Új hozzászólás Aktív témák

  • #31733248

    törölt tag

    válasz fckdup01 #49520 üzenetére

    Szia!

    Kültéri fényképezéshez mindenképpen keresővel rendelkező gépet ajánlok, mivel a kijelző napfényben sokszor alig látható és keresővel pontosabban komponálhatsz.

    A DSLR (Digital Single Lens Reflex, tehát tükkörreflexes) fényképezőgépeknél portréobjektíveket használva elég gyakran előfordulnak fókuszpontossági problémák, ezért javasolják, hogy milcet vegyél, mert ott nincsenek ezek a felépítésből adódó gondok.

    Szintén fontos, hogy milyen témák vanak tervben. Ha statikus jeleneteket fotózol (pl. a modelled áll), akkor szinte bármelyik gép alkalmas erre. Később, más témák fotózásánál jól jöhet egy, a mozgást jól követő, gyors fókuszrendszer (PDAF), de azt Neked kell tudnod, kelleni fog-e.

    A javaslatom: vegyél milcet. Ha elég egy lassú fókusz rendszer, akkor a Sony NEX-6 és 7, az Olympus E-M10 (illetve ennek újabb, Mark II és III változatai) lesz a nyerő (vagy egy gyors fókusszal rendelkező Sony A6000). A Sony szenzora nagyobb, a háttérmosása ökölszabály szerint emiatt erősebb, az érzékenység emelését jobban tűri, a csúcsfényekből és az árnyékokból is jobban lehet húzni. A Sonyhoz SEL50F18 portréobjektívet használtan 60 ezer környékén kaphatsz, az Olympushoz a 45mm f1.8 ugyanennyibe kerül. Vagy mindkettőhöz elérhető az új Sigma 56mm f1.4, ami még erősebb háttérmosást kínál.

    Ha igény a mozgó témák miatti fejlett fókuszrendszer, akkor a Sony A6000, az újabb és nagyobb tudású A6300 és a Fujifilm X-T20 a szóba jöhető alternatívák. A Fujinál viszont eléggé kalandosak az árak, egy 50mm f2 portréobjektív sokkal drágább a fent említetteknél.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák