Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Florens02

kezdő

Sziasztok!

Én is fényképezőgép-beszerzés előtt állok, ebben szeretnék tanácsot kérni.
    Jelenleg egy Fujifilm FinePix S5800 (kompakt, ill. belépő szintű bridge) gépem van, de egyre többet használom a mobilt, (Galaxy J5 2016), mert normál fényviszonyok mellett ez sem készít észrevehetően rosszabb képeket.
    Ezekről szeretnék váltani.

A gépre szánt összeg sajnos nem túl magas. 100 ezernél nem tudok nagyon feljebb menni, esetleg, némi gyűjtögetéssel egy-két tízezres még belefér.
    Mindebből következik, hogy erős kompromisszumra kényszerülök, illetve a használt gépek között keresgélek inkább.

A fő felhasználási terület a természetfotózás lenne, ezen belül elég széles a spektrum, a tájképektől az erdei képeken át a makrofotókig, illetve akár az alkonyati felhőkig.
    A videó képesség - full HD felbontás elég - is fontos lenne.
    Bonyolítja a helyzetet, hogy a környező településekre meghívnak néha rendezvények fotózására is, és éppen ez a terület, ahol az én fényképezőim rendre elvéreznek. Szinte minden beltérben, csökkent fényviszonyok között készített képem bemozdult, életlen, zajos, így használhatatlan. De ez utóbbi csak a másodlagos szempont.

Sok cikket olvastam a DSLR gépekről, és az egyes cikkek szerzői más-más véleményen vannak. Van, aki szerint egy belépő szintű DSLR gép még kit-objektívvel is lényegesen jobb képeket készít, mint egy csúcs-kompakt, vagy bridge.
    Mások szerint viszont a képminőség akár gyengébb is lehet, és tükörreflexes gépet annak érdemes vennie, akinek van elég pénze a továbbfejlesztéshez, minőségi objektívekhez. Ez érthetően elbizonytalanít, mert sajnos nem nagyon lesz lehetőségem a fejlesztésre, így kérdéses, hogy ki tudom-e használni a jobb gépváz tulajdonságait egy alap objektívvel. (Ami ráadásul még alapesetben zoom-mal sem nagyon rendelkezik, pedig ez tájképfotózásnál nagyon hasznos; és makrózásra sem igazán alkalmasak, ahogy olvastam...).

Jelenleg inkább a használt MILC gépek között keresgélek. Részben a kisebb méret, könnyebb hordozhatóság miatt, és azért is, mert számomra az LCD kijelző használata kényelmesebb a hagyományos keresőkénél.
    Szerintetek milyet lenne érdemes?
    Köszönöm előre is a válaszokat!

Új hozzászólás Aktív témák