Új hozzászólás Aktív témák

  • Zlin50

    senior tag

    Sziasztok!
    Segítséget kérnék...
    Az M2 SSD -vel kapcsolatban lenne kérdésem. Az összefoglaló és a hivatkozott cikkek alapján még nem tudtam eligazodni hogy az NGFF és NVMe esetén melyik SSD mivel kompatibilis. Van olyan PCI-e kártya amin olyan csatlakozó van ami NGFF és PCI-e támogatást is ad, vagy külön vannak. Azt viszont nem tudom hogy miből állapítható meg hogy az SSD esetleg kompatibilis mindkettővel vagy csak valamelyikkel. (melyik típus univerzális akár)
    Hogyan lehet azt megállapítani hogy mi mivel kompatibilis? Azt még sikerült megtudni , hogy az alaplapi támogatás is szükséges, na meg rendszer, de azt olvastam Win7-re hogy támogatja.

    Ebből adódóan az is kérdés volna, hogy ha van egy 775-ös alaplapom (P5Q Deluxe) aminek a leírása szerint PCI-e 2.0 támogatása van, akkor hogyan lehet összehozni hogy az NVMe használható legyen rajta, ha egyáltalán lehetséges? Van egy PCIe 8x és egy 4x módot támogató foglalat is rajta a leírása szerint. A BIOS-ban jelenleg AHCI beállítás lehetséges Raid mellett, az utóbbiról azt olvastam hogy az nem alkalmas, az AHCI pedig csak legfeljebb SATA sebességet ad. Ha van valaki aki ilyen alaplappal rendelkzik és alkalmassá tudta tenni kérném a segítségét..
    Ezek alapján tudnék eljutni oda hogy milyen SSD-t vegyek....

    [ Szerkesztve ]

    "HA-SIA, HA-SIB, HA-SIC ... AEROTRIGA forever"

Új hozzászólás Aktív témák