Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Florens02
kezdő
Sziasztok!
Én is fényképezőgép-beszerzés előtt állok, ebben szeretnék tanácsot kérni.
Jelenleg egy Fujifilm FinePix S5800 (kompakt, ill. belépő szintű bridge) gépem van, de egyre többet használom a mobilt, (Galaxy J5 2016), mert normál fényviszonyok mellett ez sem készít észrevehetően rosszabb képeket.
Ezekről szeretnék váltani.A gépre szánt összeg sajnos nem túl magas. 100 ezernél nem tudok nagyon feljebb menni, esetleg, némi gyűjtögetéssel egy-két tízezres még belefér.
Mindebből következik, hogy erős kompromisszumra kényszerülök, illetve a használt gépek között keresgélek inkább.A fő felhasználási terület a természetfotózás lenne, ezen belül elég széles a spektrum, a tájképektől az erdei képeken át a makrofotókig, illetve akár az alkonyati felhőkig.
A videó képesség - full HD felbontás elég - is fontos lenne.
Bonyolítja a helyzetet, hogy a környező településekre meghívnak néha rendezvények fotózására is, és éppen ez a terület, ahol az én fényképezőim rendre elvéreznek. Szinte minden beltérben, csökkent fényviszonyok között készített képem bemozdult, életlen, zajos, így használhatatlan. De ez utóbbi csak a másodlagos szempont.Sok cikket olvastam a DSLR gépekről, és az egyes cikkek szerzői más-más véleményen vannak. Van, aki szerint egy belépő szintű DSLR gép még kit-objektívvel is lényegesen jobb képeket készít, mint egy csúcs-kompakt, vagy bridge.
Mások szerint viszont a képminőség akár gyengébb is lehet, és tükörreflexes gépet annak érdemes vennie, akinek van elég pénze a továbbfejlesztéshez, minőségi objektívekhez. Ez érthetően elbizonytalanít, mert sajnos nem nagyon lesz lehetőségem a fejlesztésre, így kérdéses, hogy ki tudom-e használni a jobb gépváz tulajdonságait egy alap objektívvel. (Ami ráadásul még alapesetben zoom-mal sem nagyon rendelkezik, pedig ez tájképfotózásnál nagyon hasznos; és makrózásra sem igazán alkalmasak, ahogy olvastam...).Jelenleg inkább a használt MILC gépek között keresgélek. Részben a kisebb méret, könnyebb hordozhatóság miatt, és azért is, mert számomra az LCD kijelző használata kényelmesebb a hagyományos keresőkénél.
Szerintetek milyet lenne érdemes?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest