-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz Milan24 #7644 üzenetére
Ennek a kártyának bőven elég az írási sebessége(itt ugye az számít) ahhoz, hogy 30+ képet csináljon teljes sebességgel. De vehetsz sandisk ultra-t extremet, azokkal sem jársz rosszul, sőt. Viszont arra figyelni kell, hogy ha be van kapcsolva a két lencsekorrekció bármelyike a gépben max 3 képet készít egy sorozatban.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Milan24 #7633 üzenetére
Alulexponálás: Ezzel nem találkoztam. Fotóztam vele bulit, egy londoni kiruccanást és egy kirándulást+csináltam vele rengeteg tesztképet, de gyakori alexpó nem volt.
Élőkép: Élőképpel van 3 féle fókuszálási mód: 1. Arcfelismerő (ez egyszerre max 16 arcot ismer fel ha jól emlékszem, ha nincs arc a képen a 2.mód működik) 2. Kontraszt alapú (ezt használják a kompaktok ma, és tényleg lassú, de nem vészesen) és a 3. amikor visszamegy a tükör, fókuszál, és visszajön az előkép mód.
Tölthető akksi: Én elhasználtam a hozzá adott lithium akksikat, az elég volt 1100képre. Azóta sanyo eneloopot használok, mással nem is használtam, azokkal jól bírja, 600kép+sok nyomogatás, két szettet vettem 6000ért nagyon jók.
AF segédfény: Hát működik, ha kint van a vaku stroboszkóp szerűen villog a vaku, ad fényt és általában talál fókusz 1 vagy két sorozat után. Sötét kertben szépen megtalálta az embereket.
-
brumi1024
veterán
válasz Milan24 #7488 üzenetére
Szten Márs kolléga már leírta a válaszom, igen boltban nyomogattam+egy ismerősömnél saját képem a d3000-el nincs. A k-x-el meg itt van két jobban sikerült kép(a délutáni napsütés örömére kimentem fotózni), igaz nem magas iso, sok fantázia sincs benne, de nekem tetszik.
PS: Érzékenységeket összehasonlítani jók a dpreview-os tesztképek de ha azis kell töltök fel.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
Köszi!
Vélemény: Én kompaktról váltottam, hát első bekapcsolás óta csak egyre gondolok: kompaktot soha többet. A váz nagyon gyors, masszív jó minőségű. Nem sok képet fotóztam vele(kb 300), és egy kétes eredetű sandisk ultra II 2gb-os kártyával fotóztam, ezzel nem olyan veszett gyors, gyorsabb sdhc kártyával sokkal pörgősebb, próba alapján. Érzékenység/zajosság: vakut szinte nem is kér iso 3200-ig gyönyörűen majdhogynem zajmentes képeket csinál. A váz nagyon sokat tud, annyi beállítás van, hogy jó idő lesz mire kitapasztalok mindent.(Ami tetszik, hogy a kiégett/sötét részeket a visszanézéskor villogtatja ha beállítjuk, ez jópofa)Összeségében nagyon megérte, szerintem megéri a felárat a d3000-el szemben, ha valaki nem abszolút kezdő.
A Sigma 70-300 DG obi milyen? Jóáru tele, gondolom a minősége is olyan. -
brumi1024
veterán
Na meglett a k-x. Még próbálgatás megy de eddig nagyon bejövős Első tükörreflexes gépem amúgy.
-
brumi1024
veterán
Hali!
Nem tudom, hogy ide tartozik-e, de milyen memóriakártyát ajánlotok egy pentax k-xhez? Sandisk ultra II 16gb-os megfelelő? vagy mondjuk egy jobb árú silicon power?
Előre is köszi! -
brumi1024
veterán
Fotóznék tulajdonképp mindent. Mindenesnek használnám. Később vennék hozzá objektíveket, egy telét 300mm-ig biztos és az év vége fele szeretnék egy 50-es fix fényerőset. A nikonnál tesztett az 50/F1.8 AF-D obi, főleg az áráért, és jónak mondják. Hasonló van a pentaxnál is ilyesmi árban?(+-15k) És ti személy szerint első dslr-nek melyiket vennétek? Érdekel a véleményetek.
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
És objektívek terén hogy áll? Árak szempontjából.
-
brumi1024
veterán
Hali!
Megvenném életem első dslr gépét, mert kinőttem a kompaktomat. Olvasgattam a fórumot és 150k-s keret alatt ezeket találtam:
1. Nikon d3000 18-55 + 55-200 Kit
2. Nikon d5000 18-55
3. Pentax k-x 18-55
E három közül ti melyiket vennétek? A szolgáltatásbeli különbségeket ismerem, de mondjuk ha veszek egy nikont és ahhoz később egy jobb objektívet, azt tovább tudom vinni a következő vázhoz, ha már beletanultam, és vennék egy komolyabb vázat. Tehát ha most elindulnék a pentax irányába és később úgy döntök, hogy komolyabb vázat szeretnék akkor le kell cserélnem a komlett rendszert. Egyébként mindegyiket fogdostam, szimpatikusak, a pentaxnál kicsit hiányolom a kereső fókuszvisszajelzését, és a grid-et.
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- World of Tanks - MMO
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Szólánc.
- Sorozatok
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje