Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kezdő vagyok, szeretnék projektort vásárolni, tudnátok segíteni?
Természetesen! Mindenképp olvasd végig ezt az összefoglalót és ha úgy érzed, hogy nem kapod meg a válaszod, akkor tedd fel a kérdésed nyugodtan!
Ami mindenképp fontos lesz tudnunk ahhoz, hogy segítsünk:
- mire szeretnéd használni a projektort (pl.: házimozi, iskolai célok, prezentációk, csak videó, főleg állóképek (bemutatók)),
- mire szeretnél vetíteni,
- mekkora méretű képet szeretnél vetíteni, illetve milyen távolságból néznéd azt,
- mekkora a szoba,
- van-e korlátozás arra, hogy hol helyeznéd el a projektort (plafonról, vagy asztalról esetleg a szoba másik végéből szeretnél egy polcról vetíteni),
- mennyit szeretnél rá költeni (cég esetén ha kell számla, akkor nettó vagy bruttó árról beszélünk-e?),
- mennyire világos/sötét a szoba/terem/iroda.
A topik általánosságban foglalkozik mindenféle vetítővel és ahhoz kapcsolódó kiegészítőkkel és megoldásokkal (üzleti, low budget projektorok, falra vetítés stb.).
Kínai olcsó projektorok kapcsán: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hobbbyt
őstag
válasz _Smooth #20495 üzenetére
Szó szerint a kábelek tartják.. csak nem a projektor kábelei. Galerián voltam kénytelen kialakítani a szobám.. (1.7m belm.) de mivel az egész albi ideiglenes így hemzseg az ilyen ötletes, barkács pillanatnyi megoldasoktól.. mindent a funkcionalitásért.
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
z123456789
addikt
Vagy akár az a tripodos megoldás is szóba jöhet. Szepinek nem volt valami ajánlata? Mintha az rémlene hogy volt neki pár darab olcsó állványos vászna ami beesett hozzá. Nem akarok hülyeséget mondani, lehet avx-en láttam.
SZERK.: itt is van, bár elég régi. :S
[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
-
Hobbbyt
őstag
Köszönöm mindenkinek!
Igyekszik az ember..
[ Szerkesztve ]
10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
scott_free
senior tag
sziasztok,
e két projektor közül melyik a jobb?
BenQ MS524
Acer X113PHprezentációra kellene, hdmi bemenettel.
-
szepi0808
senior tag
válasz z123456789 #20505 üzenetére
Van még, de minőséget ne várjon tőle az ember főleg ennyi pénzért.
Sony VPL-XW5000ES, Sony VPL-XW7000ES SepiSreens Jolly Frame 136" 0.8 ALR 4K Zidoo Z3000 Pro Anthem AVM70 15.2ch. EMOTIVA XPA Gen3 7ch + 2x BasX500. MILLER & KREISEL S150/MP950/IC95/M5 SVS SB4000 2db.
-
z123456789
addikt
válasz szepi0808 #20513 üzenetére
Ha jól látom a topictárs falra vetít. Annál csak jobb nem?
[ Szerkesztve ]
-
tank1
tag
válasz z123456789 #20500 üzenetére
[link]
kb. 5:35-nél a szereplő orra és szája körül.[link]
kb 6 percnél, ahogy fordul a szereplő a jobb vállánál a kabát feketéből átszíneződik.
Pár másodpercre rá a visszaforduláskor szintén zenész.[link]
kb. 6.34 körül a fekete ruhás bal karjánál ismét. És még sorolhatnám hosszan.
Szerintem nem a kamera látja el extra effekttel a rögzített felvételt.[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
Na, Optoma GT7000 ment, Benq W1070 jött.
Legelső tapasztalatok, ez még változhat.
Az Optomát 68-ért adtam el, a 1070-est 185-ért vettem.
Hát így elsőre azt mondanám, a reális értéke valahol 100 körül lehet. Tény, hogy vagonnyi fényereje van, világos animációs filmet, simán tudok nézni vele fényes nappal. De pl. a Kodi főmenüjében a fekete csík közelről igencsak zajos. Optománál ezt nem vettem észre, vagy csak nem néztem elég közelről.
Zajszint nagyjából azonos, talán ez cseppet hangosabb, ez van, ezzel együtt kell élni.
Az esti tesztek még hátra vannak.
Kérdés: Kodiban hány Hz-re érdemes rakni a frissítést, hogy ne rángasson? Egy Rpi2-ről van meghajtva. -
z123456789
addikt
Ezek szerintem k**va szar felvételek.
De persze mindenkinek szíve joga hogyan ítél.
Láttad már élőben már amúgy valahol? Mert ilyen videók alapján ítélni, szerintem hülyeség lenne. Egy képi megjelenítőt egy másik képi megjelenítőn keresztül értékelni...(#20517) regger
+1
A Bosszúállókat konkrétan nem néztem még meg a vetítőmmel, de helyette már jó pár filmet igen. Hogy fekete palástnál maradjunk, a Csillagok háborújának mind a 6 részét lezongoráztam már. Abban van fekete palásttal való forgolódás doszt, ilyen színpalettát nem láttam megmondom őszintén. Nem tudom hogy a vászon milyensége mennyire számít a szivárványban, talán semennyire, nem hinném hogy azért látnék kevesebb szivárványt. Belépő kategóriájúnak mondott vásznam van.[ Szerkesztve ]
-
StLui
veterán
Ezek szerint nem ment át neked, hogy miért írtam ezt, ha tényleg nekem szántad.
Egyébként nem kell képcsöves, lcd is elég, de ezt lehet a neonvilágítás okozza már, ezt nem tudom
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
lajthabalazs
senior tag
(#20518) z123456789
Nem rossz felvételekről van szó, csak a technológia sajátságairól. Ez olyan, mint amikor az 50Hz-es fénycsövek vibrálnak nagyon durván a felvételen, vagy a CRT monitorok, amik élőben nem. Ha szerncsétlen a mintavételezési frekvencia választása, és gyakran esik egybe a mintavétel egy ilyen tranziens állapottal, akkor a felvételt megnézve felülreprezentált lesz a tranziens állapot, és ezért úgy tűnik, mintha az ábrázolt folyamat lenne hibás.Szóval óvatosan kell azokat a technológiákat, amik a szem átlagoló-integráló képességére építenek mintavételezve vizsgálni. Mert a rosszul megválasztott frekvencia csúnyán torzíthatja az eredményt.
[ Szerkesztve ]
-
z123456789
addikt
válasz lajthabalazs #20523 üzenetére
Egy szót nem értettem. De el is fáradtam mire az "egy ilyen tranziens állapottal, "-hoz értem.
Én nem értek ennyire ezekhez, és nem is fogok vitatkozni, de azon a videón nagyon sok az a szivárvány.
Arra utaltam csak azzal hogy rosszak a felvételek, hogy beírhatod a youtube-ra hogy benq 1070, és fog kidobni ennél jobb felvételt is.
Abban egyetértünk gondolom hogy élőben kell ezt látni, nem kamera mögül. (Talán ezt írtad te is az utolsó 2 mondatodban.)[ Szerkesztve ]
-
CyDoN
senior tag
válasz z123456789 #20524 üzenetére
abban az esetben érdemes a youtube-s videókat nézni, ha azért veszel projektort, hogy a kivetített képet rögzítsd kamerával, amit lejátszol a TV-n
(_._)
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Tudtok ajánlani hasonló kaliberű és technikai adottságokkal rendelkező projektort egy BenqMX514 helyébe?
Szükség lenne hozzá mennyezetről lelógatható hosszabb karú konzolra is, valamint olyat keresünk, ami nagyon csöndes. A Benq ventije halk tárgyalóteremben zavaróan sípolt.
Főként prezentációkra van használva, PDF, powerpoint, képek nézegetéséhez.Előre is köszönöm.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Rick4
félisten
-
agabe
addikt
Azért az tuti, hogy minden DLP-nél van szivárványhatás és ha valaki érzékeny rá látja is, igaz állítólag az emberek 90% -a nem az a mai vetítők esetében, így legtöbb embernek nem gond, és még akik látják is sokan megszokják ami után nem zavarja őket, viszont van kis százalék aki mindig látja és jobban zavarja.
Sokat fejlődtek a DLP-k az első lassú színkerék óta, de ma is vannak amik erősebben és vannak amik alig észrevehetően szivárványoznak. A videó persze nem alkalmas rá, hogy ténylegesen átadja, még ha vannak is jobb videók amik jobban érzékeltetik. -
tank1
tag
válasz lajthabalazs #20523 üzenetére
Lehet, hogy nem szerencsés dlp gépek vetített képét kamerával videózni. Felerősítheti az eltérő beállítások a szivárvány effekteket. Persze a probléma fennáll, csak valószínűleg nem ilyen durván látható módon.
Javasolják, hogy érdemes 50hz -en meghajtani, ekkor 6X a színkerék sebessége. 60hz-en 4X-es, míg 24p módban 3X-os. Mi lehet az igaz ebből? -
Real_Necro
veterán
válasz Real_Necro #20527 üzenetére
Annyit hozzá tennék még, hogy a plafontól való távolság 110cm kell hogy legyen.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Pinochet
tag
Sziasztok!
Projektor és vászon vásárlásán gondolkozom, főleg film, sorozatok, számítógépes játék, xbox ilyesmi. A rendelkezésre álló helyem kb 3-3.5 méter. Elég sok mindent végigolvastam, de nem tudom, hogy pl. milyen vásznat vegyek. 4:3 vagy 16:9, full hd-s projektort szeretnék, de ha nem full hd amit nézek akkor nem jobb a 4:3?
Illetve milyen projektor az ami nem olyan rohadt drága (akár használt is) és ezekre jó, nem fél millás berendezést szeretnék összerakni, de ha úgy alakul és megnéznék valami filmet jó minőségben akkor legyen egy ilyen cucc.
Előre is köszi -
Pinochet
tag
-
Z0mbi
senior tag
válasz Real_Necro #20531 üzenetére
ezt a kerdest is akartam boncolni. ha egy projinak nem irja a calulator azt hogy floor vagy ceiling akkor nem rakhatom plafonra? (merthogy a benq w1070 et nem irja es akkor arra kovetkeztetek hogy kozepen kell logjon. ami nalam felejtos)
-
c4
őstag
válasz Pinochet #20535 üzenetére
A tévéadás is 16:9-es már, az xbox-hoz nem értek, de szerintem azon is be lehet állítani a kimeneti képformátumot. A kalkulátorral kiszámolhatod, milyen távolságból, mekkora képet tudsz vetíteni.
Real_Necro:
A BenQ-nak van saját gyári kalkulátora, modellezz azzal.[ Szerkesztve ]
-
Cseneles
őstag
Runco VX22i-CineGlide prism, Hivilux 2.35:1 gain 1.2, Emotiva XMC-1, XPA5 Gen1, Wharfedale EVO 4.4-CS-4.2, 2 Dayton Audio Ultimax 12-22 DIY, 2 Definityve Technology IW13, Behringern NX4-6000
-
Real_Necro
veterán
Nem írtam, hogy ragaszkodok a Benq-hoz. Akkor meg főleg nem ha mindegyik hűtése valamelyest sípol.
-
c4
őstag
válasz Real_Necro #20539 üzenetére
Ott az általános kalkulátor, vagy még egy.
-
Real_Necro
veterán
-
c4
őstag
válasz Real_Necro #20541 üzenetére
ECO módban az LCoS, LCD vetítők csendesek. DLP-ben például a Mitsunak vannak halk (25dB) vetítői például... De inkább a 30dB a jellemző belépőkategóriában.
Például az apróban találsz Sony HW55-öt, na az is nagyon halk...[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
Céges lesz így új kell számlásan, árban meg elmehetünk úgy netto 300-350-ig, de akkor keresgélek ezen paraméterek alapján.
-
c4
őstag
válasz Pinochet #20543 üzenetére
Az Acer X133PWH 16:10-es natív paneles. Nem is különösebben halk. Inkább prezentációra készül, nem házi-mozira. (32, 28 dB) A másikat én már nem ajánlom, csak ha ajándékba kapod.
A halk új gépek közül az Epson említhető az említett árkategóriában. Vagy megbarátkozol a kissé nagyobb hangerővel és akkor sok DLP gép előtt megnyílik az út, a mostani bestbuy a BenQ w1070 vagy akinek jobban bejön, az Optoma belépőgépe. Chipset ugyanaz, optikai, képfeldolgozási különbségek adódhatnak.[ Szerkesztve ]
-
Pinochet
tag
-
Rick4
félisten
válasz Real_Necro #20544 üzenetére
Céges lesz így új kell számlásan
Akármilyen magánszemély eladhat akár használt készüléket is a cégnek, a normális megírt adásvételivel a teljes összeg ugyanúgy elszámolható, mint egy számlatömbből kitépett számla esetén, annyi a különbség, hogy magánszemélytől vásárlás esetén az áfával sem kell bíbelődni, a teljes összeg leírható. Még jobb is, mint ha áfás számla lenne.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
z123456789
addikt
válasz Real_Necro #20544 üzenetére
Nem a színkerék sípol nálatok annyira?
Igazi sípoló hangot az szokott adni nem?
A ventilátor inkább súg. Csak "hangosan" gondolkozom...
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest