú HDD-i (15000RPM) közül van 1-2, amiben tiltható a belső gyorsítótár használata)
Szóval a korábbi hozzászólásodat figyelembe véve: nagyon régi SSD-knél lehet teljesítménynövelő hatása, manapság ismert meghajtóknál nincs jelentősége (áramkimaradás, bugos BIOS energiavezérlés, driverek, speciális de rosszul működő energiasémák használata stb révén csak negatív hatása lehet)
-
jockas
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #8406 üzenetére
Akkor ez a része még nem volt tiszta...köszönöm a helyreigazítást!
Szóval nem fog csökkenni a sebesség, ha kikapcsolom a Windows gyorsítótárát, viszont biztonságosabb a működése. Köszönöm a választ!
-
törölt tag
Sziasztok!
Némi jótanácsot seretnék kérni tőletek! Szeretnék vásárolni egy 120Gb Sata3 SSD meghajtót. Nézegettem a Samsungokat és még jó pár típust. A samung elég jó ár/érték arány csak az a 130Mb/s írási sebesség szúrja a szemem a többihez képest pl. OCZ Vertex 4.
A gép amiben használnám egy HTPC lenne.
István
-
fenergie84
addikt
Erről mi a véleményetek: Premier Pro SP900 SSD 64gb?
Lehet, h csak erre tudom kicseréltetni garban a régit... -
Balage76
senior tag
válasz #58984960 #8408 üzenetére
Nem fogsz különbséget észrevenni, a Vertex 4-el szemben, főleg ha végiggondolod, hogy hogyan "juttatod" el a fájlokat a HTPC-re (ez az ahol számít az írási sebesség):
- helyi torrent -> lényegtelen, net korlát van
- LAN másolás másik gépről -> lényegtelen, még a gigabit is kevés
- USB 2.0, 3.0 -> a 2.0 max 25MB/sec, a 3.0-nál a csatlakoztatott eszköz olvasási sebességétől függ, ez jellemzően 2,5"-os vinyó ahol 80MB/sec körül van a max, itt is lényegtelen. -
Bodor
veterán
válasz fenergie84 #8409 üzenetére
Szerintem nyugodtan belemehetsz, nem hallottam, hogy gond lenne vele.
-
PumpkinSeed
addikt
"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán
-
Bodor
veterán
válasz PumpkinSeed #8413 üzenetére
Én a legolcsóbbat venném meg az egyesben ajánlottak közül!
-
DonThomasino
veterán
Úgy alakult lenne egy jó üzlet.
ocz 2.5 sata 64gb agility 4 jónak mondható?
Érdemes e használtan SSD t venni, számít e ezeknél hogy használt vagy sem?
SSD szűz vagyok.[ Szerkesztve ]
" I'm going to make him an offer he can't refuse."
-
Irmscher 353
aktív tag
Sziasztok!
A tanácsotokat szeretném kérni. Szeretnék egy 64Gb körüli SSD-t venni a gépembe, mert a mostani 32GB-osat kinőttem. A maximum ár amennyit rászánnék a dologra, az olyan 18 ezer Ft.
Jelenleg Win7-el használom a mostani SSD-m, a következőt is ezzel használnám.
Asztali gépbe kellene, ami jelenleg egy Asus P5B-n alapszik (Sata), de idővel lehet változna a kiépítés.Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
Fecogame
veterán
Erről az SSD-ről vélemény? Megbízható?
Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak
-
Bodor
veterán
válasz DonThomasino #8418 üzenetére
Agility 4 nem annyira régi típus, biztosan nincs nagyon leharcolva. Kérj róla Hard Disk Sentinel és SSD life képet, illetve nem mindegy, hogy hány hó garancia van rá. Egyébként ajánlott típus, ha jó áron van, akkor vehető.
(#8419) Irmscher 353: Talán ez jó lenne árban is, de érdemes körülnézni az aprón is, mert most nagyon fent vannak az SSD árak. Vagy ez. Egyes hozzászólásban vannak az ajánlottak.
(#8420) Fecogame: Nem igazán ismert , én nem tudok itthoni tapasztalatokról, de ettől még lehet jó.
-
Bodor
veterán
válasz DonThomasino #8422 üzenetére
14 K jó érte. Kérj róla Hard Disk Sentinel és SSD life képet...
(#8423) fenergie84: KB. fél éves lehet a típus, tulajdonképpen olyan, mit egy OCZ Vertex 3, és társai.
[ Szerkesztve ]
-
Bodor
veterán
válasz fenergie84 #8425 üzenetére
Ahogy már a (#8412)-esben is mondtam, igen!
-
ubid
senior tag
Sziasztok.
Egy pár napja ajánlottátok nekem a Samsung 840-es SSD-t.Egy Dell Inspiron N5010 -es laptopba akartam belerakni, amibe elvileg Intel HM57 típusú alaplap van,( amin egy Core i3-as proci van ), amit ha jól láttam nem támogatja a SATA3-at.
Másik dolog, hogy ha nincs Sata3-am akkor az SSD is csak fele sebességet visz.
Ez mennyire igaz?Valamint ez az alaplap tényleg nem támogatja a SATA3-at?
-.-
-
csabika0001
senior tag
Sziasztok SSD vétel előtt állok nincsen tapasztalatom nem volt még SSD-m.
KB 25e forint magasságában nézelődtem de mindenképpen 120GB osat szeretnék. Hogy minden klappoljon menne rá egy rendszer alap progik és egy játé ez kb 50-60GB helyet emészt fel nálam.
Azt nem tudom mennyire szabad telerakni mindenki mást mond.
Ebben az árban nézegettem egy SAMSUNG MZ-7TD120BW ,Sandisk SDSSDP-128G-G25 ,Kingston SSDNow V300 .
Alaplapom Gigabyte 990FXA-UD3[ Szerkesztve ]
-
csabika0001
senior tag
válasz csabika0001 #8430 üzenetére
Olvasva a hozzászólásokat a Samsung tűnik jó választásnak. Esetleg valaki ellene?
-
Ribi
nagyúr
Fele sebesség baromság.
A maximum sebesség van korlátozva kb 270MB/sec-re.
Írni amúgy sem tud annyival, csak az olvasás van korlátozva emiatt, de ezt észrevenni úgysem fogod.
Ahogy én látom maga a HM57 chipset támogatja a SATA3-at. De hogy maga a laptop támogatja-e?csabika0001: Samu jó, abban elvieg amúgy is van 8G foglalva eleve, tehát nem sok helyet kell hagyni pluszban.
ui.: Samuval szokott a legkevesebb gond lenni, de kompatibilitást nem vágom.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
Ha az a laptopban a chipset, akkor nincs más választása... persze AHCI drivert telepíteni kell, ha még nem tetted meg.
Megnyugtatlak: otthon "régi" 64 GB sata 2 SSD vs. céges új 128 GB sata 3 SSD a sebességben érzetre SEMMIT, de SEMMIT nem jelent. Igaz nem játszom, dolgozom rajta.Minap "betelt": egy molinó tervezésekor bő 70 GB scratchdisket kreált a PS SSD-re... hehe. Nem engedte menteni sem, HDD-re kellett átrakni a ~2 GB-os PSB-t.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy Eladó Roccat, GoSund, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
félisten
A HM57 chipset valóban nem támogatja a SATA3-t (6Gb/s-t), csak a SATA2-t, ergo a max írási/olvasási sebesség 300MB/s lehet. Rendszermeghajtóként viszont nem fogsz észrevenni különbséget sata3-hoz képest.
Emlékeztem, hogy egy másik topikban olvastam már a Dell 5010 és Samsung 840 kapcsán valamiről, így belinkelem, mert megkerestem. [link]
Ezt nem elrettentésnek szánom, mert több dolog is lehet
1. Valóban egy hibás Samsung példányról van szó (Samsung SSD-kre ez tipikusan jellemző, hogy ha hibás a példány, akkor teljesen döglött, nem látja a BIOS vagy pár indítást követően végérvényesen eltűnik)2. User error kategória, mert népbetegség a laposokba különböző hardverelemeket cserélni úgy, hogy az aksit nem szedik ki belőle, mondván minek
3. 7mm-es SSD révén fontos, hogy rendesen legyen rögzítve az SSD, és simán/megfelelően csatlakozzon. Szintén sajnos gyakori user error, amikor csak úgy "natúr" nyomják bele az SSD-t a laposba, sokszor megfeszítik a SATA adat- és tápcsatlakozókat és kivételnél is ugyanezt játsszák el. Ilyenkor sajnos benne van a pakliban, hogy elpattan a csatlakozó, többet ezért nem használható az SSD. (Linkben ez nem állhatott elő, mert beépítőkeretet használtak, pusztán csak megjegyeztem, hogy ilyen is van)
Mindezek ellenére én nem látom okát, hogy ne működne a Samsung 840-es a Dell N5010-es laposba, de azért nézz körbe alaposan neten, hátha lehet még találni olyan beszámolót, ami megegyezik a linkeltel, akkor ugyanis valóban megfontolandó a Samsung 840 vásárlása ebbe a laposba.
[ Szerkesztve ]
-
Ribi
nagyúr
válasz Fire/SOUL/CD #8438 üzenetére
Itt eléggé azt írják, hogy támogatja.
Ahh
Az új sorban lévő Gb/s-t valahogy skippelte az agyam.Én is (és még sokan) Sata2-es gépben használom a Sata3-as SSD-t és direkt szoktam nézni, hogy mikor van maxon a winyó terheltség.
Eddig 2 alkalommal láttam ilyet fél év alatt.[ Szerkesztve ]
-
félisten
SATA 3Gb/s az a SATA2
Jelölések (némelyik nem standard, de gyakran így használják)
SATA I - SATA1 - SATA150 - SATA 1,5Gb/s
SATA II - SATA2 - SATA300 - SATA 3Gb/s
SATA III - SATA3 - SATA600 - SATA 6Gb/sSzerk
Igen, a Gb/s elhagyása kevert meg.[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
Néztem egy OCZ Vertex Plus R2 120GB-osat vélemények?
-
félisten
válasz PumpkinSeed #8442 üzenetére
Attól függ mennyiért tudsz hozzájutni(és milyen konfigban használnád és mire), mert ha új áron olyan 35K körül, akkor én biztosan nem venném meg, mert olcsóbban is vannak ekkora kapacitású, SATA3-as és szvsz jobb SSD-k.
[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #8443 üzenetére
Laptopban szeretném SATA-s kivezetésről. Mit ajánlanál erre amúgy? Számít az, hogy újonnan vásároljam.
-
félisten
válasz PumpkinSeed #8444 üzenetére
A laptop pontos típusa sokat segítene...
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #8445 üzenetére
MSI CX600-as laptop
-
félisten
válasz PumpkinSeed #8446 üzenetére
Na ez már döfi, a varázslatos SiS chipset okán. Hát úgy alapból Sandforce-osak kerülendőek (egy adata és egy kingston-t nem tudtam benne működésre bírni ilyen chipsetes másik MSI laposon).
Én amondó vagyok, hogy egy ilyen:
Crucial M4 - Guaranteed-compatible with the MSI (Micro Star) CX600 jobb választás lenne.
Arra ügyelj, hogy a linkelt példány 9,5mm magas, nem pedig 7mmm, mint amit manapság gyakrabban árulnak. Ha a laposodban egy keretbe lehet becsavarozni az SSD-t(elnézést, de ez már nem rémlik), akkor nem gond ha 7mm-es is.[ Szerkesztve ]
-
PumpkinSeed
addikt
válasz Fire/SOUL/CD #8447 üzenetére
Elvben úgy van, hogy leszedem a fedlapot és ott van beillesztve, de plusz 2,7mm miatt el fog az férni laposban? És Magyarországon hol lehet ilyet kapni?
-
félisten
válasz PumpkinSeed #8448 üzenetére
Abban a laposban biztos lehetsz, hogy jelenleg is 9,5mm magas HDD van, nem 7mm-es, ergo egy 9,5mm magas SSD problémamentesen beszerelhető. Típusjelzésnél az SSD2-t kell figyelni, az a 9,5mm magas jelölése: bővebben
ITT forintra azonos a 7 és 9,5mm magas Crucial M4-ek árai
(lehet találni olcsóbb webshopot is talán (ami 3év gart ad), de ezt azért linkeltem, mert 7 és 9,5mm magas is kapható/rendelhető)[ Szerkesztve ]
-
csabika0001
senior tag
Nah megvettem egy Samu MZ-7TD120BW .
Mire való ez a data migration szoftver ? Azt írja az útmutatója ezt használjam. Telepítés előtt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest