Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CactuS

    Arcképgyáros

    Sziasztok!

    Kb egy éve - lehet több is - boldog tulajdonosa vagyok egy OCZ Vertex 3-nak. Nem vagyok egy nagy SSD guru, itt olvasgattam, kaptam tanácsot és megvettem. A mai napig semmi gondom nincsen vele, ma volt az első firmware upgrade-em (2.2 > 2.25), hibátlanul megy. Az ok amiért írok, hogy édesapám is szeretné egy kicsit megújítani a gépét, egy SSD személyében. Nem egy nagy gép egy régebbi P IV, Sata II, ha jól emlékszem. Oprendszer W7, AutoCADen kívül max csak böngészőt használ.

    A problémám ott kezdődik, hogy próbáltam neki is egy - az enyémhez hasonló - Vertex-et nézni, 120 Gb bőven elég. Árban viszonyt egyáltalán nem találtam jókat - emlékeim szerint én 25.000 Ft körül vettem, most meg Vertex 3-ast 33-35.000 Ft körül látok -. Árgépen nézve a 20-25.000 Ft-os kategóriában Samsung SSD 840 van, ami - ha jól olvastam TLCs, tehát kevesebbet bír -, illetve Kingstone V300 van, ami pedig nincs az ajánlottak között (illetve félig ott van).

    A fentieket figyelembe véve tudnátok javasolni egy olyan változatot, amit nem feltétlenül kell firmware frissítéssel kezdeni? Kétlem, hogy édesapám grafikonokat nézegetne, hogy milyen teszten milyen sebességet érne el, azt sokkal jobban értékelné, ha kibírná a 3 (vagy több) évet, probléma nélkül. Ezért is próbálnék MLCs változatot keresni, nem pedig TLCset.

    A segítséget előre is köszönöm.

    Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin

Új hozzászólás Aktív témák