Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
XuChi
addikt
Sziasztok. Szeretnék ssd-t cserélni. Ami nekem fontos: élettartam, sebesség, 256gb kapacitás. Rendszernek és a játékaimnak kellene. Mit vegyek ??
-
-
atila4
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy ssd-t venni max 15 ezer Ft-ért.Gépem jelenleg:
Asrock B75 Pro3
Intel G2030-as processzor (ez később cserélve lesz i5-re)
Corsair 4gb ram 1600 MhzEhhez a géphez melyik a legjobb ilyen árban?
Windows 8-at fogok használni.
Windows 11 / Galaxy S24+ / Asus ROG
-
rongyi
aktív tag
Értem. Akkor felteszem máshogy a kérdést: Te milyen SSD-t ajánlasz, ami legalább 160-as, van rá legalább 5 év garancia, tartós, megbízható és 50 ezer Ft környékén mozog az ára?
Az összefoglalót pedig bevallom őszintén csak átfutottam, ha ezzel bűnt követtem el, akkor elnézést kérek. Viszont ezt a stílust, amit te képviselsz nem szeretem. Elég lett volna írnod pár típust és elkerültük volna ezt a kellemetlen szituációt
-
Bodor
veterán
válasz rongyi #14057 üzenetére
Idézet az összefoglalóból:
Ajánlás
Windows 7 és 8-hoz
Azok a típusok, melyre nem 3, hanem 5 év garanciát vállal a gyártó, alá vannak húzva!
ADATA S511 Premier Pro SP600, SP900, XPG SX900, SX910(MLC)
Adata Premier Pro SP300 (MLC mSata ! )
Adata XPG SX300 (MLC mSata ! )
Corsair Force 3 és GT Corsair Force GS, Neutron és Neutron GTX (MLC)
Crucial M4 (MLC)
Crucial V4 (MLC)
Crucial M4 (MLC mSata! )
Intel 330, 335 és 520-as sorozat (MLC)
Intel 525 (MLC mSata ! )
Kingston HyperX, HyperX 3K, KC300 és a V+200-as, V300-as sorozata (MLC)
OCZ Agility 4 (MLC)
OCZ Vertex 3 Vertex 3 Max IOPS és Vertex 4 (MLC)
OCZ Vector (MLC)
Plextor M5 Pro (MLC)
Plextor M5M (MLC mSata ! )
Samsung 470 *** és 830 *** sorozat (MLC)
Samsung 840 Basic (TLC)
Samsung 840 EVO (TLC)
Samsung 840 Pro (MLC)Azt, hogy most melyik típus mennyibe kerül, illetve kikeresni azt a boltot, ahol a legolcsóbb és elérhető számodra, sajnos nincs időm megnézni, ezért elnézésedet kérem!
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kérlek ne sértődj meg,véletlenül sem szeretnék megbántani senkit,és vitát meg végképp nem akarok kezdeni! De azért van némi igaza... Főleg ha megnézzük hogy mi a neve a topiknak! "milyen SSD-t vegyek?" Ha itt nem teheti fel a kérdését akkor hol tegye meg? Én is itt kérdeztem,és kaptam is segítséget. Nem mindenki érti ezt a témát. Csak annyi,hogy ha irritál az ilyen kérdés,akkor ne válaszolj rá! Majd válaszol valaki más ha akar.
-
Bodor
veterán
válasz #77081088 #14065 üzenetére
Nem sértődök meg, de akkor neked is elmagyarázom az álláspontomat.
Nem az irritál, hogy kérdeznek, hanem az zavar, hogy van egy konkrét ajánlás, és képtelenek elolvasni az emberek. Tehát egy ilyen általános kérdésre, hogy mit vegyek, mondjuk ennyi meg ennyiért, nem tudok mást tenni, mint visszakérdezni, hogy milyen alaplap, mekkora SSD , akar-e többet kiadni az 5 év garira, és már el is kezdődött a végeláthatatlan kérdezz felelek játék, aminek az elkerülése miatt már többször is átírtam az összefoglalót, és benne a konkrét ajánlást is. Arról nem beszélve, hogy nagyon sokan vannak, akik nem lusták elolvasni, és az összefoglaló végén található , alábbi kérésnek megfelelően írnak a topikba.
Szerinted ez olyan nagy kérés?
Pláne, amikor felhívom rá a figyelmet, és akkor sem olvassa el az illető...
Kérés:
Ha ezt a hozzászólást és a benne lévő hivatkozásokon lévő cikkeket elolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
1. Mennyi az a minimum/maximum ár amennyit szánsz rá?
2. Mekkora SSD-re van szükség?
3. Milyen operációs rendszerhez lesz az SSD?
4. Asztali gép vagy laptop, IDE, SATAII , SATA3 vagy mSata a csatlakozó?
5. Pontosan milyen alaplappal lesz használva az SSD?
6. Szükség van-e feltétlenül beépítő keretre és egyéb kellékekre az SSD-hez?Sokan szabadidejüket erre áldozva segítik a másikakat a fórumon, ezért jogos kérés, ha ezt a segítséget bárki igénybe szeretné venni, akkor tegye azt egy kicsit felkészülten. Köszönjük!
[ Szerkesztve ]
-
Buster17
addikt
Hali!
Legolcsóbb 64gb-os ssd win7/8 -nak mik vannak? Hogy mondjak egy árat akkor olyan 10-16 körül. -
LowNo1sE
csendes tag
Sziasztok!
.
Kinéztem magamnak a Kingston KC300 120GB-os SSD-jét. Elolvasva a topik elején írottakat az ASMedia SATA vezérlőjéről, az a kérdés merült fel bennem, hogy jól fog-e működni az SSD a rendszeremben?Az alaplap dokumentációjában az alábbiakat írják: 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by ASMedia ASM1061, support NCQ, AHCI and Hot Plug functions.
A lapom: ASRock H77 Pro4/MVP,
Win7 64bit az op. rendszer.Szerintetek lesz gondom vele?
A választ előre is köszönöm!
Ja és még egy kérdés: látom, hogy van az üzletekben SATA III kábel. A régebbi SATA kábel nem ugyanolyan jó?
[ Szerkesztve ]
A sün egy nagyon makacs madár. Nem akar repülni, csak ha belerúgok...
-
Zola007
veterán
válasz LowNo1sE #14068 üzenetére
tesztelték több helyen is, nincs különbség sata kábelek között sebességben
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Bodor
veterán
válasz LowNo1sE #14068 üzenetére
Van azon a lapon az Asmedia SATA 3-as vezérlőn kívül más is, erre kösd a KC300-at, és akkor nem lesz gond.
- 2 x SATA3 6.0 Gb/s connectors by Intel® H77(#14067) Buster17: Összefoglalóban vannak az ajánlott típusok, árakat azok szerint tudsz nézni a neten.
[ Szerkesztve ]
-
anytime
őstag
Sziasztok!
Tervezek venni egy ilyen HDD-t (vagy valami hasonlót).
A kérdésem az lenne, hogy az 5V mellett milyen max. feszültséget kaphat? Azért kérdem, mert a TV-hez közvetlenül lenne csatlakoztatva, amelynek két USB bemenete van.
Az egyik 5V; 0,5A, a másik 5V; 1A.
Előre is köszönöm.
Üdv:
A -
baluka26
nagyúr
120/128 gigás SSD, fontos a rázkódásvédelem, EliteBook 8470p-be lenne!
Mi ajánlott?[ Szerkesztve ]
They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska
-
MiklosSaS
nagyúr
Volna egy kerdesem, jatekokhoz erdemes egy 7200 rot/min-es HDD-ot lecserelni egy SSD-re vagy nem hoz erezheto gyorsulast ? Jelenleg az OP-rendszer es a munka egy 256 gb Vertex 4-en van, es a jatekok pedig egy WD Blue hdd-on.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
-
Rocko66
aktív tag
Sziasztok!
Az alábbi SSD helyett :- Kingston 120GB SSD KC300 Series (SKC300S37A/120G) csak ilyet tudok beszerezni: - SAMSUNG 2,5" 840 EVO BASIC 120GB SATA3 1-2 napon belül.
A Kingston-ra várni kell 4-5 napot.
Megéri várni addig? Vagy jó lesz a samsung is?
Köszi előre is! -
afrojack1
senior tag
Hali!!
A rendszernek elég egy 60gb-os ssd? xp-re chrome stb alap dolgok.
És milyet ajánlotok?SC: Herczku_Death
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Rocko66 #14089 üzenetére
Várd meg a Kingston-t, sokkal jobban jársz azzal.
mod:
afrojack1: Igen, ha csak a rendszer megy rá akkor elférsz rajta (úgy számolj, hogy kb 55-56GB marad üresen formázás után, a hosszabb élettartam miatt nem árt 10%-on üres hagyni minidig szóval kb 50GB hasznos területtel gazdálkodhatsz ami azért elég szokott lenni).
Kingston V300 vagy ami még jobb az a KC300 pl. De amik a téma összefoglalóban bennt vannak az ajánlottak közül azzokkal egyikkel sem fogsz mellé.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
martin555
aktív tag
tisztelt szakik!
36 éves vén fejjel beújítottam SSD-re, én időmben floppyztunk meg vinyó, annak a lelkivilágát kissé ismerem (fehérvári IBM gyár, sötöbö, HD sentinel + társai)
na, fél éve benn van a (szutyok) asrock N68-S alaplapban win7 32 bit alatt a KINGSTON 60 GB SSDNOW 300 "V" (SV300S37A/60G) és, a parancssori trim funkció ellenőrzó azt mondja, hogy (FSUTIL feature query bla bla) hogy van trim, biosnak nyilván gőze sincs róla, és a legujabb HD sentinel pedig azt írja hogy teljesítmény 80%, trim funkció támogatott, de nem aktiv.
tipp? hogy ellenőrizzem? hogy állitsam be? hagyjam?
(zárójeles utsó kérdés: hogy veszem észre majd ha kezd elöregedni a SSD? lassul, smart errort dob a bios, win7 szól valamit, néha HD sentinel futtatni, egyéb? egyik napról a másikra lesz, egy váratlan hétfő reggelen, vagy szép lassan?
köszi
POCO X3 NFC, 64 és 128 GB, NO ROOT
-
borix
őstag
Samsung 840 EVO 120gb
Kingston V300 120gbNálam az olvasási sebesség számítana igazán nem az írási amiben a Samsung jobb.
Vélemény a v300 milyen téren éri meg jobban? -
borix
őstag
Régebbi alaplapoknál,hogy lehet megnézni ssd vásárlása előtt,hogy támogatja e a TRIM-et?
-
félisten
Alaplapnak semmi köze hozzá. OS, SSD és IDE vagy AHCI driver kérdése a dolog.
Windows 7 vagy újabb OS támogatja a TRIM parancs küldését (Vista és XP nem). a jelenkori SSD-k kivétel nélkül támogatják a TRIM-t, az OS-k(W7 vagy újabb) alap IDE és AHCI drivere is támogatja a TRIM parancsot.[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Köszönöm a türelmeteket, megszületett egy megoldás. A Flash topik a továbbiakban SSD kibeszélő néven fog tovább futni, így ott szabadabban lehet az SSD-ket kibeszélni, megosztani pozitívumot és negatívumot is.
Itt most elég sok hsz szüleletett, ami jobb lett volna oda. Ezeket már nem bolygatom, maradni fog, de kérek mindenkit, (a topik tisztasága miatt) hogy ezeket oda írjuk be ha lehet, vagy onnan linkeljük ide ha nagyon muszáj.
Köszi
[ Szerkesztve ]
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Milyen SSD-t vegyek?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Új bontatlan Sandisk Ultra 3d SSD 4TB és Samsung 2.5 870 Evo 500GB SATA3 + Sandisk Extreme Portable
- WD RED SA500 SATA 2TB
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Hűtőbordával - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Hibátlan - Western Digital WD Red SA500 1TB 2.5" SATA SSD
- 256GB Western Digital Nvme SSDk eladóak! 1 év Jótálással! Számla!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest